Seuraa meitä

Nokkosletut

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

3:lle

n. 30 min 

+ nokkosten käsittely

+ taikinan turvotus


Nokkosletut ovat oivaa kesäruokaa! Ryöppää nokkoset vaikka samalla kun taikina tekeytyy.

Ainekset 

2

kananmunaa

4 dl

maitoa

2 dl

vehnäjauhoja

0,75 tl

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

1 dl

ryöpättyä nokkosta (noin litra tuoreita lehtiä)

Paistamiseen: voita

Nokkosletut ovat kesäinen kasvisruoka.

Ohje

Nokkosten kerääminen ja ryöppäys


  1. Kerää noin litra nokkosen lehtiä tai nuoria, 10-20 cm versoja. Poista paksut varret.
  2. Keitä nokkosia pienehkössä vesimäärässä noin minuutin ajan niin, että ne peittyvät. 
  3. Valuta nokkosista vesi ja hienonna ne pieneksi silpuksi.



Taikinan valmistus 


Tee taikina mielellään puoli tuntia ennen paistamista.


  1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. 
  2. Lisää puolet maidosta, vehnäjauhot, suola ja ripaus valkopippuria. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito (ja nokkonen). Sekoita.
  3. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. 
  4. Voit sekoittaa nokkosen joukkoon vasta juuri ennen paistamista.



Paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita.
  2. Sekoita taikinaa ja kaada sitä pannulle. Käännä lettu, kun se on hyytynyt pinnalta.
  3. Pienennä hieman lieden tehoa, kun pannu on sopivan kuuma (= olet saanut aikaan ensimmäisen hyvän värisen letun).
  4. Ota lettu pannulta, kun toinenkin puoli on sopivan värinen. Paista muut nokkosletut vastaavasti.


Katso myös

Seuraa meitä

Nokkosletut

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

3:lle

n. 30 min 

+ nokkosten käsittely

+ taikinan turvotus


Nokkosletut ovat oivaa kesäruokaa! Ryöppää nokkoset vaikka samalla kun taikina tekeytyy.

Ainekset 

2

kananmunaa

4 dl

maitoa

2 dl

vehnäjauhoja

0,75 tl

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

1 dl

ryöpättyä nokkosta (noin litra tuoreita lehtiä)

Paistamiseen: voita

Nokkosletut ovat kesäinen kasvisruoka.

Ohje

Nokkosten kerääminen ja ryöppäys


  1. Kerää noin litra nokkosen lehtiä tai nuoria, 10-20 cm versoja. Poista paksut varret.
  2. Keitä nokkosia pienehkössä vesimäärässä noin minuutin ajan niin, että ne peittyvät. 
  3. Valuta nokkosista vesi ja hienonna ne pieneksi silpuksi.



Taikinan valmistus 


Tee taikina mielellään puoli tuntia ennen paistamista.


  1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. 
  2. Lisää puolet maidosta, vehnäjauhot, suola ja ripaus valkopippuria. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito (ja nokkonen). Sekoita.
  3. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. 
  4. Voit sekoittaa nokkosen joukkoon vasta juuri ennen paistamista.



Paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita.
  2. Sekoita taikinaa ja kaada sitä pannulle. Käännä lettu, kun se on hyytynyt pinnalta.
  3. Pienennä hieman lieden tehoa, kun pannu on sopivan kuuma (= olet saanut aikaan ensimmäisen hyvän värisen letun).
  4. Ota lettu pannulta, kun toinenkin puoli on sopivan värinen. Paista muut nokkosletut vastaavasti.


Katso myös

Seuraa meitä

Nokkosletut

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

3:lle

n. 30 min 

+ nokkosten käsittely

+ taikinan turvotus


Nokkosletut ovat oivaa kesäruokaa! Ryöppää nokkoset vaikka samalla kun taikina tekeytyy.

Ainekset 

2

kananmunaa

4 dl

maitoa

2 dl

vehnäjauhoja

0,75 tl

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

1 dl

ryöpättyä nokkosta (noin litra tuoreita lehtiä)

Paistamiseen: voita

Nokkosletut ovat kesäinen kasvisruoka.

Ohje

Nokkosten kerääminen ja ryöppäys


  1. Kerää noin litra nokkosen lehtiä tai nuoria, 10-20 cm versoja. Poista paksut varret.
  2. Keitä nokkosia pienehkössä vesimäärässä noin minuutin ajan niin, että ne peittyvät. 
  3. Valuta nokkosista vesi ja hienonna ne pieneksi silpuksi.



Taikinan valmistus 


Tee taikina mielellään puoli tuntia ennen paistamista.


  1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. 
  2. Lisää puolet maidosta, vehnäjauhot, suola ja ripaus valkopippuria. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito (ja nokkonen). Sekoita.
  3. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. 
  4. Voit sekoittaa nokkosen joukkoon vasta juuri ennen paistamista.



Paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita.
  2. Sekoita taikinaa ja kaada sitä pannulle. Käännä lettu, kun se on hyytynyt pinnalta.
  3. Pienennä hieman lieden tehoa, kun pannu on sopivan kuuma (= olet saanut aikaan ensimmäisen hyvän värisen letun).
  4. Ota lettu pannulta, kun toinenkin puoli on sopivan värinen. Paista muut nokkosletut vastaavasti.


Katso myös