Seuraa meitä

Nizzan salaatti

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta 

20 min

+ perunoiden ja kananmunien keittäminen


Nizzan salaatti on ruokaisa ja sopii vaikka lounaaksi.
Ohjetta on mahdollista muunnella sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja valmistamisessa voi hyödyntää tähteeksi jääneitä perunoita. Joukkoon pirskotetaan sitruunainen kastike. 


Ainekset

400 g (6 kpl)

perunoita (keitetty)

4

kananmunaa (keitetty)

150 g (4 dl)

pitkiä vihreitä papuja (pakaste)

1

punasipuli

0,5

kurkku

1 rasia (250 g)

minitomaatteja

1 ruukku

lehtisalaattia (n. 100 g)

2 prk 
(á 200/150 g)

tonnikalaa (esim. paloina öljyssä)

1 dl

oliiveita (musta tai kalamata)

Kastike

2 rkl

oliiviöljyä

1 rkl

sitruunamehua

1 tl

sokeria

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Nizzan salaatti sopii kesälounaaksi.

Ohjeet

  1. Keitä perunat ja kananmunat. Kuumenna pavut pussin ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. 
  2. Valmista kastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Kuori ja viipaloi punasipuli.
  4. Huuhtele kurkku, tomaatit ja lehtisalaatti. Kuutioi kurkku, puolita tomaatit ja revi lehtisalaatti. 
  5. Valuta tonnikala ja oliivit. 
  6. Yhdistä kaikki salaatin ainekset.
  7. Pirskota kastike salaatin päälle.




Vinkit



  • Ohjeesta riittää kevyt lounas neljälle. Tarjoa Nizzan salaatti esimerkiksi leivän kanssa.
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin, vaan hävitä se tavallisen sekajätteen tai biojätteen joukossa. 




Katso myös


Seuraa meitä

Nizzan salaatti

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta 

20 min

+ perunoiden ja kananmunien keittäminen


Nizzan salaatti on ruokaisa ja sopii vaikka lounaaksi.
Ohjetta on mahdollista muunnella sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja valmistamisessa voi hyödyntää tähteeksi jääneitä perunoita. Joukkoon pirskotetaan sitruunainen kastike. 


Ainekset

400 g (6 kpl)

perunoita (keitetty)

4

kananmunaa (keitetty)

150 g (4 dl)

pitkiä vihreitä papuja (pakaste)

1

punasipuli

0,5

kurkku

1 rasia (250 g)

minitomaatteja

1 ruukku

lehtisalaattia (n. 100 g)

2 prk 
(á 200/150 g)

tonnikalaa (esim. paloina öljyssä)

1 dl

oliiveita (musta tai kalamata)

Kastike

2 rkl

oliiviöljyä

1 rkl

sitruunamehua

1 tl

sokeria

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Nizzan salaatti sopii kesälounaaksi.

Ohjeet

  1. Keitä perunat ja kananmunat. Kuumenna pavut pussin ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. 
  2. Valmista kastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Kuori ja viipaloi punasipuli.
  4. Huuhtele kurkku, tomaatit ja lehtisalaatti. Kuutioi kurkku, puolita tomaatit ja revi lehtisalaatti. 
  5. Valuta tonnikala ja oliivit. 
  6. Yhdistä kaikki salaatin ainekset.
  7. Pirskota kastike salaatin päälle.




Vinkit



  • Ohjeesta riittää kevyt lounas neljälle. Tarjoa Nizzan salaatti esimerkiksi leivän kanssa.
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin, vaan hävitä se tavallisen sekajätteen tai biojätteen joukossa. 




Katso myös


Seuraa meitä

Nizzan salaatti

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta 

20 min

+ perunoiden ja kananmunien keittäminen


Nizzan salaatti on ruokaisa ja sopii vaikka lounaaksi.
Ohjetta on mahdollista muunnella sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja valmistamisessa voi hyödyntää tähteeksi jääneitä perunoita. Joukkoon pirskotetaan sitruunainen kastike. 


Ainekset

400 g (6 kpl)

perunoita (keitetty)

4

kananmunaa (keitetty)

150 g (4 dl)

pitkiä vihreitä papuja (pakaste)

1

punasipuli

0,5

kurkku

1 rasia (250 g)

minitomaatteja

1 ruukku

lehtisalaattia (n. 100 g)

2 prk 
(á 200/150 g)

tonnikalaa (esim. paloina öljyssä)

1 dl

oliiveita (musta tai kalamata)

Kastike

2 rkl

oliiviöljyä

1 rkl

sitruunamehua

1 tl

sokeria

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Nizzan salaatti sopii kesälounaaksi.

Ohjeet

  1. Keitä perunat ja kananmunat. Kuumenna pavut pussin ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. 
  2. Valmista kastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Kuori ja viipaloi punasipuli.
  4. Huuhtele kurkku, tomaatit ja lehtisalaatti. Kuutioi kurkku, puolita tomaatit ja revi lehtisalaatti. 
  5. Valuta tonnikala ja oliivit. 
  6. Yhdistä kaikki salaatin ainekset.
  7. Pirskota kastike salaatin päälle.




Vinkit



  • Ohjeesta riittää kevyt lounas neljälle. Tarjoa Nizzan salaatti esimerkiksi leivän kanssa.
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin, vaan hävitä se tavallisen sekajätteen tai biojätteen joukossa. 




Katso myös