Seuraa meitä

Nakkikastike

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

4 annosta

15 min valmistus +

10 min hautuminen

Helppo nakkikastike valmistuu alle puolessa tunnissa.

Ainekset

4 annosta

400 g

nakkeja

sipuli

2 rkl

voita tai rypsiöljyä

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

vettä

0,5 

lihaliemikuutio

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

ketsuppia

1 rkl

sinappia

0,5 dl

ruokakermaa

Nakkikastike sisältää kermaa.

Ohje

  1. Paloittele nakit. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna kattila tai paistinpannu. Lisää voi (tai öljy) ja sipuli. Kuullota sipulia pari minuuttia niin, että se pehmenee, mutta ei ruskistu.
  3. Lisää nakit. Lisää lieden tehoa, jotta nakit saavat hieman väriä. Sekoittele.
  4. Ripottele vehnäjauhot nakkien päälle ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja puolikas lihaliemikuutio.
  5. Mausta mustapippurilla, ketsupilla ja sinapilla. Lisää ruokakerma.
  6. Anna nakkikastikkeen hautua noin 10 minuuttia.



Vinkit


  • Lisää tarvittaessa vettä tai ruokakermaa, jos kastike vaikuttaa liian paksulta. 
  • Kastikkeen raaka-aineissa on makueroja. Tarkista maku lopuksi, ja lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa, sinappia tai ketsuppia. 
  • Tarjoa nakkikastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Nakkikastike

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

4 annosta

15 min valmistus +

10 min hautuminen

Helppo nakkikastike valmistuu alle puolessa tunnissa.

Ainekset

4 annosta

400 g

nakkeja

sipuli

2 rkl

voita tai rypsiöljyä

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

vettä

0,5 

lihaliemikuutio

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

ketsuppia

1 rkl

sinappia

0,5 dl

ruokakermaa

Nakkikastike sisältää kermaa.

Ohje

  1. Paloittele nakit. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna kattila tai paistinpannu. Lisää voi (tai öljy) ja sipuli. Kuullota sipulia pari minuuttia niin, että se pehmenee, mutta ei ruskistu.
  3. Lisää nakit. Lisää lieden tehoa, jotta nakit saavat hieman väriä. Sekoittele.
  4. Ripottele vehnäjauhot nakkien päälle ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja puolikas lihaliemikuutio.
  5. Mausta mustapippurilla, ketsupilla ja sinapilla. Lisää ruokakerma.
  6. Anna nakkikastikkeen hautua noin 10 minuuttia.



Vinkit


  • Lisää tarvittaessa vettä tai ruokakermaa, jos kastike vaikuttaa liian paksulta. 
  • Kastikkeen raaka-aineissa on makueroja. Tarkista maku lopuksi, ja lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa, sinappia tai ketsuppia. 
  • Tarjoa nakkikastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Nakkikastike

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

4 annosta

15 min valmistus +

10 min hautuminen

Helppo nakkikastike valmistuu alle puolessa tunnissa.

Ainekset

4 annosta

400 g

nakkeja

sipuli

2 rkl

voita tai rypsiöljyä

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

vettä

0,5 

lihaliemikuutio

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

ketsuppia

1 rkl

sinappia

0,5 dl

ruokakermaa

Nakkikastike sisältää kermaa.

Ohje

  1. Paloittele nakit. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna kattila tai paistinpannu. Lisää voi (tai öljy) ja sipuli. Kuullota sipulia pari minuuttia niin, että se pehmenee, mutta ei ruskistu.
  3. Lisää nakit. Lisää lieden tehoa, jotta nakit saavat hieman väriä. Sekoittele.
  4. Ripottele vehnäjauhot nakkien päälle ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja puolikas lihaliemikuutio.
  5. Mausta mustapippurilla, ketsupilla ja sinapilla. Lisää ruokakerma.
  6. Anna nakkikastikkeen hautua noin 10 minuuttia.



Vinkit


  • Lisää tarvittaessa vettä tai ruokakermaa, jos kastike vaikuttaa liian paksulta. 
  • Kastikkeen raaka-aineissa on makueroja. Tarkista maku lopuksi, ja lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa, sinappia tai ketsuppia. 
  • Tarjoa nakkikastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.




Katso myös