Näin onnistut riisipuuron keittämisessä - katso viisi vinkkiä!

Riisipuuron keittäminen onnistuu muutaman vinkin avulla.

Kuvassa mantelimaitoon keitetty riisipuuro.

1. Valitse maito oikein


Rasvaton maito palaa pohjaan rasvaisempaa maitoa herkemmin. Onnistut todennäköisemmin, kun valitset puuron keittämiseen yli 3 % rasvaa sisältävän maidon (eli ns. punaisen maidon).


Maidon sijaan voit keittää puuron kasvipohjaiseen maitojuomaan, esimerkiksi mantelijuomaan (ruokajakoti.fi/Maidoton+riisipuuro+mantelimaitoon). Silloin puuro ei pala pohjaan yhtä herkästi kuin tavalliseen maitoon keitetty puuro. Maidon sijaan voit keittää riisipuuron veteen ja lisätä loppuvaiheessa kuohukermaa tai maitojauhetta, kuten helpon riisipuuron ohjeessa (ruokajakoti.fi/Helppo+riisipuuro).  



2. Kiinnitä huomiota kattilan valintaan


Puuro palaa herkemmin pohjaan teräskattilassa kuin pinnoitetussa kattilassa (esim. Teflon). Riisipuuron keittäminen onnistuu teräskattilassakin, mutta silloin sekoittaminen vaatii enemmän huolellisuutta. Valitse kuitenkin reilun kokoinen kattila, sillä pienessä kattilassa puuro kiehuu herkästi yli. 

Jos puuro uhkaa kiehua yli, sekoita hyvin ja pienennä lieden tehoa.

3. Tarkkaile kiehumisen voimakkuutta


Pidä lieden teho sellaisena, että riisipuuro kiehuu vain juuri ja juuri. Alussa puuroa kannattaa kuumentaa ilman kantta. Näin sekoittaminen on helpompaa, eikä puuro kiehu niin herkästi yli. Pienennä lieden tehoa heti, kun puuro kiehuu.



4. Älä lisää koko maitopurkillista kerralla


Laita kattilaan ensin suunnilleen saman verran vettä ja riisiä sekä hieman voita. Lisää maitoa vasta, kun suurin osa vedestä on imeytynyt riisiin. Kaada maitoa kattilaan vähitellen sitä mukaa, kun riisi imee itseensä nestettä ja puuro sakenee.



5. Sekoita


Sekoita puuroa hyvin pohjaa myöten. Tämä kannattaa muistaa varsinkin keittämisen alkuvaiheessa. Kun riisipuuro on paksumpaa ja liesi hyvin pienellä teholla, voi puuro  hautua kannen alla ja sekoitus harvakseltaan riittää.


Näin onnistut riisipuuron keittämisessä - katso viisi vinkkiä!

Riisipuuron keittäminen onnistuu muutaman vinkin avulla.

Kuvassa mantelimaitoon keitetty riisipuuro.

1. Valitse maito oikein


Rasvaton maito palaa pohjaan rasvaisempaa maitoa herkemmin. Onnistut todennäköisemmin, kun valitset puuron keittämiseen yli 3 % rasvaa sisältävän maidon (eli ns. punaisen maidon).


Maidon sijaan voit keittää puuron kasvipohjaiseen maitojuomaan, esimerkiksi mantelijuomaan (ruokajakoti.fi/Maidoton+riisipuuro+mantelimaitoon). Silloin puuro ei pala pohjaan yhtä herkästi kuin tavalliseen maitoon keitetty puuro. Maidon sijaan voit keittää riisipuuron veteen ja lisätä loppuvaiheessa kuohukermaa tai maitojauhetta, kuten helpon riisipuuron ohjeessa (ruokajakoti.fi/Helppo+riisipuuro).  



2. Kiinnitä huomiota kattilan valintaan


Puuro palaa herkemmin pohjaan teräskattilassa kuin pinnoitetussa kattilassa (esim. Teflon). Riisipuuron keittäminen onnistuu teräskattilassakin, mutta silloin sekoittaminen vaatii enemmän huolellisuutta. Valitse kuitenkin reilun kokoinen kattila, sillä pienessä kattilassa puuro kiehuu herkästi yli. 

Jos puuro uhkaa kiehua yli, sekoita hyvin ja pienennä lieden tehoa.

3. Tarkkaile kiehumisen voimakkuutta


Pidä lieden teho sellaisena, että riisipuuro kiehuu vain juuri ja juuri. Alussa puuroa kannattaa kuumentaa ilman kantta. Näin sekoittaminen on helpompaa, eikä puuro kiehu niin herkästi yli. Pienennä lieden tehoa heti, kun puuro kiehuu.



4. Älä lisää koko maitopurkillista kerralla


Laita kattilaan ensin suunnilleen saman verran vettä ja riisiä sekä hieman voita. Lisää maitoa vasta, kun suurin osa vedestä on imeytynyt riisiin. Kaada maitoa kattilaan vähitellen sitä mukaa, kun riisi imee itseensä nestettä ja puuro sakenee.



5. Sekoita


Sekoita puuroa hyvin pohjaa myöten. Tämä kannattaa muistaa varsinkin keittämisen alkuvaiheessa. Kun riisipuuro on paksumpaa ja liesi hyvin pienellä teholla, voi puuro  hautua kannen alla ja sekoitus harvakseltaan riittää.


Näin onnistut riisipuuron keittämisessä - katso viisi vinkkiä!

Riisipuuron keittäminen onnistuu muutaman vinkin avulla.

Kuvassa mantelimaitoon keitetty riisipuuro.

1. Valitse maito oikein


Rasvaton maito palaa pohjaan rasvaisempaa maitoa herkemmin. Onnistut todennäköisemmin, kun valitset puuron keittämiseen yli 3 % rasvaa sisältävän maidon (eli ns. punaisen maidon).


Maidon sijaan voit keittää puuron kasvipohjaiseen maitojuomaan, esimerkiksi mantelijuomaan (ruokajakoti.fi/Maidoton+riisipuuro+mantelimaitoon). Silloin puuro ei pala pohjaan yhtä herkästi kuin tavalliseen maitoon keitetty puuro. Maidon sijaan voit keittää riisipuuron veteen ja lisätä loppuvaiheessa kuohukermaa tai maitojauhetta, kuten helpon riisipuuron ohjeessa (ruokajakoti.fi/Helppo+riisipuuro).  



2. Kiinnitä huomiota kattilan valintaan


Puuro palaa herkemmin pohjaan teräskattilassa kuin pinnoitetussa kattilassa (esim. Teflon). Riisipuuron keittäminen onnistuu teräskattilassakin, mutta silloin sekoittaminen vaatii enemmän huolellisuutta. Valitse kuitenkin reilun kokoinen kattila, sillä pienessä kattilassa puuro kiehuu herkästi yli. 

Jos puuro uhkaa kiehua yli, sekoita hyvin ja pienennä lieden tehoa.

3. Tarkkaile kiehumisen voimakkuutta


Pidä lieden teho sellaisena, että riisipuuro kiehuu vain juuri ja juuri. Alussa puuroa kannattaa kuumentaa ilman kantta. Näin sekoittaminen on helpompaa, eikä puuro kiehu niin herkästi yli. Pienennä lieden tehoa heti, kun puuro kiehuu.



4. Älä lisää koko maitopurkillista kerralla


Laita kattilaan ensin suunnilleen saman verran vettä ja riisiä sekä hieman voita. Lisää maitoa vasta, kun suurin osa vedestä on imeytynyt riisiin. Kaada maitoa kattilaan vähitellen sitä mukaa, kun riisi imee itseensä nestettä ja puuro sakenee.



5. Sekoita


Sekoita puuroa hyvin pohjaa myöten. Tämä kannattaa muistaa varsinkin keittämisen alkuvaiheessa. Kun riisipuuro on paksumpaa ja liesi hyvin pienellä teholla, voi puuro  hautua kannen alla ja sekoitus harvakseltaan riittää.