Nachopelti

Rated 4.2926829268292686 stars out of 5
4.3
(41)

6 annosta

20 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)

Nachopelti kasataan rapeiden maissilastujen päälle. Se on täydellinen tarjottava esimerkiksi rentoon illanviettoon. 

Ainekset

6 annosta

1 iso pussi

nachoja (n. 400 g)

400 g

jauhelihaa (esim. naudan)

1 rkl

rypsiöljyä

0,5 tl

paprikajauhetta

0,25 tl

(yrtti)suolaa

- - -

(puna)sipuli

paprika

4

tomaattia

1 tlk (250 g)

juuston makuista dippiä 

1 tlk (250 g)

guacamolen makuista dippiä

1 dl (n. 0,5 tlk)

taco-kastiketta (taco sauce, medium tai hot)

150 g (4 dl)

juustoa raasteena 

(esim. kermajuusto)

Tarjoiluun: tacokastiketta

Nachopelti on viikonloppuillan herkku.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Levitä nachot pellille leivinpaperin päälle. 
  3. Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja paista jauheliha. Mausta se paprikajauheella ja yrttisuolalla (tai suolalla).
  4. Kuori ja viipaloi (puna)sipuli. Pese ja kuutioi paprika sekä tomaatit.
  5. Levitä jauheliha ja kasvikset nachojen päälle.
  6. Lusikoi nachopellin päälle juuston ja guacamolen makuista dippikastiketta sekä taco-kastiketta. Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta.
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Ruoka on valmista, kun juusto sulaa ja reunimmaiset nachot alkavat saada hieman väriä.




Vinkit



  • Voit ripotella valmiin ruoan päälle tuoretta persiljaa tai korianteria maun mukaan.
  • Tarjoile nachopelti taco-kastikkeen kanssa. Näin tulisuutta voi annostella oman maun mukaan.
  • Ohjeesta riittää reilu annos kuudelle.
  • Nachopelti on täydellinen tarjottava esimerkiksi illanistujaisiin. Voit tehdä valmisteluja etukäteen, mutta kasaa ainekset nachojen päälle vasta juuri ennen paistamista.