Seuraa meitä

Myslileipä

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

reilun puolikkaan pellin kokoinen leipä

15 min (valmistus) +

50 min (kohotus ja paistaminen)


Pähkinäisen makeasta myslileivästä riittää syötävää useammallekin.

Ainekset  

1 dl

cashewpähkinöitä

1 dl

hasselpähkinöitä (0,5 + 0,5 dl)

1 dl

banaanilastuja (kuivattuja)

5 dl

vettä

50 g

hiivaa (tuorehiiva)

0,5 dl

siirappia (tumma)

1 tl

suolaa

0,5 dl

rusinoita

1 dl

kaurahiutaleita

10 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

rypsiöljyä

Myslileipä on pehmeää ja makeaa.

Ohjeet

  1. Rouhi cashewpähkinät, puolet hasselpähkinöistä ja banaanilastut. Rouhiminen onnistuu parhaiten leikkuulaudan päällä isolla leikkuuveitsellä (kuten suklaan rouhiminen). 
  2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva veden joukkoon.
  3. Lisää rouhitut pähkinät, banaanilastut, siirappi, suola, rusinat ja kaurahiutaleet.
  4. Lisää reilu puolet vehnäjauhoista. Sekoita taikinaa voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla. Voit myös vaivata taikinaa hetken kädellä.
  5. Lisää öljy. Sekoita. Lisää loput jauhot ja sekoita hyvin. Taikina saa olla löysää.
  6. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Muotoile reilun puolen pellin kokoinen leipä. Käytä apuna leivontalastaa (taikina on löysää, eikä siihen kannata sotkea käsiään).
  7. Peitä leipä halutessasi leivinliinalla kohoamisen ajaksi. Voit ripotella taikinan päälle hieman jauhoja, jotta leivinliina ei tartu kiinni löysään taikinaan.
  8. Anna leivän kohota noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  9. Painele loput hasselpähkinät leivän pintaan. Pähkinät kannattaa painaa kunnolla taikinan sisään. 
  10. Paista myslileipää 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.




Vinkki



  • Voit korvata cashew- ja hasselpähkinät, banaanilastut, rusinat ja kaurahiutaleet laittamalla niiden sijaan taikinaan yhteensä 3 dl valmista mysliä. 




Katso myös


Seuraa meitä

Myslileipä

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

reilun puolikkaan pellin kokoinen leipä

15 min (valmistus) +

50 min (kohotus ja paistaminen)


Pähkinäisen makeasta myslileivästä riittää syötävää useammallekin.

Ainekset  

1 dl

cashewpähkinöitä

1 dl

hasselpähkinöitä (0,5 + 0,5 dl)

1 dl

banaanilastuja (kuivattuja)

5 dl

vettä

50 g

hiivaa (tuorehiiva)

0,5 dl

siirappia (tumma)

1 tl

suolaa

0,5 dl

rusinoita

1 dl

kaurahiutaleita

10 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

rypsiöljyä

Myslileipä on pehmeää ja makeaa.

Ohjeet

  1. Rouhi cashewpähkinät, puolet hasselpähkinöistä ja banaanilastut. Rouhiminen onnistuu parhaiten leikkuulaudan päällä isolla leikkuuveitsellä (kuten suklaan rouhiminen). 
  2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva veden joukkoon.
  3. Lisää rouhitut pähkinät, banaanilastut, siirappi, suola, rusinat ja kaurahiutaleet.
  4. Lisää reilu puolet vehnäjauhoista. Sekoita taikinaa voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla. Voit myös vaivata taikinaa hetken kädellä.
  5. Lisää öljy. Sekoita. Lisää loput jauhot ja sekoita hyvin. Taikina saa olla löysää.
  6. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Muotoile reilun puolen pellin kokoinen leipä. Käytä apuna leivontalastaa (taikina on löysää, eikä siihen kannata sotkea käsiään).
  7. Peitä leipä halutessasi leivinliinalla kohoamisen ajaksi. Voit ripotella taikinan päälle hieman jauhoja, jotta leivinliina ei tartu kiinni löysään taikinaan.
  8. Anna leivän kohota noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  9. Painele loput hasselpähkinät leivän pintaan. Pähkinät kannattaa painaa kunnolla taikinan sisään. 
  10. Paista myslileipää 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.




Vinkki



  • Voit korvata cashew- ja hasselpähkinät, banaanilastut, rusinat ja kaurahiutaleet laittamalla niiden sijaan taikinaan yhteensä 3 dl valmista mysliä. 




Katso myös


Seuraa meitä

Myslileipä

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

reilun puolikkaan pellin kokoinen leipä

15 min (valmistus) +

50 min (kohotus ja paistaminen)


Pähkinäisen makeasta myslileivästä riittää syötävää useammallekin.

Ainekset  

1 dl

cashewpähkinöitä

1 dl

hasselpähkinöitä (0,5 + 0,5 dl)

1 dl

banaanilastuja (kuivattuja)

5 dl

vettä

50 g

hiivaa (tuorehiiva)

0,5 dl

siirappia (tumma)

1 tl

suolaa

0,5 dl

rusinoita

1 dl

kaurahiutaleita

10 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

rypsiöljyä

Myslileipä on pehmeää ja makeaa.

Ohjeet

  1. Rouhi cashewpähkinät, puolet hasselpähkinöistä ja banaanilastut. Rouhiminen onnistuu parhaiten leikkuulaudan päällä isolla leikkuuveitsellä (kuten suklaan rouhiminen). 
  2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva veden joukkoon.
  3. Lisää rouhitut pähkinät, banaanilastut, siirappi, suola, rusinat ja kaurahiutaleet.
  4. Lisää reilu puolet vehnäjauhoista. Sekoita taikinaa voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla. Voit myös vaivata taikinaa hetken kädellä.
  5. Lisää öljy. Sekoita. Lisää loput jauhot ja sekoita hyvin. Taikina saa olla löysää.
  6. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Muotoile reilun puolen pellin kokoinen leipä. Käytä apuna leivontalastaa (taikina on löysää, eikä siihen kannata sotkea käsiään).
  7. Peitä leipä halutessasi leivinliinalla kohoamisen ajaksi. Voit ripotella taikinan päälle hieman jauhoja, jotta leivinliina ei tartu kiinni löysään taikinaan.
  8. Anna leivän kohota noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  9. Painele loput hasselpähkinät leivän pintaan. Pähkinät kannattaa painaa kunnolla taikinan sisään. 
  10. Paista myslileipää 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.




Vinkki



  • Voit korvata cashew- ja hasselpähkinät, banaanilastut, rusinat ja kaurahiutaleet laittamalla niiden sijaan taikinaan yhteensä 3 dl valmista mysliä. 




Katso myös