Seuraa meitä

Mutakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

10 annosta

20 min valmistus +

25 min paistaminen


Gluteeniton


Mutakakku on tällä ohjeella tehtynä gluteeniton, jos valityset gluteenittoman suklaan. Tarjoa lisäksi vaikka nokare jäätelöä ja nauti ihastuttavasta herkusta!

Ainekset     

2 dl

maissitärkkelystä

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

1 tl

leivinjauhetta

200 g

voita

0,25 tl

suolaa

150 g

tummaa suklaata (gluteeniton)

4

kananmunaa

2 dl

sokeria

Vuokaan: 


voita

maissitärkkelystä 

Mutakakku on gluteeniton herkku.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmistele irtopohjavuoka (halkaisija noin 22 cm): Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoka ja jauhota se maissitärkkelyksellä.
  2. Sekoita maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
  3. Sulata voi kattilassa liedellä. Ota kattila pois kuumalta liedeltä. Lisää suola ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. 
  5. Yhdistä jauhoseos vaahdon joukkoon. Sekoittele kevyesti yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Lisää suklaaseos ja sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että saat ainekset sekaisin keskenään. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista mutakakkua uunin alaosassa ritilän päällä noin 25 minuuttia.




Vinkit



  • Katso täältä vinkit onnistuneen kananmuna-sokerivaahdon valmistamiseen.
  • Jos mutakakun ei tarvitse olla gluteeniton, ei haittaa vaikka ohjeeseen käyttämäsi suklaa sisältäisi gluteenia.
  • Jos valmistat mutakakkua keliakiaa sairastavalle, varmista kaikkien aineiden gluteenittomuus. Pidä myös huolta, ettei leivonnaisiin joudu tavanomaista jauhopölyä tai muruja.




Katso myös


Seuraa meitä

Mutakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

10 annosta

20 min valmistus +

25 min paistaminen


Gluteeniton


Mutakakku on tällä ohjeella tehtynä gluteeniton, jos valityset gluteenittoman suklaan. Tarjoa lisäksi vaikka nokare jäätelöä ja nauti ihastuttavasta herkusta!

Ainekset     

2 dl

maissitärkkelystä

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

1 tl

leivinjauhetta

200 g

voita

0,25 tl

suolaa

150 g

tummaa suklaata (gluteeniton)

4

kananmunaa

2 dl

sokeria

Vuokaan: 


voita

maissitärkkelystä 

Mutakakku on gluteeniton herkku.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmistele irtopohjavuoka (halkaisija noin 22 cm): Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoka ja jauhota se maissitärkkelyksellä.
  2. Sekoita maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
  3. Sulata voi kattilassa liedellä. Ota kattila pois kuumalta liedeltä. Lisää suola ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. 
  5. Yhdistä jauhoseos vaahdon joukkoon. Sekoittele kevyesti yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Lisää suklaaseos ja sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että saat ainekset sekaisin keskenään. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista mutakakkua uunin alaosassa ritilän päällä noin 25 minuuttia.




Vinkit



  • Katso täältä vinkit onnistuneen kananmuna-sokerivaahdon valmistamiseen.
  • Jos mutakakun ei tarvitse olla gluteeniton, ei haittaa vaikka ohjeeseen käyttämäsi suklaa sisältäisi gluteenia.
  • Jos valmistat mutakakkua keliakiaa sairastavalle, varmista kaikkien aineiden gluteenittomuus. Pidä myös huolta, ettei leivonnaisiin joudu tavanomaista jauhopölyä tai muruja.




Katso myös


Seuraa meitä

Mutakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

10 annosta

20 min valmistus +

25 min paistaminen


Gluteeniton


Mutakakku on tällä ohjeella tehtynä gluteeniton, jos valityset gluteenittoman suklaan. Tarjoa lisäksi vaikka nokare jäätelöä ja nauti ihastuttavasta herkusta!

Ainekset     

2 dl

maissitärkkelystä

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

1 tl

leivinjauhetta

200 g

voita

0,25 tl

suolaa

150 g

tummaa suklaata (gluteeniton)

4

kananmunaa

2 dl

sokeria

Vuokaan: 


voita

maissitärkkelystä 

Mutakakku on gluteeniton herkku.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmistele irtopohjavuoka (halkaisija noin 22 cm): Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoka ja jauhota se maissitärkkelyksellä.
  2. Sekoita maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
  3. Sulata voi kattilassa liedellä. Ota kattila pois kuumalta liedeltä. Lisää suola ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. 
  5. Yhdistä jauhoseos vaahdon joukkoon. Sekoittele kevyesti yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Lisää suklaaseos ja sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että saat ainekset sekaisin keskenään. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista mutakakkua uunin alaosassa ritilän päällä noin 25 minuuttia.




Vinkit



  • Katso täältä vinkit onnistuneen kananmuna-sokerivaahdon valmistamiseen.
  • Jos mutakakun ei tarvitse olla gluteeniton, ei haittaa vaikka ohjeeseen käyttämäsi suklaa sisältäisi gluteenia.
  • Jos valmistat mutakakkua keliakiaa sairastavalle, varmista kaikkien aineiden gluteenittomuus. Pidä myös huolta, ettei leivonnaisiin joudu tavanomaista jauhopölyä tai muruja.




Katso myös