Seuraa meitä

Mustikkapaistos

Rated 4.222222222222222 stars out of 5
4.2
(9)

4 - 6 annosta

10 min (valmistelut) +

30 min (uunissa)

Mustikkapaistos on herkku, jossa pinnalla ihastuttaa reilusti kauraa sisältävä muru ja mustikat ovat pohjalla. Paistos maistuu loistavasti jälkiruokana tai välipalana vaniljakastikkeen tai vaikka jäätelönokareen kanssa.

Ainekset

8 dl (400 g)

mustikoita (jäisiä tai tuoreita)

1 rkl

perunajauhoja

0,5 dl

sokeria

1 tl

kardemummaa (rouhittu tai jauhettu)

Muruseos

100 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl

sokeria

3 dl

kaurahiutaleita

1 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

Mustikkapaistos maistuu vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita mustikat ja perunajauho keskenään. Lisää sokeri ja kardemumma, sekoita. Kaada mustikat uunivuokaan.
  3. Mittaa margariini kulhoon. Lisää sokeri ja sekoita se margariinin joukkoon (esim. yhdellä kädellä). Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja vanilliinisokeri. Jatka sekoittamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet murumaiseksi seokseksi. 
  4. Ripottele muruseos mustikoiden päälle.
  5. Paista mustikkapaistosta 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.



Vinkit



  • Jos käytät aitoa voita, ota se huoneenlämpöön ajoissa tai pehmennä sitä hieman mikrossa. Näin sekoittaminen on helpompaa.
  • Ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan noin 22 cm vuokaa, jossa on korkeahkot reunat. Kauramustikkapaistoksen pinta laskee paistamisen aikana.
  • Paistoaika on laskettu jäisten mustikoiden mukaan. Jos käytät tuoreita marjoja, saattaa paistamiseen tarvittava aika olla lyhyempi.
  • Mustikoiden joukkoon kannattaa sekoittaa hieman perunajauhoja, kuten ohjeessa. Se sitoo mustikoista irtoavaa nestettä.
  • Teet gluteenittoman mustikkapaistoksen, kun käytät gluteenittomia kaurahiutaleita (puhdas kaura) ja korvaat vehnäjauhon kaurahiutaleilla.




Katso myös


Seuraa meitä

Mustikkapaistos

Rated 4.222222222222222 stars out of 5
4.2
(9)

4 - 6 annosta

10 min (valmistelut) +

30 min (uunissa)

Mustikkapaistos on herkku, jossa pinnalla ihastuttaa reilusti kauraa sisältävä muru ja mustikat ovat pohjalla. Paistos maistuu loistavasti jälkiruokana tai välipalana vaniljakastikkeen tai vaikka jäätelönokareen kanssa.

Ainekset

8 dl (400 g)

mustikoita (jäisiä tai tuoreita)

1 rkl

perunajauhoja

0,5 dl

sokeria

1 tl

kardemummaa (rouhittu tai jauhettu)

Muruseos

100 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl

sokeria

3 dl

kaurahiutaleita

1 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

Mustikkapaistos maistuu vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita mustikat ja perunajauho keskenään. Lisää sokeri ja kardemumma, sekoita. Kaada mustikat uunivuokaan.
  3. Mittaa margariini kulhoon. Lisää sokeri ja sekoita se margariinin joukkoon (esim. yhdellä kädellä). Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja vanilliinisokeri. Jatka sekoittamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet murumaiseksi seokseksi. 
  4. Ripottele muruseos mustikoiden päälle.
  5. Paista mustikkapaistosta 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.



Vinkit



  • Jos käytät aitoa voita, ota se huoneenlämpöön ajoissa tai pehmennä sitä hieman mikrossa. Näin sekoittaminen on helpompaa.
  • Ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan noin 22 cm vuokaa, jossa on korkeahkot reunat. Kauramustikkapaistoksen pinta laskee paistamisen aikana.
  • Paistoaika on laskettu jäisten mustikoiden mukaan. Jos käytät tuoreita marjoja, saattaa paistamiseen tarvittava aika olla lyhyempi.
  • Mustikoiden joukkoon kannattaa sekoittaa hieman perunajauhoja, kuten ohjeessa. Se sitoo mustikoista irtoavaa nestettä.
  • Teet gluteenittoman mustikkapaistoksen, kun käytät gluteenittomia kaurahiutaleita (puhdas kaura) ja korvaat vehnäjauhon kaurahiutaleilla.




Katso myös


Seuraa meitä

Mustikkapaistos

Rated 4.222222222222222 stars out of 5
4.2
(9)

4 - 6 annosta

10 min (valmistelut) +

30 min (uunissa)

Mustikkapaistos on herkku, jossa pinnalla ihastuttaa reilusti kauraa sisältävä muru ja mustikat ovat pohjalla. Paistos maistuu loistavasti jälkiruokana tai välipalana vaniljakastikkeen tai vaikka jäätelönokareen kanssa.

Ainekset

8 dl (400 g)

mustikoita (jäisiä tai tuoreita)

1 rkl

perunajauhoja

0,5 dl

sokeria

1 tl

kardemummaa (rouhittu tai jauhettu)

Muruseos

100 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl

sokeria

3 dl

kaurahiutaleita

1 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

Mustikkapaistos maistuu vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita mustikat ja perunajauho keskenään. Lisää sokeri ja kardemumma, sekoita. Kaada mustikat uunivuokaan.
  3. Mittaa margariini kulhoon. Lisää sokeri ja sekoita se margariinin joukkoon (esim. yhdellä kädellä). Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja vanilliinisokeri. Jatka sekoittamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet murumaiseksi seokseksi. 
  4. Ripottele muruseos mustikoiden päälle.
  5. Paista mustikkapaistosta 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.



Vinkit



  • Jos käytät aitoa voita, ota se huoneenlämpöön ajoissa tai pehmennä sitä hieman mikrossa. Näin sekoittaminen on helpompaa.
  • Ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan noin 22 cm vuokaa, jossa on korkeahkot reunat. Kauramustikkapaistoksen pinta laskee paistamisen aikana.
  • Paistoaika on laskettu jäisten mustikoiden mukaan. Jos käytät tuoreita marjoja, saattaa paistamiseen tarvittava aika olla lyhyempi.
  • Mustikoiden joukkoon kannattaa sekoittaa hieman perunajauhoja, kuten ohjeessa. Se sitoo mustikoista irtoavaa nestettä.
  • Teet gluteenittoman mustikkapaistoksen, kun käytät gluteenittomia kaurahiutaleita (puhdas kaura) ja korvaat vehnäjauhon kaurahiutaleilla.




Katso myös