Seuraa meitä

Mustikkakukko

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(5)

1 pyöreä piirakka (ø 26 cm)

20 min valmistus +

n. 35 min paistaminen

Perinteinen mustikkakukko maistuu lämpimänä jäätelön kanssa.

Ainekset

200 g

voita (huoneenlämpöistä)

1 dl

sokeria

2,5 dl

ruisjauhoja

1 dl 

ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

5 dl (300 g)

mustikoita 

(jäinen tai tuore)

0,5 rkl

perunajauhoja

2 rkl

sokeria

Vuokaan: voita

Mustikkakukko on ihana jälkiruoka.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä sitä varovasti mikrossa (noin 10 sekuntia). Älä sulata.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 26 cm).
  3. Mittaa sokeri voin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää ruis- ja ohrajauhot sekä leivinjauhe. Sekoita (esim. hieromalla yhden käden sormilla siten, että ainekset sekoittuvat tasaisesti).
  4. Levitä noin ⅔ taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. 
  5. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Lisää mustikat vuokaan taikinan päälle.
  6. Ripottele loppu taikina mustikoiden päälle.
  7. Paista uunin alaosassa ritilän päällä noin 35-40 min, kunnes mustikkakukko saa hieman väriä reunoilta.



Vinkit



  • Voin sijaan voit käyttää margariinia. Aito voi antaa kuitenkin makua.
  • Teet kauniin kannen näin: Ripottele leivinpaperin päälle hieman ruisjauhoja. Painele loput taikinasta (kolmasosa) jauhojen päälle pyöreähköksi kanneksi. Kumoa leivinpaperi taikinoineen mustikoiden päälle. Irrota leivinpaperi ennen paistamista.
  • Jos haluat leikata kauniita palasia, anna mustikkakukon jäähtyä kunnolla. Voit lämmittää sitä halutessasi ennen tarjoilua. Tarjoa herkku jäätelön tai vaniljavaahdon kanssa.


Katso myös

Seuraa meitä

Mustikkakukko

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(5)

1 pyöreä piirakka (ø 26 cm)

20 min valmistus +

n. 35 min paistaminen

Perinteinen mustikkakukko maistuu lämpimänä jäätelön kanssa.

Ainekset

200 g

voita (huoneenlämpöistä)

1 dl

sokeria

2,5 dl

ruisjauhoja

1 dl 

ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

5 dl (300 g)

mustikoita 

(jäinen tai tuore)

0,5 rkl

perunajauhoja

2 rkl

sokeria

Vuokaan: voita

Mustikkakukko on ihana jälkiruoka.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä sitä varovasti mikrossa (noin 10 sekuntia). Älä sulata.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 26 cm).
  3. Mittaa sokeri voin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää ruis- ja ohrajauhot sekä leivinjauhe. Sekoita (esim. hieromalla yhden käden sormilla siten, että ainekset sekoittuvat tasaisesti).
  4. Levitä noin ⅔ taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. 
  5. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Lisää mustikat vuokaan taikinan päälle.
  6. Ripottele loppu taikina mustikoiden päälle.
  7. Paista uunin alaosassa ritilän päällä noin 35-40 min, kunnes mustikkakukko saa hieman väriä reunoilta.



Vinkit



  • Voin sijaan voit käyttää margariinia. Aito voi antaa kuitenkin makua.
  • Teet kauniin kannen näin: Ripottele leivinpaperin päälle hieman ruisjauhoja. Painele loput taikinasta (kolmasosa) jauhojen päälle pyöreähköksi kanneksi. Kumoa leivinpaperi taikinoineen mustikoiden päälle. Irrota leivinpaperi ennen paistamista.
  • Jos haluat leikata kauniita palasia, anna mustikkakukon jäähtyä kunnolla. Voit lämmittää sitä halutessasi ennen tarjoilua. Tarjoa herkku jäätelön tai vaniljavaahdon kanssa.


Katso myös

Seuraa meitä

Mustikkakukko

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(5)

1 pyöreä piirakka (ø 26 cm)

20 min valmistus +

n. 35 min paistaminen

Perinteinen mustikkakukko maistuu lämpimänä jäätelön kanssa.

Ainekset

200 g

voita (huoneenlämpöistä)

1 dl

sokeria

2,5 dl

ruisjauhoja

1 dl 

ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

5 dl (300 g)

mustikoita 

(jäinen tai tuore)

0,5 rkl

perunajauhoja

2 rkl

sokeria

Vuokaan: voita

Mustikkakukko on ihana jälkiruoka.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä sitä varovasti mikrossa (noin 10 sekuntia). Älä sulata.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 26 cm).
  3. Mittaa sokeri voin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää ruis- ja ohrajauhot sekä leivinjauhe. Sekoita (esim. hieromalla yhden käden sormilla siten, että ainekset sekoittuvat tasaisesti).
  4. Levitä noin ⅔ taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. 
  5. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Lisää mustikat vuokaan taikinan päälle.
  6. Ripottele loppu taikina mustikoiden päälle.
  7. Paista uunin alaosassa ritilän päällä noin 35-40 min, kunnes mustikkakukko saa hieman väriä reunoilta.



Vinkit



  • Voin sijaan voit käyttää margariinia. Aito voi antaa kuitenkin makua.
  • Teet kauniin kannen näin: Ripottele leivinpaperin päälle hieman ruisjauhoja. Painele loput taikinasta (kolmasosa) jauhojen päälle pyöreähköksi kanneksi. Kumoa leivinpaperi taikinoineen mustikoiden päälle. Irrota leivinpaperi ennen paistamista.
  • Jos haluat leikata kauniita palasia, anna mustikkakukon jäähtyä kunnolla. Voit lämmittää sitä halutessasi ennen tarjoilua. Tarjoa herkku jäätelön tai vaniljavaahdon kanssa.


Katso myös