Seuraa meitä

Mustikkahillo

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(6)

yli 1 tunti

n. 12 dl hilloa

Mustikkahillo saa lisäaromia kardemummasta. Halutessasi voit tehdä maustetun hillon sijaan maustamattoman - tai voit korvata kardemumman halkaistulla vaniljatangolla.

Ainekset

1 kg (n. 18 dl)

mustikoita (tuoreita tai jäisiä)

2 rkl

vettä

6 dl (500 g)

hillosokeria

(1 tl

kardemummaa, jauhettu)

Mustikkahillo maistuu aavistuksen kardemummalta.

Ohjeet

  1. Laita vesi ja peratut mustikat kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes vesi höyryää.
  2. Lisää hillosokeri ja kardemumma. Keitä 15 min välillä sekoitellen niin, että hillo kiehuu hiljalleen. 
  3. Siirrä kattila jäähtymään. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia (tai kunnes mustikat eivät enää nouse pinnalle sekoittamisen jälkeen)
  4. Säilö itse tehty mustikkahillo puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit



  • Jos hillon pinnalle muodostuu paljon vaahtoa, voit kuoria sitä pois reikäkauhalla, jotta saat kirkkaan ja kauniin hillon. Purkkiin jäänyt vaahto voi heikentää hillon säilymistä (ilmakuplat ja mahdolliset epäpuhtaudet). 
  • Anna hillon jäähtyä ennen purkitusta (kuten ohjeessa), jotta rakenne pysyy tasaisena eivätkä marjat nouse hillon pinnalle. Purkita hillo kuitenkin mahdollisimman kuumana, jotta säilyvyys ei kärsi.
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min), tai pese kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voit keittää kuumassa vedessä juuri ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun hillon jäähtyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan tai yön yli. Siirrä se sitten jääkaappiin. Huolellisesti, puhtaasti ja tiiviisti säilötty mustikkahillo säilyy jääkaapissa jopa seuraavaan satokauteen asti. 




Katso myös




Seuraa meitä

Mustikkahillo

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(6)

yli 1 tunti

n. 12 dl hilloa

Mustikkahillo saa lisäaromia kardemummasta. Halutessasi voit tehdä maustetun hillon sijaan maustamattoman - tai voit korvata kardemumman halkaistulla vaniljatangolla.

Ainekset

1 kg (n. 18 dl)

mustikoita (tuoreita tai jäisiä)

2 rkl

vettä

6 dl (500 g)

hillosokeria

(1 tl

kardemummaa, jauhettu)

Mustikkahillo maistuu aavistuksen kardemummalta.

Ohjeet

  1. Laita vesi ja peratut mustikat kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes vesi höyryää.
  2. Lisää hillosokeri ja kardemumma. Keitä 15 min välillä sekoitellen niin, että hillo kiehuu hiljalleen. 
  3. Siirrä kattila jäähtymään. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia (tai kunnes mustikat eivät enää nouse pinnalle sekoittamisen jälkeen)
  4. Säilö itse tehty mustikkahillo puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit



  • Jos hillon pinnalle muodostuu paljon vaahtoa, voit kuoria sitä pois reikäkauhalla, jotta saat kirkkaan ja kauniin hillon. Purkkiin jäänyt vaahto voi heikentää hillon säilymistä (ilmakuplat ja mahdolliset epäpuhtaudet). 
  • Anna hillon jäähtyä ennen purkitusta (kuten ohjeessa), jotta rakenne pysyy tasaisena eivätkä marjat nouse hillon pinnalle. Purkita hillo kuitenkin mahdollisimman kuumana, jotta säilyvyys ei kärsi.
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min), tai pese kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voit keittää kuumassa vedessä juuri ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun hillon jäähtyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan tai yön yli. Siirrä se sitten jääkaappiin. Huolellisesti, puhtaasti ja tiiviisti säilötty mustikkahillo säilyy jääkaapissa jopa seuraavaan satokauteen asti. 




Katso myös




Seuraa meitä

Mustikkahillo

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(6)

yli 1 tunti

n. 12 dl hilloa

Mustikkahillo saa lisäaromia kardemummasta. Halutessasi voit tehdä maustetun hillon sijaan maustamattoman - tai voit korvata kardemumman halkaistulla vaniljatangolla.

Ainekset

1 kg (n. 18 dl)

mustikoita (tuoreita tai jäisiä)

2 rkl

vettä

6 dl (500 g)

hillosokeria

(1 tl

kardemummaa, jauhettu)

Mustikkahillo maistuu aavistuksen kardemummalta.

Ohjeet

  1. Laita vesi ja peratut mustikat kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes vesi höyryää.
  2. Lisää hillosokeri ja kardemumma. Keitä 15 min välillä sekoitellen niin, että hillo kiehuu hiljalleen. 
  3. Siirrä kattila jäähtymään. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia (tai kunnes mustikat eivät enää nouse pinnalle sekoittamisen jälkeen)
  4. Säilö itse tehty mustikkahillo puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit



  • Jos hillon pinnalle muodostuu paljon vaahtoa, voit kuoria sitä pois reikäkauhalla, jotta saat kirkkaan ja kauniin hillon. Purkkiin jäänyt vaahto voi heikentää hillon säilymistä (ilmakuplat ja mahdolliset epäpuhtaudet). 
  • Anna hillon jäähtyä ennen purkitusta (kuten ohjeessa), jotta rakenne pysyy tasaisena eivätkä marjat nouse hillon pinnalle. Purkita hillo kuitenkin mahdollisimman kuumana, jotta säilyvyys ei kärsi.
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min), tai pese kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voit keittää kuumassa vedessä juuri ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun hillon jäähtyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan tai yön yli. Siirrä se sitten jääkaappiin. Huolellisesti, puhtaasti ja tiiviisti säilötty mustikkahillo säilyy jääkaapissa jopa seuraavaan satokauteen asti. 




Katso myös