Seuraa meitä

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Rated 4.068181818181818 stars out of 5
4.1
(44)

10 palaa

25 min valmistus +

55 min paistaminen

Valmista juustokakku jo edellisenä päivänä ja anna sen odottaa paloiksi leikkaamista jääkaapissa.

Keksipohja

200 g

kaurakeksejä 

100 g

margariinia

Täyte

400 g

tuorejuustoa (Philadelphia)

150 g 

ranskankermaa

0,5 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

0,5 dl

maissitärkkelystä

2

kananmunaa

1 dl

kuohukermaa

150 g

valkosuklaata

2 dl

mustikoita 

(tuoreita tai jäisiä)

Mustikka-valkosuklaajuustokakku on amerikkalainen juustokakku uunissa.

Ohjeet

  1. Käytä irtopohjavuokaa (halkaisija noin 22 cm). Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunoja sisäpuolelta margariinilla (pohjaa ei tarvitse voidella).
  2. Valmista keksipohja: Sulata margariini. (Jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua.) Murskaa keksit. Yhdistä ne sulan margariinin kanssa. Painele keksinmuruseos irtopohjavuoan pohjalle.  
  3. Notkista tuorejuusto kulhossa sekoittamalla esim. lusikalla. Lisää tuorejuustoon ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin. 
  4. Lisää kananmunat sekoittaen esimerkiksi kierrevatkaimella. Lisää kerma ja sekoita.
  5. Sulata valkosuklaa. Valuta valkosuklaa juustokakkumassaan koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle.
  7. Ripottele mustikat juustokakun pinnalle.
  8. Paista 175 asteessa ritilällä uunin alaosassa noin 55 min, kunnes täyte on hyytynyt ja kakku saanut reunoilta hieman väriä. 
  9. Poista juustokakku vuoasta vasta seuraavana päivänä hyvin jäähtyneenä.



Vinkit



  • Voit korvata kaurakeksit digestive-kekseillä.
  • Sekoita täytettä koko ajan hyvin, kun lisäät valkosuklaata ohuena nauhana kaataen. Valkosuklaa jähmettyy herkästi kylmän massan joukkoon kaadettaessa.
  • Jos et ole varma irtopohjavuokasi tiiviydestä, laita uuniin kakkuvuoan alle piirakkavuoka. Näin kakusta mahdollisesti valuva rasva ei sotke uunia.
  • Suojaa kakku foliolla, jos pinta tummuu liikaa paistamisen aikana.
  • Mustikka-valkosuklaajuustokakku halkeilee helposti. Voit vähentää tätä, kun jäähdytät juustokakkua hitaasti vielä lämpimässä uunissa (virta pois, luukku raollaan, noin tunnin ajan). Samoin kakun kannattaa antaa jäähtyä hyvin huoneenlämmössä ennen jääkaappiin laittamista.
  • Kun irrotat jäähtynyttä kakkua vuoasta, pyöräytä ohuella muovisella lastalla kakun ja irtopohjavuoan välistä. Näin saat kakun kauniimmin irti vuoasta.




Katso myös


Seuraa meitä

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Rated 4.068181818181818 stars out of 5
4.1
(44)

10 palaa

25 min valmistus +

55 min paistaminen

Valmista juustokakku jo edellisenä päivänä ja anna sen odottaa paloiksi leikkaamista jääkaapissa.

Keksipohja

200 g

kaurakeksejä 

100 g

margariinia

Täyte

400 g

tuorejuustoa (Philadelphia)

150 g 

ranskankermaa

0,5 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

0,5 dl

maissitärkkelystä

2

kananmunaa

1 dl

kuohukermaa

150 g

valkosuklaata

2 dl

mustikoita 

(tuoreita tai jäisiä)

Mustikka-valkosuklaajuustokakku on amerikkalainen juustokakku uunissa.

Ohjeet

  1. Käytä irtopohjavuokaa (halkaisija noin 22 cm). Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunoja sisäpuolelta margariinilla (pohjaa ei tarvitse voidella).
  2. Valmista keksipohja: Sulata margariini. (Jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua.) Murskaa keksit. Yhdistä ne sulan margariinin kanssa. Painele keksinmuruseos irtopohjavuoan pohjalle.  
  3. Notkista tuorejuusto kulhossa sekoittamalla esim. lusikalla. Lisää tuorejuustoon ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin. 
  4. Lisää kananmunat sekoittaen esimerkiksi kierrevatkaimella. Lisää kerma ja sekoita.
  5. Sulata valkosuklaa. Valuta valkosuklaa juustokakkumassaan koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle.
  7. Ripottele mustikat juustokakun pinnalle.
  8. Paista 175 asteessa ritilällä uunin alaosassa noin 55 min, kunnes täyte on hyytynyt ja kakku saanut reunoilta hieman väriä. 
  9. Poista juustokakku vuoasta vasta seuraavana päivänä hyvin jäähtyneenä.



Vinkit



  • Voit korvata kaurakeksit digestive-kekseillä.
  • Sekoita täytettä koko ajan hyvin, kun lisäät valkosuklaata ohuena nauhana kaataen. Valkosuklaa jähmettyy herkästi kylmän massan joukkoon kaadettaessa.
  • Jos et ole varma irtopohjavuokasi tiiviydestä, laita uuniin kakkuvuoan alle piirakkavuoka. Näin kakusta mahdollisesti valuva rasva ei sotke uunia.
  • Suojaa kakku foliolla, jos pinta tummuu liikaa paistamisen aikana.
  • Mustikka-valkosuklaajuustokakku halkeilee helposti. Voit vähentää tätä, kun jäähdytät juustokakkua hitaasti vielä lämpimässä uunissa (virta pois, luukku raollaan, noin tunnin ajan). Samoin kakun kannattaa antaa jäähtyä hyvin huoneenlämmössä ennen jääkaappiin laittamista.
  • Kun irrotat jäähtynyttä kakkua vuoasta, pyöräytä ohuella muovisella lastalla kakun ja irtopohjavuoan välistä. Näin saat kakun kauniimmin irti vuoasta.




Katso myös


Seuraa meitä

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Rated 4.068181818181818 stars out of 5
4.1
(44)

10 palaa

25 min valmistus +

55 min paistaminen

Valmista juustokakku jo edellisenä päivänä ja anna sen odottaa paloiksi leikkaamista jääkaapissa.

Keksipohja

200 g

kaurakeksejä 

100 g

margariinia

Täyte

400 g

tuorejuustoa (Philadelphia)

150 g 

ranskankermaa

0,5 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

0,5 dl

maissitärkkelystä

2

kananmunaa

1 dl

kuohukermaa

150 g

valkosuklaata

2 dl

mustikoita 

(tuoreita tai jäisiä)

Mustikka-valkosuklaajuustokakku on amerikkalainen juustokakku uunissa.

Ohjeet

  1. Käytä irtopohjavuokaa (halkaisija noin 22 cm). Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunoja sisäpuolelta margariinilla (pohjaa ei tarvitse voidella).
  2. Valmista keksipohja: Sulata margariini. (Jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua.) Murskaa keksit. Yhdistä ne sulan margariinin kanssa. Painele keksinmuruseos irtopohjavuoan pohjalle.  
  3. Notkista tuorejuusto kulhossa sekoittamalla esim. lusikalla. Lisää tuorejuustoon ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin. 
  4. Lisää kananmunat sekoittaen esimerkiksi kierrevatkaimella. Lisää kerma ja sekoita.
  5. Sulata valkosuklaa. Valuta valkosuklaa juustokakkumassaan koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle.
  7. Ripottele mustikat juustokakun pinnalle.
  8. Paista 175 asteessa ritilällä uunin alaosassa noin 55 min, kunnes täyte on hyytynyt ja kakku saanut reunoilta hieman väriä. 
  9. Poista juustokakku vuoasta vasta seuraavana päivänä hyvin jäähtyneenä.



Vinkit



  • Voit korvata kaurakeksit digestive-kekseillä.
  • Sekoita täytettä koko ajan hyvin, kun lisäät valkosuklaata ohuena nauhana kaataen. Valkosuklaa jähmettyy herkästi kylmän massan joukkoon kaadettaessa.
  • Jos et ole varma irtopohjavuokasi tiiviydestä, laita uuniin kakkuvuoan alle piirakkavuoka. Näin kakusta mahdollisesti valuva rasva ei sotke uunia.
  • Suojaa kakku foliolla, jos pinta tummuu liikaa paistamisen aikana.
  • Mustikka-valkosuklaajuustokakku halkeilee helposti. Voit vähentää tätä, kun jäähdytät juustokakkua hitaasti vielä lämpimässä uunissa (virta pois, luukku raollaan, noin tunnin ajan). Samoin kakun kannattaa antaa jäähtyä hyvin huoneenlämmössä ennen jääkaappiin laittamista.
  • Kun irrotat jäähtynyttä kakkua vuoasta, pyöräytä ohuella muovisella lastalla kakun ja irtopohjavuoan välistä. Näin saat kakun kauniimmin irti vuoasta.




Katso myös