Mustikka-kahvikakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

14viipaletta

20 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)

Mustikka-kahvikakku valmistuu jo pienestä määrästä mustikoita. Taikinaan rouhitaan myös hieman valkosuklaata. Katso tarvittaessa ohjeen lopusta, miten voit muokata tämän reseptin gluteenittomaksi.

Ainekset

150 g

voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria

3

kananmunaa (huoneenlömpöistä)

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1,5tl

leivinjauhetta

50 g

valkosuklaata

1 dl

mustikoita (tuore tai jäinen)

Vuokaan


voita tai margariinia (noin 0,5 rkl)


korppujauhoja

Ohje

  1. Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vähintään 1,4 litran kakkuvuoka.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  3. Rouhi valkosuklaa reilun kokoisisi paloiksi. Jätä odottamaan. 
  4. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ”vaahdoksi” (muutama minuutti).
  5. Riko kananmunat valmiiksi. Sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kananmunat vähitellen voi-sokerivaahtoon samalla koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. HUOM! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), aloita jauhojen lisääminen heti ja sekoita.
  6. Lisää jauhot ja sekoita kevyesti. Kääntele vielä joukkoon valkosuklaa ja mustikat kevyesti sekoitellen. Laita taikina jauhotettuun vuokaan.
  7. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 40 - 50 minuuttia. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  8. Kumoa mustikka-kahvikakku hieman jäähtyneenä.


Vinkki


  • Voit tehdä ​kakun gluteenittomana. Valitse gluteeniton suklaa sekä gluteeniton korppujauho ja korvaa vehnäjauhot näin: 
            • 2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai) ja
            • 1 tl ksantaania (myydään ruokakaupan leivontaosastolla). 


Mustikka-kahvikakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

14viipaletta

20 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)

Mustikka-kahvikakku valmistuu jo pienestä määrästä mustikoita. Taikinaan rouhitaan myös hieman valkosuklaata. Katso tarvittaessa ohjeen lopusta, miten voit muokata tämän reseptin gluteenittomaksi.

Ainekset

150 g

voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria

3

kananmunaa (huoneenlömpöistä)

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1,5tl

leivinjauhetta

50 g

valkosuklaata

1 dl

mustikoita (tuore tai jäinen)

Vuokaan


voita tai margariinia (noin 0,5 rkl)


korppujauhoja

Ohje

  1. Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vähintään 1,4 litran kakkuvuoka.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  3. Rouhi valkosuklaa reilun kokoisisi paloiksi. Jätä odottamaan. 
  4. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ”vaahdoksi” (muutama minuutti).
  5. Riko kananmunat valmiiksi. Sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kananmunat vähitellen voi-sokerivaahtoon samalla koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. HUOM! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), aloita jauhojen lisääminen heti ja sekoita.
  6. Lisää jauhot ja sekoita kevyesti. Kääntele vielä joukkoon valkosuklaa ja mustikat kevyesti sekoitellen. Laita taikina jauhotettuun vuokaan.
  7. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 40 - 50 minuuttia. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  8. Kumoa mustikka-kahvikakku hieman jäähtyneenä.


Vinkki


  • Voit tehdä ​kakun gluteenittomana. Valitse gluteeniton suklaa sekä gluteeniton korppujauho ja korvaa vehnäjauhot näin: 
            • 2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai) ja
            • 1 tl ksantaania (myydään ruokakaupan leivontaosastolla). 


Mustikka-kahvikakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

14viipaletta

20 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)

Mustikka-kahvikakku valmistuu jo pienestä määrästä mustikoita. Taikinaan rouhitaan myös hieman valkosuklaata. Katso tarvittaessa ohjeen lopusta, miten voit muokata tämän reseptin gluteenittomaksi.

Ainekset

150 g

voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria

3

kananmunaa (huoneenlömpöistä)

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1,5tl

leivinjauhetta

50 g

valkosuklaata

1 dl

mustikoita (tuore tai jäinen)

Vuokaan


voita tai margariinia (noin 0,5 rkl)


korppujauhoja

Ohje

  1. Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vähintään 1,4 litran kakkuvuoka.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  3. Rouhi valkosuklaa reilun kokoisisi paloiksi. Jätä odottamaan. 
  4. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ”vaahdoksi” (muutama minuutti).
  5. Riko kananmunat valmiiksi. Sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kananmunat vähitellen voi-sokerivaahtoon samalla koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. HUOM! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), aloita jauhojen lisääminen heti ja sekoita.
  6. Lisää jauhot ja sekoita kevyesti. Kääntele vielä joukkoon valkosuklaa ja mustikat kevyesti sekoitellen. Laita taikina jauhotettuun vuokaan.
  7. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 40 - 50 minuuttia. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  8. Kumoa mustikka-kahvikakku hieman jäähtyneenä.


Vinkki


  • Voit tehdä ​kakun gluteenittomana. Valitse gluteeniton suklaa sekä gluteeniton korppujauho ja korvaa vehnäjauhot näin: 
            • 2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai) ja
            • 1 tl ksantaania (myydään ruokakaupan leivontaosastolla).