Seuraa meitä

Mustapapupihvit

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(9)

3 annosta (n. 9 pihviä)

25 min


Vegaaninen

Mustapapupihvit on yllättävän nopea valmistaa, ja ne maistuvat muillekin kuin vannoutuneille kasvissyöjille.

Ainekset

noin 9 kpl

1 prk (230/380 g)

mustapapuja (säilötty suolaliemessä)

1 pieni

(puna)sipuli

0,5

paprika

1-2 kynttä

valkosipulia

0,5 dl

korppujauhoja

0,5 tl

juustokuminaa eli jeeraa

0,25 tl

cayennepippuria

1 rkl

soijakastiketta

Paistamiseen: rypsiöljyä

Mustapapupihvit ovat vegaanista ruokaa.

Ohje

  1. Valuta mustapavut esim. siivilässä. Laita valutetut pavut kulhoon. 
  2. Kuori ja hienonna (puna)sipuli. Pese ja kuutioi puolikas paprika. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. 
  3. Laita mustapavut, sipuli, paprika ja valkosipuli kulhoon. 
  4. Soseuta aineksia sauvasekoittimella, jotta saat rouhean massan. Joukkoon saa jäädä kokonaisia papuja. 
  5. Lisää korppujauhot, juustokumina, cayennepippuri ja soijakastike. Sekoita hyvin esim. lusikalla. 
  6. Muotoile massasta 9 pienehköä pihviä (esim. leivinpaperin päälle, kuten ruokajakoti.fi/Jauhelihapihvien+paistaminen). 
  7. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 2 rkl öljyä. Laita pannulle ensin noin puolet pihveistä (pannun koosta riippuen). 
  8. Paista noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Liikuttele pihvejä paistamisen aikana vain varovasti, jotta ne eivät hajoa. Kun ensimmäiset mustapapupihvit alkavat saada pohjasta väriä, pienennä lieden tehoa (reilu puolet lieden maksimitehosta on usein sopiva). Lisää tarvittaessa öljyä pihvien kääntämisen yhteydessä. 
  9. Lisää pannulle öljyä ja paista loput pihvit.

 


Vinkit


  • Cayennepippuri tuo papupihveihin mietoa tulisuutta. Voit korvata sen laittamalla pihveihin 0,5 tl rouhittua mustapippuria. 
  • Ohjeessa on käytetty soijakastiketta, joka sisältää 17 % suolaa. Jos käytät vähäsuolaista soijakastiketta, lisää tarvittaessa suolaa.
  • Pihvejä ei kannata yrittää kääntää, ennen kuin ne ovat kypsyneet ensimmäiseltä puolelta. Tällöin pihvien kääntäminen onnistuu paistinlastan avulla niin, että pihvi pysyy kasassa.
  • Tarjoa mustapapupihvit esimerkiksi miedon avokadokastikkeen (ruokajakoti.fi/Avokadokastike) sekä riisin tai perunoiden kanssa. Testaa niitä myös burgereiden välissä.


Katso myös

Seuraa meitä

Mustapapupihvit

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(9)

3 annosta (n. 9 pihviä)

25 min


Vegaaninen

Mustapapupihvit on yllättävän nopea valmistaa, ja ne maistuvat muillekin kuin vannoutuneille kasvissyöjille.

Ainekset

noin 9 kpl

1 prk (230/380 g)

mustapapuja (säilötty suolaliemessä)

1 pieni

(puna)sipuli

0,5

paprika

1-2 kynttä

valkosipulia

0,5 dl

korppujauhoja

0,5 tl

juustokuminaa eli jeeraa

0,25 tl

cayennepippuria

1 rkl

soijakastiketta

Paistamiseen: rypsiöljyä

Mustapapupihvit ovat vegaanista ruokaa.

Ohje

  1. Valuta mustapavut esim. siivilässä. Laita valutetut pavut kulhoon. 
  2. Kuori ja hienonna (puna)sipuli. Pese ja kuutioi puolikas paprika. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. 
  3. Laita mustapavut, sipuli, paprika ja valkosipuli kulhoon. 
  4. Soseuta aineksia sauvasekoittimella, jotta saat rouhean massan. Joukkoon saa jäädä kokonaisia papuja. 
  5. Lisää korppujauhot, juustokumina, cayennepippuri ja soijakastike. Sekoita hyvin esim. lusikalla. 
  6. Muotoile massasta 9 pienehköä pihviä (esim. leivinpaperin päälle, kuten ruokajakoti.fi/Jauhelihapihvien+paistaminen). 
  7. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 2 rkl öljyä. Laita pannulle ensin noin puolet pihveistä (pannun koosta riippuen). 
  8. Paista noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Liikuttele pihvejä paistamisen aikana vain varovasti, jotta ne eivät hajoa. Kun ensimmäiset mustapapupihvit alkavat saada pohjasta väriä, pienennä lieden tehoa (reilu puolet lieden maksimitehosta on usein sopiva). Lisää tarvittaessa öljyä pihvien kääntämisen yhteydessä. 
  9. Lisää pannulle öljyä ja paista loput pihvit.

 


Vinkit


  • Cayennepippuri tuo papupihveihin mietoa tulisuutta. Voit korvata sen laittamalla pihveihin 0,5 tl rouhittua mustapippuria. 
  • Ohjeessa on käytetty soijakastiketta, joka sisältää 17 % suolaa. Jos käytät vähäsuolaista soijakastiketta, lisää tarvittaessa suolaa.
  • Pihvejä ei kannata yrittää kääntää, ennen kuin ne ovat kypsyneet ensimmäiseltä puolelta. Tällöin pihvien kääntäminen onnistuu paistinlastan avulla niin, että pihvi pysyy kasassa.
  • Tarjoa mustapapupihvit esimerkiksi miedon avokadokastikkeen (ruokajakoti.fi/Avokadokastike) sekä riisin tai perunoiden kanssa. Testaa niitä myös burgereiden välissä.


Katso myös

Seuraa meitä

Mustapapupihvit

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(9)

3 annosta (n. 9 pihviä)

25 min


Vegaaninen

Mustapapupihvit on yllättävän nopea valmistaa, ja ne maistuvat muillekin kuin vannoutuneille kasvissyöjille.

Ainekset

noin 9 kpl

1 prk (230/380 g)

mustapapuja (säilötty suolaliemessä)

1 pieni

(puna)sipuli

0,5

paprika

1-2 kynttä

valkosipulia

0,5 dl

korppujauhoja

0,5 tl

juustokuminaa eli jeeraa

0,25 tl

cayennepippuria

1 rkl

soijakastiketta

Paistamiseen: rypsiöljyä

Mustapapupihvit ovat vegaanista ruokaa.

Ohje

  1. Valuta mustapavut esim. siivilässä. Laita valutetut pavut kulhoon. 
  2. Kuori ja hienonna (puna)sipuli. Pese ja kuutioi puolikas paprika. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. 
  3. Laita mustapavut, sipuli, paprika ja valkosipuli kulhoon. 
  4. Soseuta aineksia sauvasekoittimella, jotta saat rouhean massan. Joukkoon saa jäädä kokonaisia papuja. 
  5. Lisää korppujauhot, juustokumina, cayennepippuri ja soijakastike. Sekoita hyvin esim. lusikalla. 
  6. Muotoile massasta 9 pienehköä pihviä (esim. leivinpaperin päälle, kuten ruokajakoti.fi/Jauhelihapihvien+paistaminen). 
  7. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 2 rkl öljyä. Laita pannulle ensin noin puolet pihveistä (pannun koosta riippuen). 
  8. Paista noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Liikuttele pihvejä paistamisen aikana vain varovasti, jotta ne eivät hajoa. Kun ensimmäiset mustapapupihvit alkavat saada pohjasta väriä, pienennä lieden tehoa (reilu puolet lieden maksimitehosta on usein sopiva). Lisää tarvittaessa öljyä pihvien kääntämisen yhteydessä. 
  9. Lisää pannulle öljyä ja paista loput pihvit.

 


Vinkit


  • Cayennepippuri tuo papupihveihin mietoa tulisuutta. Voit korvata sen laittamalla pihveihin 0,5 tl rouhittua mustapippuria. 
  • Ohjeessa on käytetty soijakastiketta, joka sisältää 17 % suolaa. Jos käytät vähäsuolaista soijakastiketta, lisää tarvittaessa suolaa.
  • Pihvejä ei kannata yrittää kääntää, ennen kuin ne ovat kypsyneet ensimmäiseltä puolelta. Tällöin pihvien kääntäminen onnistuu paistinlastan avulla niin, että pihvi pysyy kasassa.
  • Tarjoa mustapapupihvit esimerkiksi miedon avokadokastikkeen (ruokajakoti.fi/Avokadokastike) sekä riisin tai perunoiden kanssa. Testaa niitä myös burgereiden välissä.


Katso myös