Mustaherukka-suklaajuustokakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

ø 22 - 23 cm vuoka (14 palaa)

yli 5 tuntia


Mustaherukka ja suklaa yhdistyvät tässä juustokakussa kahdeksi maukkaaksi kerrokseksi. Kauniin värinen kakku onnistuu pakastetuista marjoista ympäri vuoden. Valmista mustaherukkatäyte vasta, kun suklaakerros on hyytynyt.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä (esim. Oreo)

30 g (2 rkl)

margariinia (sulatettu)

Suklaatäyte

1 rasia (200 g)

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

4 dl

vispikermaa

3

liivatelehteä

2 rkl

vettä

200 g

suklaata (tumma leivontasuklaa)

Mustaherukkatäyte

400 g (7 dl)

mustaherukoita (tuore tai pakaste)

2,5dl

sokeria

2 rasiaa (yht. 400 g)

tuorejuustoa (maustamaton)

1 rkl

vanilliinisokeria

2dl

vispikermaa

5

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Tuoreita mustaherukoita, marenkeja, myrkyttömiä kukkia

Kauniissa mustaherukka-suklaajuustokakussa on kaksi kerrosta.

Pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen suklaatäytettä varten (3 kpl, ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 22 - 23 cm irtopohjavuoan pohjalle (kuten ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista). Irtopohjavuoan sijaan voit käyttää kakkurengasta. 
  3. Jauha keksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla
  4. Sulata margariini ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. 
  5. Sivele vuoan reunat pienellä sipaisulla rypsiöljyä ja jauhota kevyesti tomusokerilla.



Suklaatäyte


  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri reilun kokoisessa kulhossa. 
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi kakkumassaan ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä sulatettu suklaa ja sekoita kunnolla.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen mustaherukkatäytteen valmistamista. 



Mustaherukkatäyte



  1. Laita liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. 
  2. Mittaa mustaherukat ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen. Keitä viiden minuutin ajan (marjat hajoavat). Painele herukat siivilän läpi siten, että saat poistettua siemenet ja kuoret. Käytä kakkuun sileä mustaherukkaliemi.
  3. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman mustaherukkaliemen joukkoon. Sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä noin 10 min.
  4. Sillä välin: Sekoita keskenään tuorejuusto ja vanilliinisokeri. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. 
  5. Yhdistä mustaherukka-liivateliemi tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita tasaiseksi. 
  6. Lisää vielä kermavaahto ja sekoittele kevyesti. 
  7. Kaada mustaherukkatäyte suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tunnin ajan.
  8. Aseta mustaherukka-suklaajuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla, marengeilla ja myrkyttömillä kukilla.

 


Vinkki


  • Voit käyttää mustaherukasta yli jääneet kuoret ja siemenet esimerkiksi puuroon tai syödä ne jogurtin joukossa. ​
  • Jos mustaherukkaliemi jähmettyy liikaa liivatteen lisäämisen jälkeen, lämmitä se varovasti juoksevaksi ennen käyttöä.  

 

Mustaherukka-suklaajuustokakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

ø 22 - 23 cm vuoka (14 palaa)

yli 5 tuntia


Mustaherukka ja suklaa yhdistyvät tässä juustokakussa kahdeksi maukkaaksi kerrokseksi. Kauniin värinen kakku onnistuu pakastetuista marjoista ympäri vuoden. Valmista mustaherukkatäyte vasta, kun suklaakerros on hyytynyt.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä (esim. Oreo)

30 g (2 rkl)

margariinia (sulatettu)

Suklaatäyte

1 rasia (200 g)

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

4 dl

vispikermaa

3

liivatelehteä

2 rkl

vettä

200 g

suklaata (tumma leivontasuklaa)

Mustaherukkatäyte

400 g (7 dl)

mustaherukoita (tuore tai pakaste)

2,5dl

sokeria

2 rasiaa (yht. 400 g)

tuorejuustoa (maustamaton)

1 rkl

vanilliinisokeria

2dl

vispikermaa

5

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Tuoreita mustaherukoita, marenkeja, myrkyttömiä kukkia

Kauniissa mustaherukka-suklaajuustokakussa on kaksi kerrosta.

Pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen suklaatäytettä varten (3 kpl, ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 22 - 23 cm irtopohjavuoan pohjalle (kuten ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista). Irtopohjavuoan sijaan voit käyttää kakkurengasta. 
  3. Jauha keksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla
  4. Sulata margariini ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. 
  5. Sivele vuoan reunat pienellä sipaisulla rypsiöljyä ja jauhota kevyesti tomusokerilla.



Suklaatäyte


  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri reilun kokoisessa kulhossa. 
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi kakkumassaan ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä sulatettu suklaa ja sekoita kunnolla.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen mustaherukkatäytteen valmistamista. 



Mustaherukkatäyte



  1. Laita liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. 
  2. Mittaa mustaherukat ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen. Keitä viiden minuutin ajan (marjat hajoavat). Painele herukat siivilän läpi siten, että saat poistettua siemenet ja kuoret. Käytä kakkuun sileä mustaherukkaliemi.
  3. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman mustaherukkaliemen joukkoon. Sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä noin 10 min.
  4. Sillä välin: Sekoita keskenään tuorejuusto ja vanilliinisokeri. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. 
  5. Yhdistä mustaherukka-liivateliemi tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita tasaiseksi. 
  6. Lisää vielä kermavaahto ja sekoittele kevyesti. 
  7. Kaada mustaherukkatäyte suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tunnin ajan.
  8. Aseta mustaherukka-suklaajuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla, marengeilla ja myrkyttömillä kukilla.

 


Vinkki


  • Voit käyttää mustaherukasta yli jääneet kuoret ja siemenet esimerkiksi puuroon tai syödä ne jogurtin joukossa. ​
  • Jos mustaherukkaliemi jähmettyy liikaa liivatteen lisäämisen jälkeen, lämmitä se varovasti juoksevaksi ennen käyttöä.  

 

Mustaherukka-suklaajuustokakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

ø 22 - 23 cm vuoka (14 palaa)

yli 5 tuntia


Mustaherukka ja suklaa yhdistyvät tässä juustokakussa kahdeksi maukkaaksi kerrokseksi. Kauniin värinen kakku onnistuu pakastetuista marjoista ympäri vuoden. Valmista mustaherukkatäyte vasta, kun suklaakerros on hyytynyt.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä (esim. Oreo)

30 g (2 rkl)

margariinia (sulatettu)

Suklaatäyte

1 rasia (200 g)

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

4 dl

vispikermaa

3

liivatelehteä

2 rkl

vettä

200 g

suklaata (tumma leivontasuklaa)

Mustaherukkatäyte

400 g (7 dl)

mustaherukoita (tuore tai pakaste)

2,5dl

sokeria

2 rasiaa (yht. 400 g)

tuorejuustoa (maustamaton)

1 rkl

vanilliinisokeria

2dl

vispikermaa

5

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Tuoreita mustaherukoita, marenkeja, myrkyttömiä kukkia

Kauniissa mustaherukka-suklaajuustokakussa on kaksi kerrosta.

Pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen suklaatäytettä varten (3 kpl, ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 22 - 23 cm irtopohjavuoan pohjalle (kuten ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista). Irtopohjavuoan sijaan voit käyttää kakkurengasta. 
  3. Jauha keksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla
  4. Sulata margariini ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. 
  5. Sivele vuoan reunat pienellä sipaisulla rypsiöljyä ja jauhota kevyesti tomusokerilla.



Suklaatäyte


  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri reilun kokoisessa kulhossa. 
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi kakkumassaan ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä sulatettu suklaa ja sekoita kunnolla.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen mustaherukkatäytteen valmistamista. 



Mustaherukkatäyte



  1. Laita liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. 
  2. Mittaa mustaherukat ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen. Keitä viiden minuutin ajan (marjat hajoavat). Painele herukat siivilän läpi siten, että saat poistettua siemenet ja kuoret. Käytä kakkuun sileä mustaherukkaliemi.
  3. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman mustaherukkaliemen joukkoon. Sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä noin 10 min.
  4. Sillä välin: Sekoita keskenään tuorejuusto ja vanilliinisokeri. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. 
  5. Yhdistä mustaherukka-liivateliemi tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita tasaiseksi. 
  6. Lisää vielä kermavaahto ja sekoittele kevyesti. 
  7. Kaada mustaherukkatäyte suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tunnin ajan.
  8. Aseta mustaherukka-suklaajuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla, marengeilla ja myrkyttömillä kukilla.

 


Vinkki


  • Voit käyttää mustaherukasta yli jääneet kuoret ja siemenet esimerkiksi puuroon tai syödä ne jogurtin joukossa. ​
  • Jos mustaherukkaliemi jähmettyy liikaa liivatteen lisäämisen jälkeen, lämmitä se varovasti juoksevaksi ennen käyttöä.