Seuraa meitä

Mustaherukka-juustokakku ilman liivatetta

Rated 4.833333333333333 stars out of 5
4.8
(6)

12 palaa 

(ø 22 cm kakku)

30 min (valmistus)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia

Mustaherukat sopivat raikkaaseen, ei niin makeaan juustokakkuun.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Oreo tai Domino)

50 g

margariinia (sulatettuna)

Täyte

400 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1,5 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

4 dl

vispikermaa

2 dl

vettä (kylmää)

4 tl

agar agar -jauhetta (esim. Meira)

400 g (6 dl)

mustaherukoita

Koristeluun esim.


Mustaherukoita

Syötäviä kukkia

Mustaherukkajuustokakku hyydytetään agar agarilla.

Pohja

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi.
  2. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata 50 g margariinia ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  3. Laita muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tasaiseksi lusikalla. (Vuoraa halutessasi vuoan reuna reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleella.)


Täyte


  1. Soseuta mustaherukat tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella - varo roiskeita). Siirrä sose odottamaan.
  2. Sekoita reilun kokoisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri (esim. lusikalla).
  3. Vaahdota vispikerma puhtaassa kulhossa.
  4. Lisää noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseokseen ja sekoittele varovasti.
  5. Sekoita vesi ja agar agar kylmässä kattilassa (mittaa tarkasti!). Lisää mustaherukkasose kattilaan ja sekoita.
  6. Kuumenna agar-seos kiehuvaksi lusikalla sekoitellen, kunnes se kiehuu. Laske aikaa siitä, kun varmasti kiehuu: Keitä sekoitellen 2 minuutin ajan
  7. Aseta tuorejuustoseos-kulho tukevaan paikkaan, tai pyydä apukäsiä pitämään kulhoa paikallaan. 
  8. Toimi ripeästi:  Kaada agar-seos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen (sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä). 
  9. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita kevyesti. 
  10. Kaada massa heti keksipohjan päälle (tasoita pinta tarvittaessa). 
  11. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
  12. Irrota hyytynyt mustaherukkajuustokakku vuoasta. Aseta tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.  



Vinkit



  • Katso vinkit agar agarin käyttöön: ruokajakoti.fi/Agar+agar+-jauheen+kaytto
  • Jos haluat kakkuun sileämmän rakenteen, voit halutessasi paseerata mustaherukkasoseen siivilän läpi.




Katso myös


Seuraa meitä

Mustaherukka-juustokakku ilman liivatetta

Rated 4.833333333333333 stars out of 5
4.8
(6)

12 palaa 

(ø 22 cm kakku)

30 min (valmistus)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia

Mustaherukat sopivat raikkaaseen, ei niin makeaan juustokakkuun.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Oreo tai Domino)

50 g

margariinia (sulatettuna)

Täyte

400 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1,5 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

4 dl

vispikermaa

2 dl

vettä (kylmää)

4 tl

agar agar -jauhetta (esim. Meira)

400 g (6 dl)

mustaherukoita

Koristeluun esim.


Mustaherukoita

Syötäviä kukkia

Mustaherukkajuustokakku hyydytetään agar agarilla.

Pohja

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi.
  2. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata 50 g margariinia ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  3. Laita muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tasaiseksi lusikalla. (Vuoraa halutessasi vuoan reuna reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleella.)


Täyte


  1. Soseuta mustaherukat tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella - varo roiskeita). Siirrä sose odottamaan.
  2. Sekoita reilun kokoisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri (esim. lusikalla).
  3. Vaahdota vispikerma puhtaassa kulhossa.
  4. Lisää noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseokseen ja sekoittele varovasti.
  5. Sekoita vesi ja agar agar kylmässä kattilassa (mittaa tarkasti!). Lisää mustaherukkasose kattilaan ja sekoita.
  6. Kuumenna agar-seos kiehuvaksi lusikalla sekoitellen, kunnes se kiehuu. Laske aikaa siitä, kun varmasti kiehuu: Keitä sekoitellen 2 minuutin ajan
  7. Aseta tuorejuustoseos-kulho tukevaan paikkaan, tai pyydä apukäsiä pitämään kulhoa paikallaan. 
  8. Toimi ripeästi:  Kaada agar-seos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen (sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä). 
  9. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita kevyesti. 
  10. Kaada massa heti keksipohjan päälle (tasoita pinta tarvittaessa). 
  11. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
  12. Irrota hyytynyt mustaherukkajuustokakku vuoasta. Aseta tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.  



Vinkit



  • Katso vinkit agar agarin käyttöön: ruokajakoti.fi/Agar+agar+-jauheen+kaytto
  • Jos haluat kakkuun sileämmän rakenteen, voit halutessasi paseerata mustaherukkasoseen siivilän läpi.




Katso myös


Seuraa meitä

Mustaherukka-juustokakku ilman liivatetta

Rated 4.833333333333333 stars out of 5
4.8
(6)

12 palaa 

(ø 22 cm kakku)

30 min (valmistus)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia

Mustaherukat sopivat raikkaaseen, ei niin makeaan juustokakkuun.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Oreo tai Domino)

50 g

margariinia (sulatettuna)

Täyte

400 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1,5 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

4 dl

vispikermaa

2 dl

vettä (kylmää)

4 tl

agar agar -jauhetta (esim. Meira)

400 g (6 dl)

mustaherukoita

Koristeluun esim.


Mustaherukoita

Syötäviä kukkia

Mustaherukkajuustokakku hyydytetään agar agarilla.

Pohja

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi.
  2. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata 50 g margariinia ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  3. Laita muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tasaiseksi lusikalla. (Vuoraa halutessasi vuoan reuna reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleella.)


Täyte


  1. Soseuta mustaherukat tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella - varo roiskeita). Siirrä sose odottamaan.
  2. Sekoita reilun kokoisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri (esim. lusikalla).
  3. Vaahdota vispikerma puhtaassa kulhossa.
  4. Lisää noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseokseen ja sekoittele varovasti.
  5. Sekoita vesi ja agar agar kylmässä kattilassa (mittaa tarkasti!). Lisää mustaherukkasose kattilaan ja sekoita.
  6. Kuumenna agar-seos kiehuvaksi lusikalla sekoitellen, kunnes se kiehuu. Laske aikaa siitä, kun varmasti kiehuu: Keitä sekoitellen 2 minuutin ajan
  7. Aseta tuorejuustoseos-kulho tukevaan paikkaan, tai pyydä apukäsiä pitämään kulhoa paikallaan. 
  8. Toimi ripeästi:  Kaada agar-seos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen (sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä). 
  9. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita kevyesti. 
  10. Kaada massa heti keksipohjan päälle (tasoita pinta tarvittaessa). 
  11. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
  12. Irrota hyytynyt mustaherukkajuustokakku vuoasta. Aseta tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.  



Vinkit



  • Katso vinkit agar agarin käyttöön: ruokajakoti.fi/Agar+agar+-jauheen+kaytto
  • Jos haluat kakkuun sileämmän rakenteen, voit halutessasi paseerata mustaherukkasoseen siivilän läpi.




Katso myös