Murea karjalanpaisti

Rated 4.261904761904762 stars out of 5
4.3
(42)

5 annosta

15 min valmistus +

4 tuntia uunissa

Karjalanpaisti on mureaa, kun se on hautunut pitkään uunissa. Voit valita kaupasta valmiin sekoituksen karjalanpaistilihaa.

Ainekset

5 annosta

700 g

karjalanpaistilihaa

2 rkl

voita

5 dl

vettä

1

sipuli

3

porkkanaa

15 kpl

mustapippuria (kokonaista)

2

laakerinlehteä

1,5 tl

suolaa

Karjalanpaisti on mureaa uuniruokaa.

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 1 rkl voita ja noin kolmasosa lihoista. Paista lihan pinta ruskeaksi (ei tarvitse paistaa läpikypsäksi). Siirrä lihat uuninkestävään pataan. 
  3. Lisää pannulle voita ja paista loput lihat erissä vastaavalla tavalla.
  4. Kuumenna paistinpannulla lihojen paistamisen jälkeen 5 dl vettä kiehuvaksi (älä pese pannua välissä). 
  5. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää sipuli ja porkkanat pataan, samoin mustapippurit, laakerinlehdet ja suola. 
  6. Kaada päälle kuuma vesi ja sulje pata kannella.
  7. Laita karjalanpaisti uuniin 150 asteeseen noin 4 tunniksi.



Vinkit


  • Vettä tulisi olla sen verran, että lihat lähes peittyvät.
  • Jos sinulla ei ole kannellista uunipataa, teräksinen kattilan kansi (ilman muoviosia) tai pala foliota käy padan kanneksi. 
  • Laakerinlehtiä ei ole tarkoitus syödä. Nouki ne pois viimeistään lautasella.
  • Muokkaa ohjetta vapaasti ja tee juuri sellaista karjalanpaistia, kuin itse haluat.





Murea karjalanpaisti

Rated 4.261904761904762 stars out of 5
4.3
(42)

5 annosta

15 min valmistus +

4 tuntia uunissa

Karjalanpaisti on mureaa, kun se on hautunut pitkään uunissa. Voit valita kaupasta valmiin sekoituksen karjalanpaistilihaa.

Ainekset

5 annosta

700 g

karjalanpaistilihaa

2 rkl

voita

5 dl

vettä

1

sipuli

3

porkkanaa

15 kpl

mustapippuria (kokonaista)

2

laakerinlehteä

1,5 tl

suolaa

Karjalanpaisti on mureaa uuniruokaa.

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 1 rkl voita ja noin kolmasosa lihoista. Paista lihan pinta ruskeaksi (ei tarvitse paistaa läpikypsäksi). Siirrä lihat uuninkestävään pataan. 
  3. Lisää pannulle voita ja paista loput lihat erissä vastaavalla tavalla.
  4. Kuumenna paistinpannulla lihojen paistamisen jälkeen 5 dl vettä kiehuvaksi (älä pese pannua välissä). 
  5. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää sipuli ja porkkanat pataan, samoin mustapippurit, laakerinlehdet ja suola. 
  6. Kaada päälle kuuma vesi ja sulje pata kannella.
  7. Laita karjalanpaisti uuniin 150 asteeseen noin 4 tunniksi.



Vinkit


  • Vettä tulisi olla sen verran, että lihat lähes peittyvät.
  • Jos sinulla ei ole kannellista uunipataa, teräksinen kattilan kansi (ilman muoviosia) tai pala foliota käy padan kanneksi. 
  • Laakerinlehtiä ei ole tarkoitus syödä. Nouki ne pois viimeistään lautasella.
  • Muokkaa ohjetta vapaasti ja tee juuri sellaista karjalanpaistia, kuin itse haluat.





Murea karjalanpaisti

Rated 4.261904761904762 stars out of 5
4.3
(42)

5 annosta

15 min valmistus +

4 tuntia uunissa

Karjalanpaisti on mureaa, kun se on hautunut pitkään uunissa. Voit valita kaupasta valmiin sekoituksen karjalanpaistilihaa.

Ainekset

5 annosta

700 g

karjalanpaistilihaa

2 rkl

voita

5 dl

vettä

1

sipuli

3

porkkanaa

15 kpl

mustapippuria (kokonaista)

2

laakerinlehteä

1,5 tl

suolaa

Karjalanpaisti on mureaa uuniruokaa.

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 1 rkl voita ja noin kolmasosa lihoista. Paista lihan pinta ruskeaksi (ei tarvitse paistaa läpikypsäksi). Siirrä lihat uuninkestävään pataan. 
  3. Lisää pannulle voita ja paista loput lihat erissä vastaavalla tavalla.
  4. Kuumenna paistinpannulla lihojen paistamisen jälkeen 5 dl vettä kiehuvaksi (älä pese pannua välissä). 
  5. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää sipuli ja porkkanat pataan, samoin mustapippurit, laakerinlehdet ja suola. 
  6. Kaada päälle kuuma vesi ja sulje pata kannella.
  7. Laita karjalanpaisti uuniin 150 asteeseen noin 4 tunniksi.



Vinkit


  • Vettä tulisi olla sen verran, että lihat lähes peittyvät.
  • Jos sinulla ei ole kannellista uunipataa, teräksinen kattilan kansi (ilman muoviosia) tai pala foliota käy padan kanneksi. 
  • Laakerinlehtiä ei ole tarkoitus syödä. Nouki ne pois viimeistään lautasella.
  • Muokkaa ohjetta vapaasti ja tee juuri sellaista karjalanpaistia, kuin itse haluat.