Munavoi

Rated 4.6923076923076925 stars out of 5
4.7
(13)

8 annosta

20 min




Munavoin ohje on niin arkeen kuin juhlaankin sopiva klassikko! 
Käytä maun mukaan joko huoneenlämpöistä voita tai valmiiksi notkeaa voileipämargariinia.

Ainekset

3

kananmunaa 

100 g

voita (huoneenlämp.) tai voileipämargariinia

ripaus (n. ⅛ tl)

yrttisuolaa (tai suolaa)

(tuoretta persiljaa)

Munavoi maistuu erityisen hyvältä riisipiirakoiden kera.

Ohje

  1. Keitä ensin kananmunat: Laita munat kattilaan reilun vesimäärän kanssa. Kun vesi kiehuu, anna munien kiehua 10 minuuttia. Kaada sitten kuuma vesi pois. Laske tilalle kylmää vettä, jotta munat jäähtyvät ainakin sen verran, että ne on helppo kuoria.
  2. Kuori kypsät kananmunat. Murskaa ne haarukalla esim. isolla, syvällä lautasella.
  3. Lisää pehmeä, huoneenlämpöinen voi tai notkea voileipämargariini. Sekoita esim. haarukalla painellen. 
  4. Mausta munavoi samalla yrttisuolalla. Lisää halutessasi myös tuoretta persiljaa silppuna.



Vinkit


  • Kananmunien pilkkominen käy helpommin, jos käytät kananmunaleikkuria: Leikkaa kuorittu muna viipaleiksi ja viipaleet edelleen suikaleiksi leikkurilla. Murskaa loppuun haarukalla. 
  • Jos kypsät kananmunat ovat vielä lämpimiä, sekoittuu viileäkin voi helpommin munien joukkoon - varsinkin jos lisäät voin ohuina siivuina. Jos keitetyt kananmunat ovat kylmiä, lämmitä rasvaa tarvittaessa muutama sekunti mikrossa ennen kananmuniin yhdistämistä - älä kuitenkaan sulata!
  • Lisää halutessasi munavoin ohjeeseen persiljaa (tai käytä sitä koristeluun).
  • Aito voi on jääkaappikylmänä kovaa ja vaikea levittää, joten valmista munavoi juuri ennen tarjoilua tai ota se jääkaapista huoneenlämpöön hyvissä ajoin. 


Munavoi

Rated 4.6923076923076925 stars out of 5
4.7
(13)

8 annosta

20 min




Munavoin ohje on niin arkeen kuin juhlaankin sopiva klassikko! 
Käytä maun mukaan joko huoneenlämpöistä voita tai valmiiksi notkeaa voileipämargariinia.

Ainekset

3

kananmunaa 

100 g

voita (huoneenlämp.) tai voileipämargariinia

ripaus (n. ⅛ tl)

yrttisuolaa (tai suolaa)

(tuoretta persiljaa)

Munavoi maistuu erityisen hyvältä riisipiirakoiden kera.

Ohje

  1. Keitä ensin kananmunat: Laita munat kattilaan reilun vesimäärän kanssa. Kun vesi kiehuu, anna munien kiehua 10 minuuttia. Kaada sitten kuuma vesi pois. Laske tilalle kylmää vettä, jotta munat jäähtyvät ainakin sen verran, että ne on helppo kuoria.
  2. Kuori kypsät kananmunat. Murskaa ne haarukalla esim. isolla, syvällä lautasella.
  3. Lisää pehmeä, huoneenlämpöinen voi tai notkea voileipämargariini. Sekoita esim. haarukalla painellen. 
  4. Mausta munavoi samalla yrttisuolalla. Lisää halutessasi myös tuoretta persiljaa silppuna.



Vinkit


  • Kananmunien pilkkominen käy helpommin, jos käytät kananmunaleikkuria: Leikkaa kuorittu muna viipaleiksi ja viipaleet edelleen suikaleiksi leikkurilla. Murskaa loppuun haarukalla. 
  • Jos kypsät kananmunat ovat vielä lämpimiä, sekoittuu viileäkin voi helpommin munien joukkoon - varsinkin jos lisäät voin ohuina siivuina. Jos keitetyt kananmunat ovat kylmiä, lämmitä rasvaa tarvittaessa muutama sekunti mikrossa ennen kananmuniin yhdistämistä - älä kuitenkaan sulata!
  • Lisää halutessasi munavoin ohjeeseen persiljaa (tai käytä sitä koristeluun).
  • Aito voi on jääkaappikylmänä kovaa ja vaikea levittää, joten valmista munavoi juuri ennen tarjoilua tai ota se jääkaapista huoneenlämpöön hyvissä ajoin. 


Munavoi

Rated 4.6923076923076925 stars out of 5
4.7
(13)

8 annosta

20 min




Munavoin ohje on niin arkeen kuin juhlaankin sopiva klassikko! 
Käytä maun mukaan joko huoneenlämpöistä voita tai valmiiksi notkeaa voileipämargariinia.

Ainekset

3

kananmunaa 

100 g

voita (huoneenlämp.) tai voileipämargariinia

ripaus (n. ⅛ tl)

yrttisuolaa (tai suolaa)

(tuoretta persiljaa)

Munavoi maistuu erityisen hyvältä riisipiirakoiden kera.

Ohje

  1. Keitä ensin kananmunat: Laita munat kattilaan reilun vesimäärän kanssa. Kun vesi kiehuu, anna munien kiehua 10 minuuttia. Kaada sitten kuuma vesi pois. Laske tilalle kylmää vettä, jotta munat jäähtyvät ainakin sen verran, että ne on helppo kuoria.
  2. Kuori kypsät kananmunat. Murskaa ne haarukalla esim. isolla, syvällä lautasella.
  3. Lisää pehmeä, huoneenlämpöinen voi tai notkea voileipämargariini. Sekoita esim. haarukalla painellen. 
  4. Mausta munavoi samalla yrttisuolalla. Lisää halutessasi myös tuoretta persiljaa silppuna.



Vinkit


  • Kananmunien pilkkominen käy helpommin, jos käytät kananmunaleikkuria: Leikkaa kuorittu muna viipaleiksi ja viipaleet edelleen suikaleiksi leikkurilla. Murskaa loppuun haarukalla. 
  • Jos kypsät kananmunat ovat vielä lämpimiä, sekoittuu viileäkin voi helpommin munien joukkoon - varsinkin jos lisäät voin ohuina siivuina. Jos keitetyt kananmunat ovat kylmiä, lämmitä rasvaa tarvittaessa muutama sekunti mikrossa ennen kananmuniin yhdistämistä - älä kuitenkaan sulata!
  • Lisää halutessasi munavoin ohjeeseen persiljaa (tai käytä sitä koristeluun).
  • Aito voi on jääkaappikylmänä kovaa ja vaikea levittää, joten valmista munavoi juuri ennen tarjoilua tai ota se jääkaapista huoneenlämpöön hyvissä ajoin.