Munaton ja maidoton marjapiirakka

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

1 pyöreä piiras (ø 26 cm)

15 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämä marjapiirakka on kananmunaton ja myös maidoton, jos valitset maidottoman (vegaanisen) margariinin.

Pohja

100 g

maidotonta leivontamargariinia

1 dl

sokeria

1

banaani

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vaniljasokeria

1 tl

leivinjauhetta

Vuokaan: 

margariinia

Pinnalle

4 dl (200 g)

marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)

0,5 rkl

sokeria

Tämä maidoton marjapiirakka on myös kananmunaton.

Ohje

  1. Ota margariini huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä jääkaappikylmää margariinia varovasti mikrossa. Älä sulata.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 26 cm).
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Soseuta kuorittu banaani hyvin haarukalla (tai sauvasekoittimella).
  4. Vaahdota margariini ja sokeri (eli sekoita hyvin sähkövatkaimella)
  5. Lisää banaanisose ja sekoita hieman (lusikalla tai yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä). Lisää vielä jauhoseos ja sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  6. Levitä taikina vuoan pohjalle (sitä ei tarvitse nostaa vuoan reunoille). 
  7. Lisää marjat taikinan pinnalle. Ripottele päälle hieman sokeria.
  8. Paista marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.



Vinkit



  • Ohje sopii halkaisijaltaan 26 cm vuokaan.
  • Banaani pehmentää taikinan rakennetta ja tuo makua.
  • Maidoton marjapiirakka syntyy, kun varmistat margariinin maidottomuuden. Valitsemalla vegaanisen margariinin, marjapiirakka sopii myös vegaanille.
  • Voit käyttää marjat tuoreina tai jäisinä. Jos käytät happamia marjoja, voit lisätä pinnalle ripoteltavan sokerin määrää.
  • Tämä marjapiirakka säilyy hyvin seuraavaan päivään. Peitä jäähtynyt piirakka esimerkiksi kelmulla ja säilytä jääkaapissa.

 


Munaton ja maidoton marjapiirakka

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

1 pyöreä piiras (ø 26 cm)

15 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämä marjapiirakka on kananmunaton ja myös maidoton, jos valitset maidottoman (vegaanisen) margariinin.

Pohja

100 g

maidotonta leivontamargariinia

1 dl

sokeria

1

banaani

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vaniljasokeria

1 tl

leivinjauhetta

Vuokaan: 

margariinia

Pinnalle

4 dl (200 g)

marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)

0,5 rkl

sokeria

Tämä maidoton marjapiirakka on myös kananmunaton.

Ohje

  1. Ota margariini huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä jääkaappikylmää margariinia varovasti mikrossa. Älä sulata.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 26 cm).
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Soseuta kuorittu banaani hyvin haarukalla (tai sauvasekoittimella).
  4. Vaahdota margariini ja sokeri (eli sekoita hyvin sähkövatkaimella)
  5. Lisää banaanisose ja sekoita hieman (lusikalla tai yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä). Lisää vielä jauhoseos ja sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  6. Levitä taikina vuoan pohjalle (sitä ei tarvitse nostaa vuoan reunoille). 
  7. Lisää marjat taikinan pinnalle. Ripottele päälle hieman sokeria.
  8. Paista marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.



Vinkit



  • Ohje sopii halkaisijaltaan 26 cm vuokaan.
  • Banaani pehmentää taikinan rakennetta ja tuo makua.
  • Maidoton marjapiirakka syntyy, kun varmistat margariinin maidottomuuden. Valitsemalla vegaanisen margariinin, marjapiirakka sopii myös vegaanille.
  • Voit käyttää marjat tuoreina tai jäisinä. Jos käytät happamia marjoja, voit lisätä pinnalle ripoteltavan sokerin määrää.
  • Tämä marjapiirakka säilyy hyvin seuraavaan päivään. Peitä jäähtynyt piirakka esimerkiksi kelmulla ja säilytä jääkaapissa.

 


Munaton ja maidoton marjapiirakka

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

1 pyöreä piiras (ø 26 cm)

15 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämä marjapiirakka on kananmunaton ja myös maidoton, jos valitset maidottoman (vegaanisen) margariinin.

Pohja

100 g

maidotonta leivontamargariinia

1 dl

sokeria

1

banaani

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vaniljasokeria

1 tl

leivinjauhetta

Vuokaan: 

margariinia

Pinnalle

4 dl (200 g)

marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)

0,5 rkl

sokeria

Tämä maidoton marjapiirakka on myös kananmunaton.

Ohje

  1. Ota margariini huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä jääkaappikylmää margariinia varovasti mikrossa. Älä sulata.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 26 cm).
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Soseuta kuorittu banaani hyvin haarukalla (tai sauvasekoittimella).
  4. Vaahdota margariini ja sokeri (eli sekoita hyvin sähkövatkaimella)
  5. Lisää banaanisose ja sekoita hieman (lusikalla tai yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä). Lisää vielä jauhoseos ja sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  6. Levitä taikina vuoan pohjalle (sitä ei tarvitse nostaa vuoan reunoille). 
  7. Lisää marjat taikinan pinnalle. Ripottele päälle hieman sokeria.
  8. Paista marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.



Vinkit



  • Ohje sopii halkaisijaltaan 26 cm vuokaan.
  • Banaani pehmentää taikinan rakennetta ja tuo makua.
  • Maidoton marjapiirakka syntyy, kun varmistat margariinin maidottomuuden. Valitsemalla vegaanisen margariinin, marjapiirakka sopii myös vegaanille.
  • Voit käyttää marjat tuoreina tai jäisinä. Jos käytät happamia marjoja, voit lisätä pinnalle ripoteltavan sokerin määrää.
  • Tämä marjapiirakka säilyy hyvin seuraavaan päivään. Peitä jäähtynyt piirakka esimerkiksi kelmulla ja säilytä jääkaapissa.