Seuraa meitä

Munakasmuffinit

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

10 kpl

15 min (valmistus) + 

25 min (paistaminen)


Gluteeniton


Munakasmuffinit ovat gluteenittomia suolaisia muffineja, jotka sopivat vaikka iltapalaksi, brunssille tai kahvipöytään.

Ainekset

10 kpl

50 g

kinkkua, esim. saunapalvi

0,5

paprika

50 g

sinihomejuustoa

1 dl (40 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

4 isoa

kananmunaa (tai 5 pientä)

0,25 dl

maitoa

0,5 tl

oreganoa (kuivattu)

0,25 tl

suolaa

ripaus

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi: Muffinipelti tai (silikonisia) muffinivuokia


Vuokien voiteluun: Voita

Munakasmuffinit ovat gluteenittomia suolaisia muffinsseja.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Voitele muffinipelti tai silikoniset muffinivuoat voilla. Aseta muffinivuoat esim. lasagne- tai piirasvuokaan, jotta ne on helppo siirtää uuniin. Raasta juusto. 
  3. Hienonna kinkku. Pese ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Laita kinkku ja paprika voideltuihin muffinivuokiin. Lisää myös murusteltu sinihomejuusto sekä juustoraaste.
  4. Yhdistä kulhossa kananmunat, maito, oregano, suola ja mustapippuri. Sekoita esim. haarukalla.
  5. Kaada munakasseos muffinivuokiin (vuoat tulevat noin puolilleen). 
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes muffinit ovat hyytyneet ja saaneet hieman väriä. 
  7. Kumoa munakasmuffinit vuoista hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Munakasmuffinit on helppo irrottaa silikoniselta muffinipelliltä tai silikonisista muffinivuoista. Silikonisetkin vuoat kannattaa voidella, jotta irrottaminen on vaivatonta.
  • Voit korvata sinihomejuuston tavallisella juustoraasteella.
  • Tarjoa muffinit lämpiminä tai huoneenlämpöisinä. Säilytä tarvittaessa jääkaapissa.
  • Jos leivot muffineja keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus.




Katso myös


Seuraa meitä

Munakasmuffinit

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

10 kpl

15 min (valmistus) + 

25 min (paistaminen)


Gluteeniton


Munakasmuffinit ovat gluteenittomia suolaisia muffineja, jotka sopivat vaikka iltapalaksi, brunssille tai kahvipöytään.

Ainekset

10 kpl

50 g

kinkkua, esim. saunapalvi

0,5

paprika

50 g

sinihomejuustoa

1 dl (40 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

4 isoa

kananmunaa (tai 5 pientä)

0,25 dl

maitoa

0,5 tl

oreganoa (kuivattu)

0,25 tl

suolaa

ripaus

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi: Muffinipelti tai (silikonisia) muffinivuokia


Vuokien voiteluun: Voita

Munakasmuffinit ovat gluteenittomia suolaisia muffinsseja.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Voitele muffinipelti tai silikoniset muffinivuoat voilla. Aseta muffinivuoat esim. lasagne- tai piirasvuokaan, jotta ne on helppo siirtää uuniin. Raasta juusto. 
  3. Hienonna kinkku. Pese ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Laita kinkku ja paprika voideltuihin muffinivuokiin. Lisää myös murusteltu sinihomejuusto sekä juustoraaste.
  4. Yhdistä kulhossa kananmunat, maito, oregano, suola ja mustapippuri. Sekoita esim. haarukalla.
  5. Kaada munakasseos muffinivuokiin (vuoat tulevat noin puolilleen). 
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes muffinit ovat hyytyneet ja saaneet hieman väriä. 
  7. Kumoa munakasmuffinit vuoista hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Munakasmuffinit on helppo irrottaa silikoniselta muffinipelliltä tai silikonisista muffinivuoista. Silikonisetkin vuoat kannattaa voidella, jotta irrottaminen on vaivatonta.
  • Voit korvata sinihomejuuston tavallisella juustoraasteella.
  • Tarjoa muffinit lämpiminä tai huoneenlämpöisinä. Säilytä tarvittaessa jääkaapissa.
  • Jos leivot muffineja keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus.




Katso myös


Seuraa meitä

Munakasmuffinit

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

10 kpl

15 min (valmistus) + 

25 min (paistaminen)


Gluteeniton


Munakasmuffinit ovat gluteenittomia suolaisia muffineja, jotka sopivat vaikka iltapalaksi, brunssille tai kahvipöytään.

Ainekset

10 kpl

50 g

kinkkua, esim. saunapalvi

0,5

paprika

50 g

sinihomejuustoa

1 dl (40 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

4 isoa

kananmunaa (tai 5 pientä)

0,25 dl

maitoa

0,5 tl

oreganoa (kuivattu)

0,25 tl

suolaa

ripaus

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi: Muffinipelti tai (silikonisia) muffinivuokia


Vuokien voiteluun: Voita

Munakasmuffinit ovat gluteenittomia suolaisia muffinsseja.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Voitele muffinipelti tai silikoniset muffinivuoat voilla. Aseta muffinivuoat esim. lasagne- tai piirasvuokaan, jotta ne on helppo siirtää uuniin. Raasta juusto. 
  3. Hienonna kinkku. Pese ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Laita kinkku ja paprika voideltuihin muffinivuokiin. Lisää myös murusteltu sinihomejuusto sekä juustoraaste.
  4. Yhdistä kulhossa kananmunat, maito, oregano, suola ja mustapippuri. Sekoita esim. haarukalla.
  5. Kaada munakasseos muffinivuokiin (vuoat tulevat noin puolilleen). 
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes muffinit ovat hyytyneet ja saaneet hieman väriä. 
  7. Kumoa munakasmuffinit vuoista hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Munakasmuffinit on helppo irrottaa silikoniselta muffinipelliltä tai silikonisista muffinivuoista. Silikonisetkin vuoat kannattaa voidella, jotta irrottaminen on vaivatonta.
  • Voit korvata sinihomejuuston tavallisella juustoraasteella.
  • Tarjoa muffinit lämpiminä tai huoneenlämpöisinä. Säilytä tarvittaessa jääkaapissa.
  • Jos leivot muffineja keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus.




Katso myös