Seuraa meitä

Muna-sokerivaahto

Kananmuna-sokerivaahtoa tarvitaan esimerkiksi kääretorttuun
ja perinteiseen kakkupohjaanNäin onnistut:
Kananmunien vaahdotus

Huoneenlämpöiset kananmunat 


• Huoneenlämpöiset kananmunat vaahtoutuvat nopeammin kuin jääkaappikylmät. 


• Ota kananmunat huoneenlämpöön mielellään jo edellisenä päivänä. 


• Tarvittaessa voit lämmittää kokonaisia kananmunia myös lämpimässä vedessä. Kuivaa tällöin kananmunat huolellisesti ennen niiden rikkomista.

Vaahdotus

Puhtaat välineet


• Tarkista, että käyttämäsi kulho on puhdas ja kuiva. 


• Kananmunat vaahtoutuvat huonommin, jos käyttämäsi kulho on rasvainen tai muuten likainen. Käytä reilun kokoista kulhoa, jossa vaahdottaminen on helpompaa. 


• Huolehdi, että käsistäsi ei tartu rasvaa kananmunia rikkoessa. Tarkista myös että

sähkövatkaimen terät ovat puhtaat ja kuivat.

Munasokerivaahto

Riittävän pitkä vaahdotus


• Käytä sähkövatkainta tai yleiskoneen vispiläterää. (Voit vaahdottaa kananmuna-sokerivaahdon myös käsivispilällä, mutta tällöin kunnollista vaahtoa saadakseen joutuu

vaahdottamaan pidemmän aikaa.)   

     

• Vaahdota, kunnes saat aikaan lähes valkoista vaahtoa.


• Pysäytetyistä sähkövatkaimen teristä valuessaan vaahto jää hetkeksi koholle kulhon pinnalle – pystyt valuttamaan pienen kuvion. Ehkä sait aikaan jopa niin kuohkeaa vaahtoa, että se ei edes valu teristä! 

Kananmunasokerivaahto

Varovainen kääntely


• Laita sähkövatkain pois, kun olet saanut aikaiseksi kuohkean vaahdon. Kohtele aikaansaamaasi vaahtoa hellävaraisesti.


• Ripottele jauhoseos varovasti käännellen

kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Siivilöi jauhot tarvittaessa. Sekoita esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä tai nuolijalla. 


• Kääntele varovasti, älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy mahdollisimman kuohkeana.


• Huolehdi, että uuni on heti valmis. Paista

kananmuna-sokerivaahto -leivonnainen heti.




Katso myös


Seuraa meitä

Muna-sokerivaahto

Kananmuna-sokerivaahtoa tarvitaan esimerkiksi kääretorttuun
ja perinteiseen kakkupohjaanNäin onnistut:
Kananmunien vaahdotus

Huoneenlämpöiset kananmunat 


• Huoneenlämpöiset kananmunat vaahtoutuvat nopeammin kuin jääkaappikylmät. 


• Ota kananmunat huoneenlämpöön mielellään jo edellisenä päivänä. 


• Tarvittaessa voit lämmittää kokonaisia kananmunia myös lämpimässä vedessä. Kuivaa tällöin kananmunat huolellisesti ennen niiden rikkomista.

Vaahdotus

Puhtaat välineet


• Tarkista, että käyttämäsi kulho on puhdas ja kuiva. 


• Kananmunat vaahtoutuvat huonommin, jos käyttämäsi kulho on rasvainen tai muuten likainen. Käytä reilun kokoista kulhoa, jossa vaahdottaminen on helpompaa. 


• Huolehdi, että käsistäsi ei tartu rasvaa kananmunia rikkoessa. Tarkista myös että

sähkövatkaimen terät ovat puhtaat ja kuivat.

Munasokerivaahto

Riittävän pitkä vaahdotus


• Käytä sähkövatkainta tai yleiskoneen vispiläterää. (Voit vaahdottaa kananmuna-sokerivaahdon myös käsivispilällä, mutta tällöin kunnollista vaahtoa saadakseen joutuu

vaahdottamaan pidemmän aikaa.)   

     

• Vaahdota, kunnes saat aikaan lähes valkoista vaahtoa.


• Pysäytetyistä sähkövatkaimen teristä valuessaan vaahto jää hetkeksi koholle kulhon pinnalle – pystyt valuttamaan pienen kuvion. Ehkä sait aikaan jopa niin kuohkeaa vaahtoa, että se ei edes valu teristä! 

Kananmunasokerivaahto

Varovainen kääntely


• Laita sähkövatkain pois, kun olet saanut aikaiseksi kuohkean vaahdon. Kohtele aikaansaamaasi vaahtoa hellävaraisesti.


• Ripottele jauhoseos varovasti käännellen

kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Siivilöi jauhot tarvittaessa. Sekoita esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä tai nuolijalla. 


• Kääntele varovasti, älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy mahdollisimman kuohkeana.


• Huolehdi, että uuni on heti valmis. Paista

kananmuna-sokerivaahto -leivonnainen heti.




Katso myös


Seuraa meitä

Muna-sokerivaahto

Kananmuna-sokerivaahtoa tarvitaan esimerkiksi kääretorttuun
ja perinteiseen kakkupohjaanNäin onnistut:
Kananmunien vaahdotus

Huoneenlämpöiset kananmunat 


• Huoneenlämpöiset kananmunat vaahtoutuvat nopeammin kuin jääkaappikylmät. 


• Ota kananmunat huoneenlämpöön mielellään jo edellisenä päivänä. 


• Tarvittaessa voit lämmittää kokonaisia kananmunia myös lämpimässä vedessä. Kuivaa tällöin kananmunat huolellisesti ennen niiden rikkomista.

Vaahdotus

Puhtaat välineet


• Tarkista, että käyttämäsi kulho on puhdas ja kuiva. 


• Kananmunat vaahtoutuvat huonommin, jos käyttämäsi kulho on rasvainen tai muuten likainen. Käytä reilun kokoista kulhoa, jossa vaahdottaminen on helpompaa. 


• Huolehdi, että käsistäsi ei tartu rasvaa kananmunia rikkoessa. Tarkista myös että

sähkövatkaimen terät ovat puhtaat ja kuivat.

Munasokerivaahto

Riittävän pitkä vaahdotus


• Käytä sähkövatkainta tai yleiskoneen vispiläterää. (Voit vaahdottaa kananmuna-sokerivaahdon myös käsivispilällä, mutta tällöin kunnollista vaahtoa saadakseen joutuu

vaahdottamaan pidemmän aikaa.)   

     

• Vaahdota, kunnes saat aikaan lähes valkoista vaahtoa.


• Pysäytetyistä sähkövatkaimen teristä valuessaan vaahto jää hetkeksi koholle kulhon pinnalle – pystyt valuttamaan pienen kuvion. Ehkä sait aikaan jopa niin kuohkeaa vaahtoa, että se ei edes valu teristä! 

Kananmunasokerivaahto

Varovainen kääntely


• Laita sähkövatkain pois, kun olet saanut aikaiseksi kuohkean vaahdon. Kohtele aikaansaamaasi vaahtoa hellävaraisesti.


• Ripottele jauhoseos varovasti käännellen

kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Siivilöi jauhot tarvittaessa. Sekoita esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä tai nuolijalla. 


• Kääntele varovasti, älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy mahdollisimman kuohkeana.


• Huolehdi, että uuni on heti valmis. Paista

kananmuna-sokerivaahto -leivonnainen heti.




Katso myös