Mummon suppilovahveropiirakka (pellillinen)

Rated 3.25 stars out of 5
3.3
(4)

pellillinen (30 x 40 cm), 16 isoa palaa

alle tunti


Mummon suppilovahveropiirakkaa leivotaan koko pellillinen! 
Pohja saa pehmeyttä perunamuusijauheesta. Voit korvata tuoreet suppilovahverot 4 - 5 dl:llä kypsennettyjä suppilovahveroita.


Pohja

250 g

voita tai leivontamargariinia

5 dl

vehnäjauhoja

1 pss (110 g)

perunamuusijauhetta (esim. Mummon)

1 tl

leivinjauhetta

noin 1 dl 

vettä (kylmää)

Täyte

2 - 3 litraa (500 - 700 g)

suppilovahveroita (tuore)

2

sipulia

2 rkl

rypsiöljyä

2 tl 

suolaa 

2 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl 

valkopippuria (jauhettu)

- - - 

250 g (7 dl)

juustoa raasteena (esim. emmental, 30 % rasvaa)

4

kananmunaa

4 dl

kuohukermaa

2 dl

maitoa 

Pellillinen suppilovahveropiirakkaa riittää noin kuudelletoista.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Mittaa voi, vehnäjauhot, muusijauhe ja leivinjauhe  kulhoon. Sekoita esim. yhden käden sormilla, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää sen verran vettä, että saat taikinasta kiinteän "pallon".
  4. Kauli tai taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle, nosta myös reunoille.
  5. Esipaista pohjaa noin 7 minuuttia. 

 

Täyte ja paistaminen



  1. Puhdista suppilovahverot tarvittaessa. Pilko ne. Paista sieniä paistinpannulla (tarvittaessa kahdessa erässä), kunnes niistä valuva neste on haihtunut pannulta. Siirrä sienet sivuun. 
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pehmeäksi. Lisää sienet takaisin pannulle. Mausta suolalla, timjamilla ja valkopippurilla. Sekoita. 
  3. Levitä suppilovahveroseos sekä juustoraaste esipaistetun pohjan päälle. Yhdistä kananmunat, kerma ja maito kulhossa (sekoita munien rakenne rikki). Kaada piirakan päälle.
  4. Paista suppilovahveropiirakkaa 200 asteessa uunin keskitason alapuolella noin 25 - 30 minuuttia, kunnes täyte saa väriä.


Vinkki 


  • Mummon suppilovahveropiirakan voi leipoa myös gluteenittomana. Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja tarkista kaikkien ainesten gluteenittomuus.


Mummon suppilovahveropiirakka (pellillinen)

Rated 3.25 stars out of 5
3.3
(4)

pellillinen (30 x 40 cm), 16 isoa palaa

alle tunti


Mummon suppilovahveropiirakkaa leivotaan koko pellillinen! 
Pohja saa pehmeyttä perunamuusijauheesta. Voit korvata tuoreet suppilovahverot 4 - 5 dl:llä kypsennettyjä suppilovahveroita.


Pohja

250 g

voita tai leivontamargariinia

5 dl

vehnäjauhoja

1 pss (110 g)

perunamuusijauhetta (esim. Mummon)

1 tl

leivinjauhetta

noin 1 dl 

vettä (kylmää)

Täyte

2 - 3 litraa (500 - 700 g)

suppilovahveroita (tuore)

2

sipulia

2 rkl

rypsiöljyä

2 tl 

suolaa 

2 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl 

valkopippuria (jauhettu)

- - - 

250 g (7 dl)

juustoa raasteena (esim. emmental, 30 % rasvaa)

4

kananmunaa

4 dl

kuohukermaa

2 dl

maitoa 

Pellillinen suppilovahveropiirakkaa riittää noin kuudelletoista.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Mittaa voi, vehnäjauhot, muusijauhe ja leivinjauhe  kulhoon. Sekoita esim. yhden käden sormilla, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää sen verran vettä, että saat taikinasta kiinteän "pallon".
  4. Kauli tai taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle, nosta myös reunoille.
  5. Esipaista pohjaa noin 7 minuuttia. 

 

Täyte ja paistaminen



  1. Puhdista suppilovahverot tarvittaessa. Pilko ne. Paista sieniä paistinpannulla (tarvittaessa kahdessa erässä), kunnes niistä valuva neste on haihtunut pannulta. Siirrä sienet sivuun. 
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pehmeäksi. Lisää sienet takaisin pannulle. Mausta suolalla, timjamilla ja valkopippurilla. Sekoita. 
  3. Levitä suppilovahveroseos sekä juustoraaste esipaistetun pohjan päälle. Yhdistä kananmunat, kerma ja maito kulhossa (sekoita munien rakenne rikki). Kaada piirakan päälle.
  4. Paista suppilovahveropiirakkaa 200 asteessa uunin keskitason alapuolella noin 25 - 30 minuuttia, kunnes täyte saa väriä.


Vinkki 


  • Mummon suppilovahveropiirakan voi leipoa myös gluteenittomana. Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja tarkista kaikkien ainesten gluteenittomuus.


Mummon suppilovahveropiirakka (pellillinen)

Rated 3.25 stars out of 5
3.3
(4)

pellillinen (30 x 40 cm), 16 isoa palaa

alle tunti


Mummon suppilovahveropiirakkaa leivotaan koko pellillinen! 
Pohja saa pehmeyttä perunamuusijauheesta. Voit korvata tuoreet suppilovahverot 4 - 5 dl:llä kypsennettyjä suppilovahveroita.


Pohja

250 g

voita tai leivontamargariinia

5 dl

vehnäjauhoja

1 pss (110 g)

perunamuusijauhetta (esim. Mummon)

1 tl

leivinjauhetta

noin 1 dl 

vettä (kylmää)

Täyte

2 - 3 litraa (500 - 700 g)

suppilovahveroita (tuore)

2

sipulia

2 rkl

rypsiöljyä

2 tl 

suolaa 

2 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl 

valkopippuria (jauhettu)

- - - 

250 g (7 dl)

juustoa raasteena (esim. emmental, 30 % rasvaa)

4

kananmunaa

4 dl

kuohukermaa

2 dl

maitoa 

Pellillinen suppilovahveropiirakkaa riittää noin kuudelletoista.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Mittaa voi, vehnäjauhot, muusijauhe ja leivinjauhe  kulhoon. Sekoita esim. yhden käden sormilla, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää sen verran vettä, että saat taikinasta kiinteän "pallon".
  4. Kauli tai taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle, nosta myös reunoille.
  5. Esipaista pohjaa noin 7 minuuttia. 

 

Täyte ja paistaminen



  1. Puhdista suppilovahverot tarvittaessa. Pilko ne. Paista sieniä paistinpannulla (tarvittaessa kahdessa erässä), kunnes niistä valuva neste on haihtunut pannulta. Siirrä sienet sivuun. 
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pehmeäksi. Lisää sienet takaisin pannulle. Mausta suolalla, timjamilla ja valkopippurilla. Sekoita. 
  3. Levitä suppilovahveroseos sekä juustoraaste esipaistetun pohjan päälle. Yhdistä kananmunat, kerma ja maito kulhossa (sekoita munien rakenne rikki). Kaada piirakan päälle.
  4. Paista suppilovahveropiirakkaa 200 asteessa uunin keskitason alapuolella noin 25 - 30 minuuttia, kunnes täyte saa väriä.


Vinkki 


  • Mummon suppilovahveropiirakan voi leipoa myös gluteenittomana. Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja tarkista kaikkien ainesten gluteenittomuus.