Mummon kaalikääryleet

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

n. 22 kpl

yli tunti (valmistelut) +

2 tuntia (uunissa) 


Mummon kaalikääryleet hautuvat pitkään uunissa, mutta suussasulava lopputulos palkitsee odotuksen! 
Ohjeessa on mukana kuvat, joita voit käyttää apuna muotoilussa, josse ei ole sinulle ennestään tuttua.



Ainekset

1 iso

keräkaali, noin 2 kg (tai käärylekaali)

2,5 litraa

vettä

1 tl

suolaa

Täyte

400 g

jauhelihaa (esim. nauta-sika), raaka

1 dl

puuroriisiä

1 iso

sipuli

2 rkl

voita

3 dl

kaalia silppuna

- - - 

1 dl

ruokakermaa taikuohukermaa

1 rkl

meiramia (kuivattu)

1 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

1

kananmuna (raaka)

1 rkl

soijakastiketta

2 rkl

siirappia

Vuoan voiteluun


1 rkl voita



Pinnalle


1 rkl siirappia

2 rkl voita

0,5 dl kaalin keitinlientä (tai vettä)


Kaalikääryleet vaativat hieman näpertämistä, mutta maistuvat herkullisilta.

Ohje

  1. Huuhtele kaali. Koverra kanta pois veitsellä.
  2. Laita kaali, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kaalia. 
  3. Irrottele uloimpia lehtiä sitä mukaa, kun ne pehmenevät ja irrottaminen onnistuu. Käytä apuna kuumuutta kestäviä pihtejä (ja tarvittaessa pientä veistä, jolla voit irrottaa lehden kannasta).
  4. Säästä keitinvesi. 



Täyte


  1. Keitä riisiä 15 minuuttia kaalin keitinvedessä. Säästä 0,5 dl vedestä! Valuta riisi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se paistinpannulla voissa pehmeäksi.
  3. Silppua kaalin sisimmistä pienistä lehdistä noin 3 dl täytteeseen.
  4. Yhdistä kaikki täytteen ainekset (jauheliha raakana). Sekoita hyvin.
  5. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 


Kaalikääryleiden muotoilu on helpompaa kuin voisi kuvitella.

Muotoilu ja paistaminen


  1. Ohenna kaalin lehtien paksuja lehtiruoteja veitsen avulla, jotta lehtien kääriminen onnistuu helpommin. 
  2. Laita täytettä kullekin lehdelle (noin 2 rkl). Kääri tiukaksi kääröksi (ks. kuvat).  
  3. Voitele voilla korkeareunainen pelti (tai iso uunivuoka tai kaksi vuokaa). Aseta kaalikääryleet tiiviisti vierekkäin, sauma alaspäin. 
  4. Valuta pinnalle siirappi ja lisää voi nokareina. Kaada vuokaan myös 0,5 dl kaalin keitinvettä. 
  5. Paista  200 asteessa 30 minuutin ajan (uunin keskitason alapuolella). Voitele kääryleet vuoassa olevalla liemellä. 
  6. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka paistamista noin 1,5 tunnin ajan. Voitele liemellä muutaman kerran paistamisen aikana. 




Vinkki


  • Kaalikääryleiden kanssa syödään usein perunoita ja puolukkasurvosta


Katso myös

Mummon kaalikääryleet

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

n. 22 kpl

yli tunti (valmistelut) +

2 tuntia (uunissa) 


Mummon kaalikääryleet hautuvat pitkään uunissa, mutta suussasulava lopputulos palkitsee odotuksen! 
Ohjeessa on mukana kuvat, joita voit käyttää apuna muotoilussa, josse ei ole sinulle ennestään tuttua.



Ainekset

1 iso

keräkaali, noin 2 kg (tai käärylekaali)

2,5 litraa

vettä

1 tl

suolaa

Täyte

400 g

jauhelihaa (esim. nauta-sika), raaka

1 dl

puuroriisiä

1 iso

sipuli

2 rkl

voita

3 dl

kaalia silppuna

- - - 

1 dl

ruokakermaa taikuohukermaa

1 rkl

meiramia (kuivattu)

1 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

1

kananmuna (raaka)

1 rkl

soijakastiketta

2 rkl

siirappia

Vuoan voiteluun


1 rkl voita



Pinnalle


1 rkl siirappia

2 rkl voita

0,5 dl kaalin keitinlientä (tai vettä)


Kaalikääryleet vaativat hieman näpertämistä, mutta maistuvat herkullisilta.

Ohje

  1. Huuhtele kaali. Koverra kanta pois veitsellä.
  2. Laita kaali, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kaalia. 
  3. Irrottele uloimpia lehtiä sitä mukaa, kun ne pehmenevät ja irrottaminen onnistuu. Käytä apuna kuumuutta kestäviä pihtejä (ja tarvittaessa pientä veistä, jolla voit irrottaa lehden kannasta).
  4. Säästä keitinvesi. 



Täyte


  1. Keitä riisiä 15 minuuttia kaalin keitinvedessä. Säästä 0,5 dl vedestä! Valuta riisi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se paistinpannulla voissa pehmeäksi.
  3. Silppua kaalin sisimmistä pienistä lehdistä noin 3 dl täytteeseen.
  4. Yhdistä kaikki täytteen ainekset (jauheliha raakana). Sekoita hyvin.
  5. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 


Kaalikääryleiden muotoilu on helpompaa kuin voisi kuvitella.

Muotoilu ja paistaminen


  1. Ohenna kaalin lehtien paksuja lehtiruoteja veitsen avulla, jotta lehtien kääriminen onnistuu helpommin. 
  2. Laita täytettä kullekin lehdelle (noin 2 rkl). Kääri tiukaksi kääröksi (ks. kuvat).  
  3. Voitele voilla korkeareunainen pelti (tai iso uunivuoka tai kaksi vuokaa). Aseta kaalikääryleet tiiviisti vierekkäin, sauma alaspäin. 
  4. Valuta pinnalle siirappi ja lisää voi nokareina. Kaada vuokaan myös 0,5 dl kaalin keitinvettä. 
  5. Paista  200 asteessa 30 minuutin ajan (uunin keskitason alapuolella). Voitele kääryleet vuoassa olevalla liemellä. 
  6. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka paistamista noin 1,5 tunnin ajan. Voitele liemellä muutaman kerran paistamisen aikana. 




Vinkki


  • Kaalikääryleiden kanssa syödään usein perunoita ja puolukkasurvosta


Katso myös

Mummon kaalikääryleet

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

n. 22 kpl

yli tunti (valmistelut) +

2 tuntia (uunissa) 


Mummon kaalikääryleet hautuvat pitkään uunissa, mutta suussasulava lopputulos palkitsee odotuksen! 
Ohjeessa on mukana kuvat, joita voit käyttää apuna muotoilussa, josse ei ole sinulle ennestään tuttua.



Ainekset

1 iso

keräkaali, noin 2 kg (tai käärylekaali)

2,5 litraa

vettä

1 tl

suolaa

Täyte

400 g

jauhelihaa (esim. nauta-sika), raaka

1 dl

puuroriisiä

1 iso

sipuli

2 rkl

voita

3 dl

kaalia silppuna

- - - 

1 dl

ruokakermaa taikuohukermaa

1 rkl

meiramia (kuivattu)

1 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

1

kananmuna (raaka)

1 rkl

soijakastiketta

2 rkl

siirappia

Vuoan voiteluun


1 rkl voita



Pinnalle


1 rkl siirappia

2 rkl voita

0,5 dl kaalin keitinlientä (tai vettä)


Kaalikääryleet vaativat hieman näpertämistä, mutta maistuvat herkullisilta.

Ohje

  1. Huuhtele kaali. Koverra kanta pois veitsellä.
  2. Laita kaali, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kaalia. 
  3. Irrottele uloimpia lehtiä sitä mukaa, kun ne pehmenevät ja irrottaminen onnistuu. Käytä apuna kuumuutta kestäviä pihtejä (ja tarvittaessa pientä veistä, jolla voit irrottaa lehden kannasta).
  4. Säästä keitinvesi. 



Täyte


  1. Keitä riisiä 15 minuuttia kaalin keitinvedessä. Säästä 0,5 dl vedestä! Valuta riisi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se paistinpannulla voissa pehmeäksi.
  3. Silppua kaalin sisimmistä pienistä lehdistä noin 3 dl täytteeseen.
  4. Yhdistä kaikki täytteen ainekset (jauheliha raakana). Sekoita hyvin.
  5. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 


Kaalikääryleiden muotoilu on helpompaa kuin voisi kuvitella.

Muotoilu ja paistaminen


  1. Ohenna kaalin lehtien paksuja lehtiruoteja veitsen avulla, jotta lehtien kääriminen onnistuu helpommin. 
  2. Laita täytettä kullekin lehdelle (noin 2 rkl). Kääri tiukaksi kääröksi (ks. kuvat).  
  3. Voitele voilla korkeareunainen pelti (tai iso uunivuoka tai kaksi vuokaa). Aseta kaalikääryleet tiiviisti vierekkäin, sauma alaspäin. 
  4. Valuta pinnalle siirappi ja lisää voi nokareina. Kaada vuokaan myös 0,5 dl kaalin keitinvettä. 
  5. Paista  200 asteessa 30 minuutin ajan (uunin keskitason alapuolella). Voitele kääryleet vuoassa olevalla liemellä. 
  6. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka paistamista noin 1,5 tunnin ajan. Voitele liemellä muutaman kerran paistamisen aikana. 




Vinkki


  • Kaalikääryleiden kanssa syödään usein perunoita ja puolukkasurvosta


Katso myös