Seuraa meitä

Muikut uunissa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 - 5 annosta

10 min (valmistelut) +

20 min (uunissa)

Mainiot muikut paistuvat uunissa huomattavasti vähemmällä vaivalla kuin pannulla. Tämä resepti vaatii pari reilun kokoista kulhoa, joihin muikut mahtuvat, sekä leivinpaperilla vuoratun pellin.

Ainekset      4 - 5:lle

600 g

muikkuja (perattu)

75 g

voita (sulatettu)

1 dl

ruisjauhoja

1 tl

suolaa

0,25 tl 

valkopippuria (jauhettu)

Kermaviilikastike

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

0,5 dl

majoneesia

2 tl

tilliä (kuivattu)

1 tl

sitruunamehua

0,5 tl

sokeria

ripaus

suolaa

ripaus

valko- tai mustapippuria

Muikut paistuvat uunissa vähällä vaivalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Perkaa muikut tarvittaessa. Kuivaa kaloja hieman talouspaperilla, jos ne ovat kovin märkiä.  
  3. Sulata voi mikrossa reilun kokoisessa kulhossa (käytä mikrokupua). 
  4. Mittaa ruisjauhot, suola sekä valkopippuri toiseen isoon kulhoon. Sekoita. 
  5. Laita kaikki muikut sulatetun voin joukkoon (yhdellä kerralla). Pyöräytä siten, että voi tarttuu muikkuihin mahdollisimman tasaisesti (älä pelästy paakkuja).
  6. Nosta muikut sitten jauhokulhoon ja kääntele niitä siten, että jauhot sekoittuvat mahdollisimman tasaisesti. 
  7. Levitä muikut pellille leivinpaperin päälle (kulhoon mahdollisesti jäävän jauhon voi ripotella mukaan).
  8. Paista muikkuja uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia. 
  9. Sekoita muikkujen paistuessa kaikki kermaviilikastikkeen ainekset keskenään. 



Vinkit


  • Sula voi tarttuu muikkuihin parhaiten, kun kalat ovat huoneenlämpöisiä. Onnistut kuitenkin myös kylmien muikkujen kanssa - laita kaikki muikut voin joukkoon yhdellä kertaa ja sekoita heti. Osa voista voi jähmettyä, mutta älä pelästy paakkuja.
  • Tarjoa muikut esimerkiksi perunoiden, salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa.


Katso myös

Seuraa meitä

Muikut uunissa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 - 5 annosta

10 min (valmistelut) +

20 min (uunissa)

Mainiot muikut paistuvat uunissa huomattavasti vähemmällä vaivalla kuin pannulla. Tämä resepti vaatii pari reilun kokoista kulhoa, joihin muikut mahtuvat, sekä leivinpaperilla vuoratun pellin.

Ainekset      4 - 5:lle

600 g

muikkuja (perattu)

75 g

voita (sulatettu)

1 dl

ruisjauhoja

1 tl

suolaa

0,25 tl 

valkopippuria (jauhettu)

Kermaviilikastike

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

0,5 dl

majoneesia

2 tl

tilliä (kuivattu)

1 tl

sitruunamehua

0,5 tl

sokeria

ripaus

suolaa

ripaus

valko- tai mustapippuria

Muikut paistuvat uunissa vähällä vaivalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Perkaa muikut tarvittaessa. Kuivaa kaloja hieman talouspaperilla, jos ne ovat kovin märkiä.  
  3. Sulata voi mikrossa reilun kokoisessa kulhossa (käytä mikrokupua). 
  4. Mittaa ruisjauhot, suola sekä valkopippuri toiseen isoon kulhoon. Sekoita. 
  5. Laita kaikki muikut sulatetun voin joukkoon (yhdellä kerralla). Pyöräytä siten, että voi tarttuu muikkuihin mahdollisimman tasaisesti (älä pelästy paakkuja).
  6. Nosta muikut sitten jauhokulhoon ja kääntele niitä siten, että jauhot sekoittuvat mahdollisimman tasaisesti. 
  7. Levitä muikut pellille leivinpaperin päälle (kulhoon mahdollisesti jäävän jauhon voi ripotella mukaan).
  8. Paista muikkuja uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia. 
  9. Sekoita muikkujen paistuessa kaikki kermaviilikastikkeen ainekset keskenään. 



Vinkit


  • Sula voi tarttuu muikkuihin parhaiten, kun kalat ovat huoneenlämpöisiä. Onnistut kuitenkin myös kylmien muikkujen kanssa - laita kaikki muikut voin joukkoon yhdellä kertaa ja sekoita heti. Osa voista voi jähmettyä, mutta älä pelästy paakkuja.
  • Tarjoa muikut esimerkiksi perunoiden, salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa.


Katso myös

Seuraa meitä

Muikut uunissa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 - 5 annosta

10 min (valmistelut) +

20 min (uunissa)

Mainiot muikut paistuvat uunissa huomattavasti vähemmällä vaivalla kuin pannulla. Tämä resepti vaatii pari reilun kokoista kulhoa, joihin muikut mahtuvat, sekä leivinpaperilla vuoratun pellin.

Ainekset      4 - 5:lle

600 g

muikkuja (perattu)

75 g

voita (sulatettu)

1 dl

ruisjauhoja

1 tl

suolaa

0,25 tl 

valkopippuria (jauhettu)

Kermaviilikastike

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

0,5 dl

majoneesia

2 tl

tilliä (kuivattu)

1 tl

sitruunamehua

0,5 tl

sokeria

ripaus

suolaa

ripaus

valko- tai mustapippuria

Muikut paistuvat uunissa vähällä vaivalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Perkaa muikut tarvittaessa. Kuivaa kaloja hieman talouspaperilla, jos ne ovat kovin märkiä.  
  3. Sulata voi mikrossa reilun kokoisessa kulhossa (käytä mikrokupua). 
  4. Mittaa ruisjauhot, suola sekä valkopippuri toiseen isoon kulhoon. Sekoita. 
  5. Laita kaikki muikut sulatetun voin joukkoon (yhdellä kerralla). Pyöräytä siten, että voi tarttuu muikkuihin mahdollisimman tasaisesti (älä pelästy paakkuja).
  6. Nosta muikut sitten jauhokulhoon ja kääntele niitä siten, että jauhot sekoittuvat mahdollisimman tasaisesti. 
  7. Levitä muikut pellille leivinpaperin päälle (kulhoon mahdollisesti jäävän jauhon voi ripotella mukaan).
  8. Paista muikkuja uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia. 
  9. Sekoita muikkujen paistuessa kaikki kermaviilikastikkeen ainekset keskenään. 



Vinkit


  • Sula voi tarttuu muikkuihin parhaiten, kun kalat ovat huoneenlämpöisiä. Onnistut kuitenkin myös kylmien muikkujen kanssa - laita kaikki muikut voin joukkoon yhdellä kertaa ja sekoita heti. Osa voista voi jähmettyä, mutta älä pelästy paakkuja.
  • Tarjoa muikut esimerkiksi perunoiden, salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa.


Katso myös