Muikkujen paistaminen

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

alle 30 min


Muikut maistuvat vaikka muusin kanssa! Muikkujen paistaminen käy nopeasti, joten aloita laittamalla perunat kiehumaan ja pyörittele sitten kalat suolatuissa ruisjauhoissa.

Ainekset

4 annosta

500 g 

muikkuja (perattu)

1 dl

ruisjauhoja

1 tl

suolaa

voita (paistamiseen)

(Tarjoiluun 


tilliä ja sitruunaa)

Muikkujen paistaminen tehdään voissa.

Ohje

  1. Perkaa muikut tarvittaessa. Pyyhi ne talouspaperilla, jos kalat ovat märkiä tai sotkuisia. 
  2. Sekoita suola ruisjauhojen joukkoon esim. syvällä lautasella. Pyörittele muikut jauhoissa.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voita (reilu 1 rkl) ja muikkuja. Paista noin ⅓ muikuista kerrallaan. Pienennä hieman lieden tehoa, kun muikut alkavat saada väriä.
  4. Paista noin 2-3 min / puoli. Käännä varovasti ja lisää voita tarvittaessa. Älä liikuttele kaloja paistamisen aikana turhaan, jotta ne eivät hajoa. 
  5. Tarjoa muikut esimerkiksi muusin kanssa.  



Vinkki


  • Paistetut muikut maistuvat sellaisenaan, mutta halutessasi voit tarjota niiden kanssa tilliä ja sitruunaa. Maun mukaan voit lisätä paistamisen jälkeen vielä ripauksen suolaa.


Muikkujen paistaminen

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

alle 30 min


Muikut maistuvat vaikka muusin kanssa! Muikkujen paistaminen käy nopeasti, joten aloita laittamalla perunat kiehumaan ja pyörittele sitten kalat suolatuissa ruisjauhoissa.

Ainekset

4 annosta

500 g 

muikkuja (perattu)

1 dl

ruisjauhoja

1 tl

suolaa

voita (paistamiseen)

(Tarjoiluun 


tilliä ja sitruunaa)

Muikkujen paistaminen tehdään voissa.

Ohje

  1. Perkaa muikut tarvittaessa. Pyyhi ne talouspaperilla, jos kalat ovat märkiä tai sotkuisia. 
  2. Sekoita suola ruisjauhojen joukkoon esim. syvällä lautasella. Pyörittele muikut jauhoissa.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voita (reilu 1 rkl) ja muikkuja. Paista noin ⅓ muikuista kerrallaan. Pienennä hieman lieden tehoa, kun muikut alkavat saada väriä.
  4. Paista noin 2-3 min / puoli. Käännä varovasti ja lisää voita tarvittaessa. Älä liikuttele kaloja paistamisen aikana turhaan, jotta ne eivät hajoa. 
  5. Tarjoa muikut esimerkiksi muusin kanssa.  



Vinkki


  • Paistetut muikut maistuvat sellaisenaan, mutta halutessasi voit tarjota niiden kanssa tilliä ja sitruunaa. Maun mukaan voit lisätä paistamisen jälkeen vielä ripauksen suolaa.


Muikkujen paistaminen

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

alle 30 min


Muikut maistuvat vaikka muusin kanssa! Muikkujen paistaminen käy nopeasti, joten aloita laittamalla perunat kiehumaan ja pyörittele sitten kalat suolatuissa ruisjauhoissa.

Ainekset

4 annosta

500 g 

muikkuja (perattu)

1 dl

ruisjauhoja

1 tl

suolaa

voita (paistamiseen)

(Tarjoiluun 


tilliä ja sitruunaa)

Muikkujen paistaminen tehdään voissa.

Ohje

  1. Perkaa muikut tarvittaessa. Pyyhi ne talouspaperilla, jos kalat ovat märkiä tai sotkuisia. 
  2. Sekoita suola ruisjauhojen joukkoon esim. syvällä lautasella. Pyörittele muikut jauhoissa.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voita (reilu 1 rkl) ja muikkuja. Paista noin ⅓ muikuista kerrallaan. Pienennä hieman lieden tehoa, kun muikut alkavat saada väriä.
  4. Paista noin 2-3 min / puoli. Käännä varovasti ja lisää voita tarvittaessa. Älä liikuttele kaloja paistamisen aikana turhaan, jotta ne eivät hajoa. 
  5. Tarjoa muikut esimerkiksi muusin kanssa.  



Vinkki


  • Paistetut muikut maistuvat sellaisenaan, mutta halutessasi voit tarjota niiden kanssa tilliä ja sitruunaa. Maun mukaan voit lisätä paistamisen jälkeen vielä ripauksen suolaa.