6 annosta
40 min (valmistus) +
1 tunti uunissa
Tomaattikastike
2 kynttä
valkosipulia
1
paprika
1
kesäkurpitsa
2 rkl
rypsiöljyä
150 g (1 pss)
pinaattia (pakaste)
400 g
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
70 g (0,5 dl)
tomaattisosetta (pyree)
1 rkl
sokeria
1 rkl
oreganoa (kuivattu)
1 tl
basilikaa (kuivattu)
0,5 tl
mustapippuria (rouhittu)
0,5 tl
suolaa
Juustokastike
50 g
voita
0,5 dl
vehnäjauhoja
6 dl
maitoa (esim. täysmaito)
0,5 tl
suolaa
0,25 tl
valkopippuria (jauhettu)
100 g
juustoraastetta (esim. parmigiano-reggiano)
Lisäksi
12 kpl
lasagnelevyjä (200 g)
2
mozzarellaa (yht. 250 g)
Ohjeet
Tomaattikastike
1. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
2. Pese ja hienonna paprika. Pese ja raasta kesäkurpista karkeaksi raasteeksi.
3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy sekä valkosipuli, paprika ja kesäkurpitsa. Kuumenna välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
4. Lisää pinaatti, tomaattimurska, vesi ja paloiteltu kasvisliemikuutio.
5. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna ne. Lisää ne ja tomaattisose pannulle.
6. Lisää sokeri, oregano, basilika, 0,5 tl mustapippuria ja 0,5 tl suolaa. Laita liesi pois päältä, kun pinaatti on sulanut.
Juustokastike
1. Raasta juusto tarvittaessa.
2. Mittaa kattilaan voi. Laita kattila liedelle ja anna voin sulaa. Lisää jauhot. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kypsennä voi-jauhoseosta kattilassa noin minuutti miedolla lämmöllä, kuitenkin niin, että se ei ruskistu.
3. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista, lisää maitoa vasta sitten. Lieden teho saa olla täysillä, jotta saat nesteen kuumennettua kiehuvaksi. Sekoita hyvin ja kuumennan kiehuvaksi.
4. Siirrä kastike liedeltä. Lisää suola, valkopippuri ja juustoraaste.
Kokoaminen
1. Leikkaa mozzarellajuustot viipaleiksi.
2. Kokoa lasagne kerroksittain vähintään 20 x 30 cm kokoiseen, 8 cm korkeaan uunivuokaan.
3. Laita alimmaiseksi tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä ja juustokastiketta.
4. Asettele mozzarellaviipaleita lasagnen väleihin ja halutessasi pinnalle. Laita päällimmäiseen kerrokseen kastikkeita lasagnen pinnalle lasagnelevyjen päälle.
6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.
Katso myös
6 annosta
40 min (valmistus) +
1 tunti uunissa
Tomaattikastike
2 kynttä
valkosipulia
1
paprika
1
kesäkurpitsa
2 rkl
rypsiöljyä
150 g (1 pss)
pinaattia (pakaste)
400 g
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
70 g (0,5 dl)
tomaattisosetta (pyree)
1 rkl
sokeria
1 rkl
oreganoa (kuivattu)
1 tl
basilikaa (kuivattu)
0,5 tl
mustapippuria (rouhittu)
0,5 tl
suolaa
Juustokastike
50 g
voita
0,5 dl
vehnäjauhoja
6 dl
maitoa (esim. täysmaito)
0,5 tl
suolaa
0,25 tl
valkopippuria (jauhettu)
100 g
juustoraastetta (esim. parmigiano-reggiano)
Lisäksi
12 kpl
lasagnelevyjä (200 g)
2
mozzarellaa (yht. 250 g)
Ohjeet
Tomaattikastike
1. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
2. Pese ja hienonna paprika. Pese ja raasta kesäkurpista karkeaksi raasteeksi.
3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy sekä valkosipuli, paprika ja kesäkurpitsa. Kuumenna välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
4. Lisää pinaatti, tomaattimurska, vesi ja paloiteltu kasvisliemikuutio.
5. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna ne. Lisää ne ja tomaattisose pannulle.
6. Lisää sokeri, oregano, basilika, 0,5 tl mustapippuria ja 0,5 tl suolaa. Laita liesi pois päältä, kun pinaatti on sulanut.
Juustokastike
1. Raasta juusto tarvittaessa.
2. Mittaa kattilaan voi. Laita kattila liedelle ja anna voin sulaa. Lisää jauhot. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kypsennä voi-jauhoseosta kattilassa noin minuutti miedolla lämmöllä, kuitenkin niin, että se ei ruskistu.
3. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista, lisää maitoa vasta sitten. Lieden teho saa olla täysillä, jotta saat nesteen kuumennettua kiehuvaksi. Sekoita hyvin ja kuumennan kiehuvaksi.
4. Siirrä kastike liedeltä. Lisää suola, valkopippuri ja juustoraaste.
Kokoaminen
1. Leikkaa mozzarellajuustot viipaleiksi.
2. Kokoa lasagne kerroksittain vähintään 20 x 30 cm kokoiseen, 8 cm korkeaan uunivuokaan.
3. Laita alimmaiseksi tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä ja juustokastiketta.
4. Asettele mozzarellaviipaleita lasagnen väleihin ja halutessasi pinnalle. Laita päällimmäiseen kerrokseen kastikkeita lasagnen pinnalle lasagnelevyjen päälle.
6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.
Katso myös
6 annosta
40 min (valmistus) +
1 tunti uunissa
Tomaattikastike
2 kynttä
valkosipulia
1
paprika
1
kesäkurpitsa
2 rkl
rypsiöljyä
150 g (1 pss)
pinaattia (pakaste)
400 g
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
70 g (0,5 dl)
tomaattisosetta (pyree)
1 rkl
sokeria
1 rkl
oreganoa (kuivattu)
1 tl
basilikaa (kuivattu)
0,5 tl
mustapippuria (rouhittu)
0,5 tl
suolaa
Juustokastike
50 g
voita
0,5 dl
vehnäjauhoja
6 dl
maitoa (esim. täysmaito)
0,5 tl
suolaa
0,25 tl
valkopippuria (jauhettu)
100 g
juustoraastetta (esim. parmigiano-reggiano)
Lisäksi
12 kpl
lasagnelevyjä (200 g)
2
mozzarellaa (yht. 250 g)
Ohjeet
Tomaattikastike
1. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
2. Pese ja hienonna paprika. Pese ja raasta kesäkurpista karkeaksi raasteeksi.
3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy sekä valkosipuli, paprika ja kesäkurpitsa. Kuumenna välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
4. Lisää pinaatti, tomaattimurska, vesi ja paloiteltu kasvisliemikuutio.
5. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna ne. Lisää ne ja tomaattisose pannulle.
6. Lisää sokeri, oregano, basilika, 0,5 tl mustapippuria ja 0,5 tl suolaa. Laita liesi pois päältä, kun pinaatti on sulanut.
Juustokastike
1. Raasta juusto tarvittaessa.
2. Mittaa kattilaan voi. Laita kattila liedelle ja anna voin sulaa. Lisää jauhot. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kypsennä voi-jauhoseosta kattilassa noin minuutti miedolla lämmöllä, kuitenkin niin, että se ei ruskistu.
3. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista, lisää maitoa vasta sitten. Lieden teho saa olla täysillä, jotta saat nesteen kuumennettua kiehuvaksi. Sekoita hyvin ja kuumennan kiehuvaksi.
4. Siirrä kastike liedeltä. Lisää suola, valkopippuri ja juustoraaste.
Kokoaminen
1. Leikkaa mozzarellajuustot viipaleiksi.
2. Kokoa lasagne kerroksittain vähintään 20 x 30 cm kokoiseen, 8 cm korkeaan uunivuokaan.
3. Laita alimmaiseksi tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä ja juustokastiketta.
4. Asettele mozzarellaviipaleita lasagnen väleihin ja halutessasi pinnalle. Laita päällimmäiseen kerrokseen kastikkeita lasagnen pinnalle lasagnelevyjen päälle.
6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.
Katso myös