Seuraa meitä

Mozzarellalasagne

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

6 annosta

40 min (valmistus) +

1 tunti uunissa

Herkullinen lasagne sopii myös kasvisruokapäivään.

Tomaattikastike

2 kynttä

valkosipulia

paprika

1

kesäkurpitsa

2 rkl

rypsiöljyä

150 g (1 pss)

pinaattia (pakaste)

400 g

tomaattimurskaa

1 dl

vettä

kasvisliemikuutio

1 dl

aurinkokuivattuja tomaatteja

70 g (0,5 dl)

tomaattisosetta (pyree)

1 rkl

sokeria

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

Juustokastike

50 g

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

6 dl 

maitoa (esim. täysmaito)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

100 g

juustoraastetta (esim. parmigiano-reggiano)

Lisäksi

12 kpl

lasagnelevyjä (200 g)

mozzarellaa (yht. 250 g)

Mozzarellalasagne on kasvisruoka.

Ohjeet

Tomaattikastike


1. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.


2. Pese ja hienonna paprika. Pese ja raasta kesäkurpista karkeaksi raasteeksi.


3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy sekä valkosipuli, paprika ja kesäkurpitsa. Kuumenna välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.


4. Lisää pinaatti, tomaattimurska, vesi ja paloiteltu kasvisliemikuutio.


5. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna ne. Lisää ne ja tomaattisose pannulle.


6. Lisää sokeri, oregano, basilika, 0,5 tl mustapippuria ja 0,5 tl suolaa. Laita liesi pois päältä, kun pinaatti on sulanut.



Juustokastike


1. Raasta juusto tarvittaessa.


2. Mittaa kattilaan voi. Laita kattila liedelle ja anna voin sulaa. Lisää jauhot. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kypsennä voi-jauhoseosta kattilassa noin minuutti miedolla lämmöllä, kuitenkin niin, että se ei ruskistu.


3. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista, lisää maitoa vasta sitten. Lieden teho saa olla täysillä, jotta saat nesteen kuumennettua kiehuvaksi. Sekoita hyvin ja kuumennan kiehuvaksi.


4. Siirrä kastike liedeltä. Lisää suola, valkopippuri ja juustoraaste.



Kokoaminen


1. Leikkaa mozzarellajuustot viipaleiksi.


2. Kokoa lasagne kerroksittain vähintään 20 x 30 cm kokoiseen, 8 cm korkeaan uunivuokaan. 


3. Laita alimmaiseksi tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä ja juustokastiketta. 


4. Asettele mozzarellaviipaleita lasagnen väleihin ja halutessasi pinnalle. Laita päällimmäiseen kerrokseen kastikkeita lasagnen pinnalle lasagnelevyjen päälle.


6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.




Katso myös


Seuraa meitä

Mozzarellalasagne

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

6 annosta

40 min (valmistus) +

1 tunti uunissa

Herkullinen lasagne sopii myös kasvisruokapäivään.

Tomaattikastike

2 kynttä

valkosipulia

paprika

1

kesäkurpitsa

2 rkl

rypsiöljyä

150 g (1 pss)

pinaattia (pakaste)

400 g

tomaattimurskaa

1 dl

vettä

kasvisliemikuutio

1 dl

aurinkokuivattuja tomaatteja

70 g (0,5 dl)

tomaattisosetta (pyree)

1 rkl

sokeria

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

Juustokastike

50 g

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

6 dl 

maitoa (esim. täysmaito)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

100 g

juustoraastetta (esim. parmigiano-reggiano)

Lisäksi

12 kpl

lasagnelevyjä (200 g)

mozzarellaa (yht. 250 g)

Mozzarellalasagne on kasvisruoka.

Ohjeet

Tomaattikastike


1. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.


2. Pese ja hienonna paprika. Pese ja raasta kesäkurpista karkeaksi raasteeksi.


3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy sekä valkosipuli, paprika ja kesäkurpitsa. Kuumenna välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.


4. Lisää pinaatti, tomaattimurska, vesi ja paloiteltu kasvisliemikuutio.


5. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna ne. Lisää ne ja tomaattisose pannulle.


6. Lisää sokeri, oregano, basilika, 0,5 tl mustapippuria ja 0,5 tl suolaa. Laita liesi pois päältä, kun pinaatti on sulanut.



Juustokastike


1. Raasta juusto tarvittaessa.


2. Mittaa kattilaan voi. Laita kattila liedelle ja anna voin sulaa. Lisää jauhot. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kypsennä voi-jauhoseosta kattilassa noin minuutti miedolla lämmöllä, kuitenkin niin, että se ei ruskistu.


3. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista, lisää maitoa vasta sitten. Lieden teho saa olla täysillä, jotta saat nesteen kuumennettua kiehuvaksi. Sekoita hyvin ja kuumennan kiehuvaksi.


4. Siirrä kastike liedeltä. Lisää suola, valkopippuri ja juustoraaste.



Kokoaminen


1. Leikkaa mozzarellajuustot viipaleiksi.


2. Kokoa lasagne kerroksittain vähintään 20 x 30 cm kokoiseen, 8 cm korkeaan uunivuokaan. 


3. Laita alimmaiseksi tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä ja juustokastiketta. 


4. Asettele mozzarellaviipaleita lasagnen väleihin ja halutessasi pinnalle. Laita päällimmäiseen kerrokseen kastikkeita lasagnen pinnalle lasagnelevyjen päälle.


6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.




Katso myös


Seuraa meitä

Mozzarellalasagne

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

6 annosta

40 min (valmistus) +

1 tunti uunissa

Herkullinen lasagne sopii myös kasvisruokapäivään.

Tomaattikastike

2 kynttä

valkosipulia

paprika

1

kesäkurpitsa

2 rkl

rypsiöljyä

150 g (1 pss)

pinaattia (pakaste)

400 g

tomaattimurskaa

1 dl

vettä

kasvisliemikuutio

1 dl

aurinkokuivattuja tomaatteja

70 g (0,5 dl)

tomaattisosetta (pyree)

1 rkl

sokeria

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

Juustokastike

50 g

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

6 dl 

maitoa (esim. täysmaito)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

100 g

juustoraastetta (esim. parmigiano-reggiano)

Lisäksi

12 kpl

lasagnelevyjä (200 g)

mozzarellaa (yht. 250 g)

Mozzarellalasagne on kasvisruoka.

Ohjeet

Tomaattikastike


1. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.


2. Pese ja hienonna paprika. Pese ja raasta kesäkurpista karkeaksi raasteeksi.


3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy sekä valkosipuli, paprika ja kesäkurpitsa. Kuumenna välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.


4. Lisää pinaatti, tomaattimurska, vesi ja paloiteltu kasvisliemikuutio.


5. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna ne. Lisää ne ja tomaattisose pannulle.


6. Lisää sokeri, oregano, basilika, 0,5 tl mustapippuria ja 0,5 tl suolaa. Laita liesi pois päältä, kun pinaatti on sulanut.



Juustokastike


1. Raasta juusto tarvittaessa.


2. Mittaa kattilaan voi. Laita kattila liedelle ja anna voin sulaa. Lisää jauhot. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kypsennä voi-jauhoseosta kattilassa noin minuutti miedolla lämmöllä, kuitenkin niin, että se ei ruskistu.


3. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista, lisää maitoa vasta sitten. Lieden teho saa olla täysillä, jotta saat nesteen kuumennettua kiehuvaksi. Sekoita hyvin ja kuumennan kiehuvaksi.


4. Siirrä kastike liedeltä. Lisää suola, valkopippuri ja juustoraaste.



Kokoaminen


1. Leikkaa mozzarellajuustot viipaleiksi.


2. Kokoa lasagne kerroksittain vähintään 20 x 30 cm kokoiseen, 8 cm korkeaan uunivuokaan. 


3. Laita alimmaiseksi tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä ja juustokastiketta. 


4. Asettele mozzarellaviipaleita lasagnen väleihin ja halutessasi pinnalle. Laita päällimmäiseen kerrokseen kastikkeita lasagnen pinnalle lasagnelevyjen päälle.


6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.




Katso myös