Seuraa meitä

Moskovanpata

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(8)

8 annosta

30 min (valmistelut) +

2 - 3 tuntia (uunissa)

Moskovanpata on klassikkoruoka, jonka alkuperäisen version on luonut Mysi Lahtinen. Padassa naudanliha saa seurakseen maustekurkkua, smetanaa ja sinihomejuustoa.

Ainekset

8 annosta

1 kg

naudan sisäpaistia

2 isoa

sipulia 

3 kynttä

valkosipulia

4 rkl (n. 60 g)

voita

0,5 dl 

vehnäjauhoja

4,5 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

2 rkl

hunajaa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 tl

paprikajauhetta

0,3 tl

cayennepippuria

150 g

sinihomejuustoa

2 prk

smetanaa (yht. 240 g)

2

maustekurkkua (yht. 200 g)

Moskovanpata on maukas liharuoka.

Ohjeet

  1. Ota sisäpaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota valmiiksi uuninkestävä, kannellinen pata, jonka tilavuus on vähintään 2 litraa.
  2. Leikkaa liha kuutioiksi (noin 1,5 x 1,5 cm).
  3. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet.
  4. Kuumenna paistinpannu. Paista liha pienehköissä erissä: Lisää pannulle noin 1 rkl voita ja lihakuutioita. Paista pinta ruskeaksi (ei tarvitse paistaa läpikypsäksi). Siirrä lihat odottamaan uunipataan.
  5. Lisää viimeisen lihaerän kanssa pannulle myös sipuli ja valkosipuli niin, että sipuli pehmenee. Ripottele vehnäjauhot paistinpannulle lihojen ja sipulin päälle. Sekoita hyvin. 
  6. Lisää pannulle 4,5 dl vettä sekä murusteltu lihaliemikuutio. Lisää myös hunaja, mustapippuri, paprikajauhe ja cayennepippuri. 
  7. Murustele pannulle sinihomejuusto ja kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen, jotta juusto sulaa. Lisää myös smetana.
  8. Kuutioi maustekurkku. Yhdistä kaikki ainekset uunipadassa ja sekoita. 
  9. Anna moskovanpadan hautua uunissa kannen alla 175 asteessa 2-3 tuntia, tai kunnes liha kypsyy ja mureutuu. Kypsennyksen loppupuolella voit laskea uunin lämpötilan 150 asteeseen.




Vinkit


  • Voit poistaa kannen paistamisen loppuvaiheessa, jolloin saat pataan paahtuneemman pinnan. 
  • Tarjoa lisukkeena esimerkiksi perunoita, perunamuusia tai riisiä.




Katso myös


Seuraa meitä

Moskovanpata

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(8)

8 annosta

30 min (valmistelut) +

2 - 3 tuntia (uunissa)

Moskovanpata on klassikkoruoka, jonka alkuperäisen version on luonut Mysi Lahtinen. Padassa naudanliha saa seurakseen maustekurkkua, smetanaa ja sinihomejuustoa.

Ainekset

8 annosta

1 kg

naudan sisäpaistia

2 isoa

sipulia 

3 kynttä

valkosipulia

4 rkl (n. 60 g)

voita

0,5 dl 

vehnäjauhoja

4,5 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

2 rkl

hunajaa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 tl

paprikajauhetta

0,3 tl

cayennepippuria

150 g

sinihomejuustoa

2 prk

smetanaa (yht. 240 g)

2

maustekurkkua (yht. 200 g)

Moskovanpata on maukas liharuoka.

Ohjeet

  1. Ota sisäpaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota valmiiksi uuninkestävä, kannellinen pata, jonka tilavuus on vähintään 2 litraa.
  2. Leikkaa liha kuutioiksi (noin 1,5 x 1,5 cm).
  3. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet.
  4. Kuumenna paistinpannu. Paista liha pienehköissä erissä: Lisää pannulle noin 1 rkl voita ja lihakuutioita. Paista pinta ruskeaksi (ei tarvitse paistaa läpikypsäksi). Siirrä lihat odottamaan uunipataan.
  5. Lisää viimeisen lihaerän kanssa pannulle myös sipuli ja valkosipuli niin, että sipuli pehmenee. Ripottele vehnäjauhot paistinpannulle lihojen ja sipulin päälle. Sekoita hyvin. 
  6. Lisää pannulle 4,5 dl vettä sekä murusteltu lihaliemikuutio. Lisää myös hunaja, mustapippuri, paprikajauhe ja cayennepippuri. 
  7. Murustele pannulle sinihomejuusto ja kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen, jotta juusto sulaa. Lisää myös smetana.
  8. Kuutioi maustekurkku. Yhdistä kaikki ainekset uunipadassa ja sekoita. 
  9. Anna moskovanpadan hautua uunissa kannen alla 175 asteessa 2-3 tuntia, tai kunnes liha kypsyy ja mureutuu. Kypsennyksen loppupuolella voit laskea uunin lämpötilan 150 asteeseen.




Vinkit


  • Voit poistaa kannen paistamisen loppuvaiheessa, jolloin saat pataan paahtuneemman pinnan. 
  • Tarjoa lisukkeena esimerkiksi perunoita, perunamuusia tai riisiä.




Katso myös


Seuraa meitä

Moskovanpata

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(8)

8 annosta

30 min (valmistelut) +

2 - 3 tuntia (uunissa)

Moskovanpata on klassikkoruoka, jonka alkuperäisen version on luonut Mysi Lahtinen. Padassa naudanliha saa seurakseen maustekurkkua, smetanaa ja sinihomejuustoa.

Ainekset

8 annosta

1 kg

naudan sisäpaistia

2 isoa

sipulia 

3 kynttä

valkosipulia

4 rkl (n. 60 g)

voita

0,5 dl 

vehnäjauhoja

4,5 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

2 rkl

hunajaa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 tl

paprikajauhetta

0,3 tl

cayennepippuria

150 g

sinihomejuustoa

2 prk

smetanaa (yht. 240 g)

2

maustekurkkua (yht. 200 g)

Moskovanpata on maukas liharuoka.

Ohjeet

  1. Ota sisäpaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota valmiiksi uuninkestävä, kannellinen pata, jonka tilavuus on vähintään 2 litraa.
  2. Leikkaa liha kuutioiksi (noin 1,5 x 1,5 cm).
  3. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet.
  4. Kuumenna paistinpannu. Paista liha pienehköissä erissä: Lisää pannulle noin 1 rkl voita ja lihakuutioita. Paista pinta ruskeaksi (ei tarvitse paistaa läpikypsäksi). Siirrä lihat odottamaan uunipataan.
  5. Lisää viimeisen lihaerän kanssa pannulle myös sipuli ja valkosipuli niin, että sipuli pehmenee. Ripottele vehnäjauhot paistinpannulle lihojen ja sipulin päälle. Sekoita hyvin. 
  6. Lisää pannulle 4,5 dl vettä sekä murusteltu lihaliemikuutio. Lisää myös hunaja, mustapippuri, paprikajauhe ja cayennepippuri. 
  7. Murustele pannulle sinihomejuusto ja kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen, jotta juusto sulaa. Lisää myös smetana.
  8. Kuutioi maustekurkku. Yhdistä kaikki ainekset uunipadassa ja sekoita. 
  9. Anna moskovanpadan hautua uunissa kannen alla 175 asteessa 2-3 tuntia, tai kunnes liha kypsyy ja mureutuu. Kypsennyksen loppupuolella voit laskea uunin lämpötilan 150 asteeseen.




Vinkit


  • Voit poistaa kannen paistamisen loppuvaiheessa, jolloin saat pataan paahtuneemman pinnan. 
  • Tarjoa lisukkeena esimerkiksi perunoita, perunamuusia tai riisiä.




Katso myös