Mokkapalat piirakkavuokaan

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

ø 26 - 28 cm vuoka (8 palaa)

alle tunti

Mokkapalat kannattaa tehdä piirakkavuokaan silloin, kun pienempi määrä tätä herkkua riittää.

Ainekset

1 dl

sokeria

2 dl

vehnäjauhoja

1 rkl

kaakaojauhetta

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

1 dl

maitoa

1

kananmuna

75 g

voita tai margariinia (sulatettu)

+ voita tai margariinia piirakkavuoan voiteluun

Kuorrutus

50 g

voita (sulatettuna)

noin 2 rkl

kahvia

1 tl

vanilliinisokeria

2 rkl

kaakaojauhetta

3 dl (180 g)

tomusokeria

Pinnalle 


strösseleitä

Mokkapalat on vaivaton leipoa piirakkavuokaan.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (vuoan halkaisija 26 - 28 cm).
  2. Sulata voi(75 g). Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. Jätä odottamaan.
  3. Mittaa sokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri kulhoon. Sekoita.
  4. Lisää maito, kananmuna ja sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset sekaisin. Kaada taikina piirakkavuokaan.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kokeile taikinaa puutikulla: puutikkuun ei tartu taikinaa, kun pohja on kypsä.
  6. Anna jäähtyä haaleaksi (noin 20 minuuttia) ennen kuorrutteen valmistamista.



Kuorrutus 


  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja).
  2. Sulata voi (50 g).
  3. Lisää sulatetun voin joukkoon 2 rkl kahvia, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.  Jos kuorrutus on liian löysää, lisää tomusokeria. Jos kuorrutus on liian paksua, lisää hieman kahvia.
  4. Levitä kuorrutus mokkapalapohjan päälle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  5. Koristele heti strösseleillä. 



Vinkit


  • Tarjoile mokkapalat suoraan piirakkavuoasta.
  • Voit käyttää kaakaojuomajauhetta tai tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta. Saat suklaisemman maun ja tummemman värin, kun käytät sokeroimatonta kaakaojauhetta.


Mokkapalat piirakkavuokaan

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

ø 26 - 28 cm vuoka (8 palaa)

alle tunti

Mokkapalat kannattaa tehdä piirakkavuokaan silloin, kun pienempi määrä tätä herkkua riittää.

Ainekset

1 dl

sokeria

2 dl

vehnäjauhoja

1 rkl

kaakaojauhetta

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

1 dl

maitoa

1

kananmuna

75 g

voita tai margariinia (sulatettu)

+ voita tai margariinia piirakkavuoan voiteluun

Kuorrutus

50 g

voita (sulatettuna)

noin 2 rkl

kahvia

1 tl

vanilliinisokeria

2 rkl

kaakaojauhetta

3 dl (180 g)

tomusokeria

Pinnalle 


strösseleitä

Mokkapalat on vaivaton leipoa piirakkavuokaan.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (vuoan halkaisija 26 - 28 cm).
  2. Sulata voi(75 g). Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. Jätä odottamaan.
  3. Mittaa sokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri kulhoon. Sekoita.
  4. Lisää maito, kananmuna ja sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset sekaisin. Kaada taikina piirakkavuokaan.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kokeile taikinaa puutikulla: puutikkuun ei tartu taikinaa, kun pohja on kypsä.
  6. Anna jäähtyä haaleaksi (noin 20 minuuttia) ennen kuorrutteen valmistamista.



Kuorrutus 


  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja).
  2. Sulata voi (50 g).
  3. Lisää sulatetun voin joukkoon 2 rkl kahvia, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.  Jos kuorrutus on liian löysää, lisää tomusokeria. Jos kuorrutus on liian paksua, lisää hieman kahvia.
  4. Levitä kuorrutus mokkapalapohjan päälle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  5. Koristele heti strösseleillä. 



Vinkit


  • Tarjoile mokkapalat suoraan piirakkavuoasta.
  • Voit käyttää kaakaojuomajauhetta tai tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta. Saat suklaisemman maun ja tummemman värin, kun käytät sokeroimatonta kaakaojauhetta.


Mokkapalat piirakkavuokaan

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

ø 26 - 28 cm vuoka (8 palaa)

alle tunti

Mokkapalat kannattaa tehdä piirakkavuokaan silloin, kun pienempi määrä tätä herkkua riittää.

Ainekset

1 dl

sokeria

2 dl

vehnäjauhoja

1 rkl

kaakaojauhetta

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

1 dl

maitoa

1

kananmuna

75 g

voita tai margariinia (sulatettu)

+ voita tai margariinia piirakkavuoan voiteluun

Kuorrutus

50 g

voita (sulatettuna)

noin 2 rkl

kahvia

1 tl

vanilliinisokeria

2 rkl

kaakaojauhetta

3 dl (180 g)

tomusokeria

Pinnalle 


strösseleitä

Mokkapalat on vaivaton leipoa piirakkavuokaan.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (vuoan halkaisija 26 - 28 cm).
  2. Sulata voi(75 g). Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. Jätä odottamaan.
  3. Mittaa sokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri kulhoon. Sekoita.
  4. Lisää maito, kananmuna ja sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset sekaisin. Kaada taikina piirakkavuokaan.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kokeile taikinaa puutikulla: puutikkuun ei tartu taikinaa, kun pohja on kypsä.
  6. Anna jäähtyä haaleaksi (noin 20 minuuttia) ennen kuorrutteen valmistamista.



Kuorrutus 


  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja).
  2. Sulata voi (50 g).
  3. Lisää sulatetun voin joukkoon 2 rkl kahvia, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.  Jos kuorrutus on liian löysää, lisää tomusokeria. Jos kuorrutus on liian paksua, lisää hieman kahvia.
  4. Levitä kuorrutus mokkapalapohjan päälle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  5. Koristele heti strösseleillä. 



Vinkit


  • Tarjoile mokkapalat suoraan piirakkavuoasta.
  • Voit käyttää kaakaojuomajauhetta tai tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta. Saat suklaisemman maun ja tummemman värin, kun käytät sokeroimatonta kaakaojauhetta.