Seuraa meitä

Mokkapalat ilman maitoa ja kananmunaa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

15 min (paistaminen)

+ jäähtyminen

Mehevät mokkapalat voi valmistaa myös ilman maitoa ja kananmunaa. 
Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten tuoteselosteet, jotta vältät mahdolliset allergiaa aiheuttavat jäämät.

Ainekset

3 dl

sokeria

7 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

suolaa

2,5 dl

vettä (kylmää)

1 dl

kahvia

200 g

leivontamargariinia (maidoton)

Kuorrutus

75 g

leivontamargariinia (maidoton)

n. 0,5 dl

kahvia

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle


Strösseleitä tai nonparelleja 

(tarkista allergiamerkinnät)

Mehevät mokkapalat onnistuvat myös ilman kananmunaa ja maitoa.

Ohje

  1. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Valmista kahvi (tarvitset sitä yhteensä vajaa 2 dl).
  3. Sulata 200 g margariinia (jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua). Jätä odottamaan.
  4. Mittaa kulhoon sokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita huolellisesti.
  5. Tee kuoppa jauhoseoksen keskelle. Lisää kuoppaan vesi, kahvi sekä sula margariini. Sekoita tasaiseksi. 
  6. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (noin 30 x 35 cm levyksi).
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 13 - 15 minuuttia. Kypsä taikina ei tartu puutikkuun pohjaa kokeiltaessa.
  8. Anna pohjan jäähtyä haaleaksi ennen kuorrutteen valmistamista (noin 20 minuuttia).


Kuorrutus 


  1. Sulata margariini (75 g). Lisää sen joukkoon 0,5 dl kahvia. 
  2. Lisää kaakaojauhe, vanilliinisokeri ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. (Jos kuorrutus vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman kahvia. Jos se tuntuu löysältä, lisää tomusokeria.) 
  3. Valuta kuorrutus mokkapalalevylle keskeltä aloittaen, auta levittymistä varovasti esimerkiksi lusikalla tai lastalla.
  4. Koristele heti nonparelleilla tai strösseleillä.


Katso myös

Seuraa meitä

Mokkapalat ilman maitoa ja kananmunaa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

15 min (paistaminen)

+ jäähtyminen

Mehevät mokkapalat voi valmistaa myös ilman maitoa ja kananmunaa. 
Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten tuoteselosteet, jotta vältät mahdolliset allergiaa aiheuttavat jäämät.

Ainekset

3 dl

sokeria

7 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

suolaa

2,5 dl

vettä (kylmää)

1 dl

kahvia

200 g

leivontamargariinia (maidoton)

Kuorrutus

75 g

leivontamargariinia (maidoton)

n. 0,5 dl

kahvia

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle


Strösseleitä tai nonparelleja 

(tarkista allergiamerkinnät)

Mehevät mokkapalat onnistuvat myös ilman kananmunaa ja maitoa.

Ohje

  1. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Valmista kahvi (tarvitset sitä yhteensä vajaa 2 dl).
  3. Sulata 200 g margariinia (jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua). Jätä odottamaan.
  4. Mittaa kulhoon sokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita huolellisesti.
  5. Tee kuoppa jauhoseoksen keskelle. Lisää kuoppaan vesi, kahvi sekä sula margariini. Sekoita tasaiseksi. 
  6. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (noin 30 x 35 cm levyksi).
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 13 - 15 minuuttia. Kypsä taikina ei tartu puutikkuun pohjaa kokeiltaessa.
  8. Anna pohjan jäähtyä haaleaksi ennen kuorrutteen valmistamista (noin 20 minuuttia).


Kuorrutus 


  1. Sulata margariini (75 g). Lisää sen joukkoon 0,5 dl kahvia. 
  2. Lisää kaakaojauhe, vanilliinisokeri ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. (Jos kuorrutus vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman kahvia. Jos se tuntuu löysältä, lisää tomusokeria.) 
  3. Valuta kuorrutus mokkapalalevylle keskeltä aloittaen, auta levittymistä varovasti esimerkiksi lusikalla tai lastalla.
  4. Koristele heti nonparelleilla tai strösseleillä.


Katso myös

Seuraa meitä

Mokkapalat ilman maitoa ja kananmunaa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

15 min (paistaminen)

+ jäähtyminen

Mehevät mokkapalat voi valmistaa myös ilman maitoa ja kananmunaa. 
Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten tuoteselosteet, jotta vältät mahdolliset allergiaa aiheuttavat jäämät.

Ainekset

3 dl

sokeria

7 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

suolaa

2,5 dl

vettä (kylmää)

1 dl

kahvia

200 g

leivontamargariinia (maidoton)

Kuorrutus

75 g

leivontamargariinia (maidoton)

n. 0,5 dl

kahvia

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle


Strösseleitä tai nonparelleja 

(tarkista allergiamerkinnät)

Mehevät mokkapalat onnistuvat myös ilman kananmunaa ja maitoa.

Ohje

  1. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Valmista kahvi (tarvitset sitä yhteensä vajaa 2 dl).
  3. Sulata 200 g margariinia (jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua). Jätä odottamaan.
  4. Mittaa kulhoon sokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita huolellisesti.
  5. Tee kuoppa jauhoseoksen keskelle. Lisää kuoppaan vesi, kahvi sekä sula margariini. Sekoita tasaiseksi. 
  6. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (noin 30 x 35 cm levyksi).
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 13 - 15 minuuttia. Kypsä taikina ei tartu puutikkuun pohjaa kokeiltaessa.
  8. Anna pohjan jäähtyä haaleaksi ennen kuorrutteen valmistamista (noin 20 minuuttia).


Kuorrutus 


  1. Sulata margariini (75 g). Lisää sen joukkoon 0,5 dl kahvia. 
  2. Lisää kaakaojauhe, vanilliinisokeri ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. (Jos kuorrutus vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman kahvia. Jos se tuntuu löysältä, lisää tomusokeria.) 
  3. Valuta kuorrutus mokkapalalevylle keskeltä aloittaen, auta levittymistä varovasti esimerkiksi lusikalla tai lastalla.
  4. Koristele heti nonparelleilla tai strösseleillä.


Katso myös