Seuraa meitä

Minttusuklaa-jäätelökakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

n. 8 palaa (ø 18 cm)

20 min (valmistus)

+ jäätyminen ja koristelu

Helpossa jäätelökakussa maistuvat raikas minttu ja suklaa.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Domino minttu)

30 g (2 rkl)

margariinia

Täyte

100 g

tuorejuustoa (maustamaton)

100 g (0,75 dl)

kondensoitua maitoa (makeutettu)

150 g (1 pss)

mariannerouhetta

2 rkl 

kaakaojauhetta (tummaa sokeroimatonta)

2 dl

kuohukermaa

Koristeluun esim.


Kermavaahtoa

Minttusuklaakarkkeja 

Minttusuklaa tuo jäätelökakkuun makua.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleella.
  2. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata n. 2 rkl margariinia ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  3. Kaada muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikalla.
  4. Yhdistä tuorejuusto, kondensoitu maito, mariannerouhe ja kaakaojauhe kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  5. Vaahdota kuohukerma kermavaahdoksi puhtaassa kulhossa (sähkövatkaimella). Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen, ensin puolet, sitten loppu kermavaahto. Sekoittele varoen, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Kaada massa irtopohjavuokaan keksinmuruseoksen päälle. Tasoita pinta tarvittaessa.
  7. Anna jäätyä pakastimessa useamman tunnin ajan, mielellään ainakin seuraavaan päivään.
  8. Irrota jäätynyt kakku vuoasta ja aseta tarjolle. Koristele minttusuklaa-jäätelökakku haluamallasi tavalla.  



Vinkit


  • Ohje riittää pieneen irtopohjavuokaan. Halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan kakku kannattaa tehdä kaksinkertaisena.
  • Käytä jäätelökakun leikkaamisessa jämäkkää veistä ja kakkulapiota. Jos annat kakun pehmetä hetken aikaa huoneenlämmössä (esim. koristelun ajan), on leikkaaminen helpompaa, eikä veistä välttämättä tarvita. 
  • Kuvan kakun koristeluun on käytetty 1 dl vispikermaa vaahdotettuna. Kerma on makeutettu ruokalusikallisella tomusokeria.




Katso myös


Seuraa meitä

Minttusuklaa-jäätelökakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

n. 8 palaa (ø 18 cm)

20 min (valmistus)

+ jäätyminen ja koristelu

Helpossa jäätelökakussa maistuvat raikas minttu ja suklaa.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Domino minttu)

30 g (2 rkl)

margariinia

Täyte

100 g

tuorejuustoa (maustamaton)

100 g (0,75 dl)

kondensoitua maitoa (makeutettu)

150 g (1 pss)

mariannerouhetta

2 rkl 

kaakaojauhetta (tummaa sokeroimatonta)

2 dl

kuohukermaa

Koristeluun esim.


Kermavaahtoa

Minttusuklaakarkkeja 

Minttusuklaa tuo jäätelökakkuun makua.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleella.
  2. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata n. 2 rkl margariinia ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  3. Kaada muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikalla.
  4. Yhdistä tuorejuusto, kondensoitu maito, mariannerouhe ja kaakaojauhe kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  5. Vaahdota kuohukerma kermavaahdoksi puhtaassa kulhossa (sähkövatkaimella). Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen, ensin puolet, sitten loppu kermavaahto. Sekoittele varoen, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Kaada massa irtopohjavuokaan keksinmuruseoksen päälle. Tasoita pinta tarvittaessa.
  7. Anna jäätyä pakastimessa useamman tunnin ajan, mielellään ainakin seuraavaan päivään.
  8. Irrota jäätynyt kakku vuoasta ja aseta tarjolle. Koristele minttusuklaa-jäätelökakku haluamallasi tavalla.  



Vinkit


  • Ohje riittää pieneen irtopohjavuokaan. Halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan kakku kannattaa tehdä kaksinkertaisena.
  • Käytä jäätelökakun leikkaamisessa jämäkkää veistä ja kakkulapiota. Jos annat kakun pehmetä hetken aikaa huoneenlämmössä (esim. koristelun ajan), on leikkaaminen helpompaa, eikä veistä välttämättä tarvita. 
  • Kuvan kakun koristeluun on käytetty 1 dl vispikermaa vaahdotettuna. Kerma on makeutettu ruokalusikallisella tomusokeria.




Katso myös


Seuraa meitä

Minttusuklaa-jäätelökakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

n. 8 palaa (ø 18 cm)

20 min (valmistus)

+ jäätyminen ja koristelu

Helpossa jäätelökakussa maistuvat raikas minttu ja suklaa.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Domino minttu)

30 g (2 rkl)

margariinia

Täyte

100 g

tuorejuustoa (maustamaton)

100 g (0,75 dl)

kondensoitua maitoa (makeutettu)

150 g (1 pss)

mariannerouhetta

2 rkl 

kaakaojauhetta (tummaa sokeroimatonta)

2 dl

kuohukermaa

Koristeluun esim.


Kermavaahtoa

Minttusuklaakarkkeja 

Minttusuklaa tuo jäätelökakkuun makua.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleella.
  2. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata n. 2 rkl margariinia ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  3. Kaada muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikalla.
  4. Yhdistä tuorejuusto, kondensoitu maito, mariannerouhe ja kaakaojauhe kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  5. Vaahdota kuohukerma kermavaahdoksi puhtaassa kulhossa (sähkövatkaimella). Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen, ensin puolet, sitten loppu kermavaahto. Sekoittele varoen, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Kaada massa irtopohjavuokaan keksinmuruseoksen päälle. Tasoita pinta tarvittaessa.
  7. Anna jäätyä pakastimessa useamman tunnin ajan, mielellään ainakin seuraavaan päivään.
  8. Irrota jäätynyt kakku vuoasta ja aseta tarjolle. Koristele minttusuklaa-jäätelökakku haluamallasi tavalla.  



Vinkit


  • Ohje riittää pieneen irtopohjavuokaan. Halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan kakku kannattaa tehdä kaksinkertaisena.
  • Käytä jäätelökakun leikkaamisessa jämäkkää veistä ja kakkulapiota. Jos annat kakun pehmetä hetken aikaa huoneenlämmössä (esim. koristelun ajan), on leikkaaminen helpompaa, eikä veistä välttämättä tarvita. 
  • Kuvan kakun koristeluun on käytetty 1 dl vispikermaa vaahdotettuna. Kerma on makeutettu ruokalusikallisella tomusokeria.




Katso myös