Seuraa meitä

Meksikolainen jauhelihakeitto

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4 annosta

20 min 


Gluteeniton

Tämä helppo ja nopea jauhelihakeitto maistuu nachojen kanssa.

Ainekset      4:lle

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

1

paprika

2 rkl

rypsiöljyä

1 prk (390 g)

tomaattimurskaa, chilimaustettu

1

lihaliemikuutio

5 dl

vettä

1 pss (200 g)

pakastemaissia

1 prk (380/230 g)

kidneypapuja (säilyke)

2 tl

paprikajauhetta

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi: 


Nachoja


1 prk ranskankermaa

Meksikolainen jauhelihakeitto tarjotaan nachojen kanssa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pese ja kuutioi paprika.
  3. Kuumenna reilun kokoinen paistinpannu. Lisää rypsiöljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää loppu jauheliha. 
  4. Lisää pannulle myös sipuli, valkosipuli ja paprika. Paista, kunnes jauheliha on kypsää ja kasvikset hieman pehmenneet. 
  5. Siirrä jauhelihaseos kattilaan. Lisää tomaattimurska, lihaliemikuutio ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. 
  6. Lisää pakastemaissi. Valuta kidneypavut ja lisää ne keittoon. 
  7. Mausta paprikajauheella, oreganolla ja mustapippurilla.
  8. Hauduta kannen alla noin 5 minuutin ajan. 
  9. Tarjoa keitto nachojen ja ranskankerman kanssa.



Vinkit


  • Voit käyttää myös tavallista, maustamatonta tomaattimurskaa ja lisätä chiliä oman maun mukaan. 

  • Keitto on paksuhkoa. Lisää halutessasi vettä (sekä mausteita).

  • Voit ripotella nachoja keiton päälle juuri ennen tarjoilua ja syödä keiton lusikalla, tai voit dipata nachoja keittoon. 




Katso myös

Seuraa meitä

Meksikolainen jauhelihakeitto

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4 annosta

20 min 


Gluteeniton

Tämä helppo ja nopea jauhelihakeitto maistuu nachojen kanssa.

Ainekset      4:lle

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

1

paprika

2 rkl

rypsiöljyä

1 prk (390 g)

tomaattimurskaa, chilimaustettu

1

lihaliemikuutio

5 dl

vettä

1 pss (200 g)

pakastemaissia

1 prk (380/230 g)

kidneypapuja (säilyke)

2 tl

paprikajauhetta

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi: 


Nachoja


1 prk ranskankermaa

Meksikolainen jauhelihakeitto tarjotaan nachojen kanssa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pese ja kuutioi paprika.
  3. Kuumenna reilun kokoinen paistinpannu. Lisää rypsiöljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää loppu jauheliha. 
  4. Lisää pannulle myös sipuli, valkosipuli ja paprika. Paista, kunnes jauheliha on kypsää ja kasvikset hieman pehmenneet. 
  5. Siirrä jauhelihaseos kattilaan. Lisää tomaattimurska, lihaliemikuutio ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. 
  6. Lisää pakastemaissi. Valuta kidneypavut ja lisää ne keittoon. 
  7. Mausta paprikajauheella, oreganolla ja mustapippurilla.
  8. Hauduta kannen alla noin 5 minuutin ajan. 
  9. Tarjoa keitto nachojen ja ranskankerman kanssa.



Vinkit


  • Voit käyttää myös tavallista, maustamatonta tomaattimurskaa ja lisätä chiliä oman maun mukaan. 

  • Keitto on paksuhkoa. Lisää halutessasi vettä (sekä mausteita).

  • Voit ripotella nachoja keiton päälle juuri ennen tarjoilua ja syödä keiton lusikalla, tai voit dipata nachoja keittoon. 




Katso myös

Seuraa meitä

Meksikolainen jauhelihakeitto

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4 annosta

20 min 


Gluteeniton

Tämä helppo ja nopea jauhelihakeitto maistuu nachojen kanssa.

Ainekset      4:lle

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

1

paprika

2 rkl

rypsiöljyä

1 prk (390 g)

tomaattimurskaa, chilimaustettu

1

lihaliemikuutio

5 dl

vettä

1 pss (200 g)

pakastemaissia

1 prk (380/230 g)

kidneypapuja (säilyke)

2 tl

paprikajauhetta

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi: 


Nachoja


1 prk ranskankermaa

Meksikolainen jauhelihakeitto tarjotaan nachojen kanssa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pese ja kuutioi paprika.
  3. Kuumenna reilun kokoinen paistinpannu. Lisää rypsiöljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää loppu jauheliha. 
  4. Lisää pannulle myös sipuli, valkosipuli ja paprika. Paista, kunnes jauheliha on kypsää ja kasvikset hieman pehmenneet. 
  5. Siirrä jauhelihaseos kattilaan. Lisää tomaattimurska, lihaliemikuutio ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. 
  6. Lisää pakastemaissi. Valuta kidneypavut ja lisää ne keittoon. 
  7. Mausta paprikajauheella, oreganolla ja mustapippurilla.
  8. Hauduta kannen alla noin 5 minuutin ajan. 
  9. Tarjoa keitto nachojen ja ranskankerman kanssa.



Vinkit


  • Voit käyttää myös tavallista, maustamatonta tomaattimurskaa ja lisätä chiliä oman maun mukaan. 

  • Keitto on paksuhkoa. Lisää halutessasi vettä (sekä mausteita).

  • Voit ripotella nachoja keiton päälle juuri ennen tarjoilua ja syödä keiton lusikalla, tai voit dipata nachoja keittoon. 




Katso myös