Seuraa meitä

Mehevä puolukkapiirakka

Rated 4.315789473684211 stars out of 5
4.3
(19)

Pellillinen (n. 20 palaa)

15 min (valmistus) +

25 min (uunissa)

Pellillinen mehevää puolukkapiirakkaa on nopea tehdä sekoittamalla taikinan ainekset keskenään! Voit käyttää nesteenä piimää tai korvata sen kermaviilillä.

Pohja

5 dl

vehnäjauhoja

3 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

ruokasoodaa

0,5 tl

kanelia

4 dl 

piimää (tai kermaviiliä)

150 g

margariinia sulatettuna

2

kananmunaa

Pinnalle

4 dl (200 g)

puolukoita 

(tuoreita tai jäisiä)

2 rkl

(fariini)sokeria

1 tl

kanelia

Mehevä puolukkapiirakka paistetaan pellillä.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauho, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda ja kaneli.
  3. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua välttääksesi sotkua.
  4. Lisää jauhoseoksen joukkoon piimä, margariini ja kananmunat. Sekoita ainekset keskenään. Taikinaa ei kuitenkaan kannata sekoittaa ylimääräistä.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikina tasaiseksi, sen kuuluu olla löysää. 
  6. Ripottele pinnalle puolukat, fariinisokeri (tai sokeri) sekä kaneli.
  7. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes puolukkapiirakka on kauniin ruskea.



Vinkit


  • Ohje on laadittu n. 30 x 35 cm kokoiselle pellille, mutta voit hyvin tehdä puolukkapiirakan myös pienemmällä pellillä - siitä tulee hieman paksumpi.
  • Puolikkaan määrän voit paistaa voidellussa piirakkavuoassa (halkaisija noin 28 cm). 
     



Katso myös


Seuraa meitä

Mehevä puolukkapiirakka

Rated 4.315789473684211 stars out of 5
4.3
(19)

Pellillinen (n. 20 palaa)

15 min (valmistus) +

25 min (uunissa)

Pellillinen mehevää puolukkapiirakkaa on nopea tehdä sekoittamalla taikinan ainekset keskenään! Voit käyttää nesteenä piimää tai korvata sen kermaviilillä.

Pohja

5 dl

vehnäjauhoja

3 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

ruokasoodaa

0,5 tl

kanelia

4 dl 

piimää (tai kermaviiliä)

150 g

margariinia sulatettuna

2

kananmunaa

Pinnalle

4 dl (200 g)

puolukoita 

(tuoreita tai jäisiä)

2 rkl

(fariini)sokeria

1 tl

kanelia

Mehevä puolukkapiirakka paistetaan pellillä.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauho, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda ja kaneli.
  3. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua välttääksesi sotkua.
  4. Lisää jauhoseoksen joukkoon piimä, margariini ja kananmunat. Sekoita ainekset keskenään. Taikinaa ei kuitenkaan kannata sekoittaa ylimääräistä.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikina tasaiseksi, sen kuuluu olla löysää. 
  6. Ripottele pinnalle puolukat, fariinisokeri (tai sokeri) sekä kaneli.
  7. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes puolukkapiirakka on kauniin ruskea.



Vinkit


  • Ohje on laadittu n. 30 x 35 cm kokoiselle pellille, mutta voit hyvin tehdä puolukkapiirakan myös pienemmällä pellillä - siitä tulee hieman paksumpi.
  • Puolikkaan määrän voit paistaa voidellussa piirakkavuoassa (halkaisija noin 28 cm). 
     



Katso myös


Seuraa meitä

Mehevä puolukkapiirakka

Rated 4.315789473684211 stars out of 5
4.3
(19)

Pellillinen (n. 20 palaa)

15 min (valmistus) +

25 min (uunissa)

Pellillinen mehevää puolukkapiirakkaa on nopea tehdä sekoittamalla taikinan ainekset keskenään! Voit käyttää nesteenä piimää tai korvata sen kermaviilillä.

Pohja

5 dl

vehnäjauhoja

3 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

ruokasoodaa

0,5 tl

kanelia

4 dl 

piimää (tai kermaviiliä)

150 g

margariinia sulatettuna

2

kananmunaa

Pinnalle

4 dl (200 g)

puolukoita 

(tuoreita tai jäisiä)

2 rkl

(fariini)sokeria

1 tl

kanelia

Mehevä puolukkapiirakka paistetaan pellillä.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauho, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda ja kaneli.
  3. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua välttääksesi sotkua.
  4. Lisää jauhoseoksen joukkoon piimä, margariini ja kananmunat. Sekoita ainekset keskenään. Taikinaa ei kuitenkaan kannata sekoittaa ylimääräistä.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikina tasaiseksi, sen kuuluu olla löysää. 
  6. Ripottele pinnalle puolukat, fariinisokeri (tai sokeri) sekä kaneli.
  7. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes puolukkapiirakka on kauniin ruskea.



Vinkit


  • Ohje on laadittu n. 30 x 35 cm kokoiselle pellille, mutta voit hyvin tehdä puolukkapiirakan myös pienemmällä pellillä - siitä tulee hieman paksumpi.
  • Puolikkaan määrän voit paistaa voidellussa piirakkavuoassa (halkaisija noin 28 cm). 
     



Katso myös