Seuraa meitä

Mehevä appelsiinikakku

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

n. 20 viipaletta

20 min valmistus +

45 min paistaminen

Appelsiinikakku kostutetaan paistamisen jälkeen meheväksi tuoreen appelsiinin mehulla. Appelsiinimehua tulee myös taikinaan.

Ainekset

150 g

voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria

3

kananmunaa

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

appelsiinin mehu (1 dl)

Vuokaan:


voita (noin 1 rkl)

korppujauhoja


Kostutukseen: 


1 appelsiinin mehu (1 dl)

Appelsiinikakku on mehevä ja kostea kahvikakku.

Ohje

  1. Ota voi tai margariini pehmenemään huoneenlämpöön tai pehmennä sitä varovasti pieni hetki mikrossa. Älä anna margariinin sulaa. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus vähintään 2 litraa).
  3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. 
  4. Halkaise appelsiini ja purista siitä mehu. 
  5. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella.
  6. Lisää kananmunat rasva-sokeriseoksen joukkoon yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Jos taikina alkaa näyttää ryynimäiseltä (= juoksettuu), lisää jauhoja ja sekoita voimakkaasti.
  7. Lisää jauhot. Sekoita esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä sen verran, että saat ainekset sekaisin. Lisää appelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi.
  8. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  9. Paista appelsiinikakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Kakku on kypsä, kun puutikulla kakkua kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  10. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  11. Purista kostutukseen tuleva appelsiinin mehu vasta tarjoilupäivänä: Kostuta kakku appelsiinin mehulla ennen tarjoilua.



Vinkit


  • Tuoreen appelsiinimehun aromi on parhaimmillaan samana päivänä. Pakasta kostutettu, yli jäänyt kakku tai säilytä sitä seuraavaan päivään jääkaapissa.
  • Halutessasi voit koristella appelsiinikakun tomusokeriraidoin. Sekoita keskenään 0,5 rkl appelsiinimehua ja noin 0,5 dl tomusokeria. Valuta raitoja lusikalla (tai laita kuorrute pieneen muovipussiin, leikkaa pussin kulman auki ja valuta kuorrute pussin kulmasta).  


Katso myös

Seuraa meitä

Mehevä appelsiinikakku

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

n. 20 viipaletta

20 min valmistus +

45 min paistaminen

Appelsiinikakku kostutetaan paistamisen jälkeen meheväksi tuoreen appelsiinin mehulla. Appelsiinimehua tulee myös taikinaan.

Ainekset

150 g

voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria

3

kananmunaa

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

appelsiinin mehu (1 dl)

Vuokaan:


voita (noin 1 rkl)

korppujauhoja


Kostutukseen: 


1 appelsiinin mehu (1 dl)

Appelsiinikakku on mehevä ja kostea kahvikakku.

Ohje

  1. Ota voi tai margariini pehmenemään huoneenlämpöön tai pehmennä sitä varovasti pieni hetki mikrossa. Älä anna margariinin sulaa. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus vähintään 2 litraa).
  3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. 
  4. Halkaise appelsiini ja purista siitä mehu. 
  5. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella.
  6. Lisää kananmunat rasva-sokeriseoksen joukkoon yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Jos taikina alkaa näyttää ryynimäiseltä (= juoksettuu), lisää jauhoja ja sekoita voimakkaasti.
  7. Lisää jauhot. Sekoita esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä sen verran, että saat ainekset sekaisin. Lisää appelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi.
  8. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  9. Paista appelsiinikakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Kakku on kypsä, kun puutikulla kakkua kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  10. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  11. Purista kostutukseen tuleva appelsiinin mehu vasta tarjoilupäivänä: Kostuta kakku appelsiinin mehulla ennen tarjoilua.



Vinkit


  • Tuoreen appelsiinimehun aromi on parhaimmillaan samana päivänä. Pakasta kostutettu, yli jäänyt kakku tai säilytä sitä seuraavaan päivään jääkaapissa.
  • Halutessasi voit koristella appelsiinikakun tomusokeriraidoin. Sekoita keskenään 0,5 rkl appelsiinimehua ja noin 0,5 dl tomusokeria. Valuta raitoja lusikalla (tai laita kuorrute pieneen muovipussiin, leikkaa pussin kulman auki ja valuta kuorrute pussin kulmasta).  


Katso myös

Seuraa meitä

Mehevä appelsiinikakku

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

n. 20 viipaletta

20 min valmistus +

45 min paistaminen

Appelsiinikakku kostutetaan paistamisen jälkeen meheväksi tuoreen appelsiinin mehulla. Appelsiinimehua tulee myös taikinaan.

Ainekset

150 g

voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria

3

kananmunaa

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

appelsiinin mehu (1 dl)

Vuokaan:


voita (noin 1 rkl)

korppujauhoja


Kostutukseen: 


1 appelsiinin mehu (1 dl)

Appelsiinikakku on mehevä ja kostea kahvikakku.

Ohje

  1. Ota voi tai margariini pehmenemään huoneenlämpöön tai pehmennä sitä varovasti pieni hetki mikrossa. Älä anna margariinin sulaa. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus vähintään 2 litraa).
  3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. 
  4. Halkaise appelsiini ja purista siitä mehu. 
  5. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella.
  6. Lisää kananmunat rasva-sokeriseoksen joukkoon yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Jos taikina alkaa näyttää ryynimäiseltä (= juoksettuu), lisää jauhoja ja sekoita voimakkaasti.
  7. Lisää jauhot. Sekoita esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä sen verran, että saat ainekset sekaisin. Lisää appelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi.
  8. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  9. Paista appelsiinikakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Kakku on kypsä, kun puutikulla kakkua kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  10. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  11. Purista kostutukseen tuleva appelsiinin mehu vasta tarjoilupäivänä: Kostuta kakku appelsiinin mehulla ennen tarjoilua.



Vinkit


  • Tuoreen appelsiinimehun aromi on parhaimmillaan samana päivänä. Pakasta kostutettu, yli jäänyt kakku tai säilytä sitä seuraavaan päivään jääkaapissa.
  • Halutessasi voit koristella appelsiinikakun tomusokeriraidoin. Sekoita keskenään 0,5 rkl appelsiinimehua ja noin 0,5 dl tomusokeria. Valuta raitoja lusikalla (tai laita kuorrute pieneen muovipussiin, leikkaa pussin kulman auki ja valuta kuorrute pussin kulmasta).  


Katso myös