Marjarahka

Rated 4.636363636363637 stars out of 5
4.6
(11)

4 annosta

10 min


Marjarahka onnistuu sekä tuoreista marjoista että kotimaisista pakastemarjoista. Sokerin määrää voit säätää käyttämiesi marjojen sekä makusi mukaan.

Ainekset

4 annosta

2 dl 

vispikermaa

250 g (1 prk) 

maitorahkaa

n. 0,5 dl

sokeria

0,5 tl

vanilliinisokeria 

4 dl

marjoja (esim. mansikoita ja mustikoita)

Marjarahka on terveellinen välipala.

Ohje

  1. (Sulata marjat. Paloittele isoimpia marjoja tarvittaessa.)
  2. Vaahdota vispikerma löysähköksi kermavaahdoksi. 
  3. Lisää maitorahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita kevyesti.
  4. Lisää marjat, sekoita hieman ja tarkista makeus. 



Vinkit


  • Saat erityisen kuohkean rahkan, jos vaahdotat kerman erikseen, ja lisäät sen muiden aineiden joukkoon vasta lopuksi. 
  • Voit käyttää vispikerman sijaan kuohukermaa. Varo vaahdottamasta sitä liian jämäkäksi vaahdoksi. Lopeta vaahdottaminen, kun kerma näyttää löysähköltä kermavaahdolta - mutta on jo selvästi vaahtoa.
  • Ulkomaiset pakastemarjat suositellaan kuumennettavan hyvin ennen käyttöä. Tämän vuoksi kotimaiset marjat ovat hyvä valinta marjarahkaan.


Marjarahka

Rated 4.636363636363637 stars out of 5
4.6
(11)

4 annosta

10 min


Marjarahka onnistuu sekä tuoreista marjoista että kotimaisista pakastemarjoista. Sokerin määrää voit säätää käyttämiesi marjojen sekä makusi mukaan.

Ainekset

4 annosta

2 dl 

vispikermaa

250 g (1 prk) 

maitorahkaa

n. 0,5 dl

sokeria

0,5 tl

vanilliinisokeria 

4 dl

marjoja (esim. mansikoita ja mustikoita)

Marjarahka on terveellinen välipala.

Ohje

  1. (Sulata marjat. Paloittele isoimpia marjoja tarvittaessa.)
  2. Vaahdota vispikerma löysähköksi kermavaahdoksi. 
  3. Lisää maitorahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita kevyesti.
  4. Lisää marjat, sekoita hieman ja tarkista makeus. 



Vinkit


  • Saat erityisen kuohkean rahkan, jos vaahdotat kerman erikseen, ja lisäät sen muiden aineiden joukkoon vasta lopuksi. 
  • Voit käyttää vispikerman sijaan kuohukermaa. Varo vaahdottamasta sitä liian jämäkäksi vaahdoksi. Lopeta vaahdottaminen, kun kerma näyttää löysähköltä kermavaahdolta - mutta on jo selvästi vaahtoa.
  • Ulkomaiset pakastemarjat suositellaan kuumennettavan hyvin ennen käyttöä. Tämän vuoksi kotimaiset marjat ovat hyvä valinta marjarahkaan.