Seuraa meitä

Marjamunakas

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

1-2 annosta

10 min

Marjamunakas on mainio välipala.

Ainekset

3

kananmunaa

2 rkl

kaurajauhoja 

(tai vehnäjauhoja)

1 rkl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

0,5 tl

leivinjauhetta

2 dl

marjoja (esim. vadelmia ja herukoita)

Paistamiseen: 1 rkl voita

Marjamunakas on proteiinipitoinen välipala.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon. 
  2. Lisää kaurajauho, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. 
  3. Sekoita tasaiseksi kierrevatkaimella. 
  4. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voi. Odota, että voi sulaa ja kuplii. Kun voin kuplimisen ääni hiljenee, kaada munakasmassa pannulle.
  5. Pienennä lieden teho noin puoleen maksimitehosta.
  6. Siirtele munakasmassaa paistinlastalla reunoilta keskelle, pannun pohjaa myöten. Jatka, kunnes paistinlastalla tehdyt urat lähes lakkaavat umpeutumasta.
  7. Ripottele marjat munakkaan päälle. Anna munakkaan paistua rauhassa, kunnes munakasmassa on hyytynyt sopivasti ja pohja on saanut kauniin ruskean värin.
  8. Taita munakas halutessasi puolikuun muotoon. 


Vinkki


  • Jos käytät ulkomaalaisia pakastemarjoja (ruokamyrkytysriski), kuumenna marjat hyvin pannulla ennen munakasmassan lisäämistä.



Katso myös


Seuraa meitä

Marjamunakas

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

1-2 annosta

10 min

Marjamunakas on mainio välipala.

Ainekset

3

kananmunaa

2 rkl

kaurajauhoja 

(tai vehnäjauhoja)

1 rkl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

0,5 tl

leivinjauhetta

2 dl

marjoja (esim. vadelmia ja herukoita)

Paistamiseen: 1 rkl voita

Marjamunakas on proteiinipitoinen välipala.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon. 
  2. Lisää kaurajauho, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. 
  3. Sekoita tasaiseksi kierrevatkaimella. 
  4. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voi. Odota, että voi sulaa ja kuplii. Kun voin kuplimisen ääni hiljenee, kaada munakasmassa pannulle.
  5. Pienennä lieden teho noin puoleen maksimitehosta.
  6. Siirtele munakasmassaa paistinlastalla reunoilta keskelle, pannun pohjaa myöten. Jatka, kunnes paistinlastalla tehdyt urat lähes lakkaavat umpeutumasta.
  7. Ripottele marjat munakkaan päälle. Anna munakkaan paistua rauhassa, kunnes munakasmassa on hyytynyt sopivasti ja pohja on saanut kauniin ruskean värin.
  8. Taita munakas halutessasi puolikuun muotoon. 


Vinkki


  • Jos käytät ulkomaalaisia pakastemarjoja (ruokamyrkytysriski), kuumenna marjat hyvin pannulla ennen munakasmassan lisäämistä.



Katso myös


Seuraa meitä

Marjamunakas

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

1-2 annosta

10 min

Marjamunakas on mainio välipala.

Ainekset

3

kananmunaa

2 rkl

kaurajauhoja 

(tai vehnäjauhoja)

1 rkl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

0,5 tl

leivinjauhetta

2 dl

marjoja (esim. vadelmia ja herukoita)

Paistamiseen: 1 rkl voita

Marjamunakas on proteiinipitoinen välipala.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon. 
  2. Lisää kaurajauho, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. 
  3. Sekoita tasaiseksi kierrevatkaimella. 
  4. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voi. Odota, että voi sulaa ja kuplii. Kun voin kuplimisen ääni hiljenee, kaada munakasmassa pannulle.
  5. Pienennä lieden teho noin puoleen maksimitehosta.
  6. Siirtele munakasmassaa paistinlastalla reunoilta keskelle, pannun pohjaa myöten. Jatka, kunnes paistinlastalla tehdyt urat lähes lakkaavat umpeutumasta.
  7. Ripottele marjat munakkaan päälle. Anna munakkaan paistua rauhassa, kunnes munakasmassa on hyytynyt sopivasti ja pohja on saanut kauniin ruskean värin.
  8. Taita munakas halutessasi puolikuun muotoon. 


Vinkki


  • Jos käytät ulkomaalaisia pakastemarjoja (ruokamyrkytysriski), kuumenna marjat hyvin pannulla ennen munakasmassan lisäämistä.



Katso myös