Marinoitu punakaali

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

alle 10 min 

(+ marinoituminen)


Marinoidun punakaalin resepti on helppo! Kunhan kaali on suikaloitu, käy homma helposti ja nopeasti.


Ainekset      

500 g

punakaalia (¼ isosta punakaalista)

1 pieni

punasipuli tai sipuli (tai pieni pala sipulia)

0,5 dl

valkoviinietikkaa

2 rkl

sokeria

0,3tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

rypsiöljyä

Marinoitu punakaali on kiva lisuke erilaisille ruoille.

Ohje

  1. Huuhtele punakaali. Poista uloimmat lehdet, jos ne näyttävät huonolta. Viipaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet isoon kulhoon. 
  2. Kuori sipuli ja hienonna se pieniksi paloiksi.
  3. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita. 
  4. Syö punakaali heti tai siirrä se jääkaappiin marinoitumaan. Se säilyy jääkaapissa muutamia päiviä esimerkiksi kannellisessa lasipurkissa.



Vinkki


  • Marinoitu punakaali maistuu monen ruoan lisukkeena. Sitä voi käyttää myös salaatin pohjana. 


Marinoitu punakaali

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

alle 10 min 

(+ marinoituminen)


Marinoidun punakaalin resepti on helppo! Kunhan kaali on suikaloitu, käy homma helposti ja nopeasti.


Ainekset      

500 g

punakaalia (¼ isosta punakaalista)

1 pieni

punasipuli tai sipuli (tai pieni pala sipulia)

0,5 dl

valkoviinietikkaa

2 rkl

sokeria

0,3tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

rypsiöljyä

Marinoitu punakaali on kiva lisuke erilaisille ruoille.

Ohje

  1. Huuhtele punakaali. Poista uloimmat lehdet, jos ne näyttävät huonolta. Viipaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet isoon kulhoon. 
  2. Kuori sipuli ja hienonna se pieniksi paloiksi.
  3. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita. 
  4. Syö punakaali heti tai siirrä se jääkaappiin marinoitumaan. Se säilyy jääkaapissa muutamia päiviä esimerkiksi kannellisessa lasipurkissa.



Vinkki


  • Marinoitu punakaali maistuu monen ruoan lisukkeena. Sitä voi käyttää myös salaatin pohjana.