Seuraa meitä

Mariannejuustokakku

Rated 4.416666666666667 stars out of 5
4.4
(12)

ø 20 cm kakku (10 palaa)

25 min (valmistus)

+ hyytyminen yön yli

Mariannejuustokakussa yhdistyvät suklaa ja minttu.

Pohja

230 g

Domino Marianne -täytekeksejä

75 g

voita

Täyte

200 g

vaniljatuorejuustoa

1 prk (250 g)

maitorahkaa

4 dl

vispikermaa

0,5 dl

sokeria

1 pss (150 g)

Marianne crush -rouhetta

5

liivatelehteä

2 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Domino Marianne -keksejä

Marianne-karkkeja (esim. suklaarae)

Piparminttutankoja


Mariannejuustokakku koristellaan keksein ja karkein.

Ohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Käytä halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Suihkuta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta (tai voitele reunat ohuesti rypsiöljyllä). Jauhota vuoan reunat tomusokerilla. 
  3. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata voi ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  4. Painele muruseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
  5. Laita tuorejuusto, maitorahka, kerma ja sokeri reilunkokoiseen kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi, kuohkeaksi täytteeksi. Lisää lopuksi mariannerouhe ja sekoita esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  6. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kuuman veden joukkoon. Sekoita hyvin lusikalla, jotta liivatelehdet liukenevat nesteen joukkoon.
  7. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen (sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä).
  8. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
  9. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle lastojen avulla.
  10. Koristele mariannejuustokakku kekseillä ja karkeilla.



Vinkit


  • Kun suihkutat vuoan reunoihin öljyä ja jauhotat reunat tomusokerilla, saat kakkuun sileät reunat ja vuoka irtoaa helpommin valmiista kakusta.
  • Katso vinkit liivatteen käyttöön.



Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo


Katso myös

Seuraa meitä

Mariannejuustokakku

Rated 4.416666666666667 stars out of 5
4.4
(12)

ø 20 cm kakku (10 palaa)

25 min (valmistus)

+ hyytyminen yön yli

Mariannejuustokakussa yhdistyvät suklaa ja minttu.

Pohja

230 g

Domino Marianne -täytekeksejä

75 g

voita

Täyte

200 g

vaniljatuorejuustoa

1 prk (250 g)

maitorahkaa

4 dl

vispikermaa

0,5 dl

sokeria

1 pss (150 g)

Marianne crush -rouhetta

5

liivatelehteä

2 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Domino Marianne -keksejä

Marianne-karkkeja (esim. suklaarae)

Piparminttutankoja


Mariannejuustokakku koristellaan keksein ja karkein.

Ohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Käytä halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Suihkuta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta (tai voitele reunat ohuesti rypsiöljyllä). Jauhota vuoan reunat tomusokerilla. 
  3. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata voi ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  4. Painele muruseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
  5. Laita tuorejuusto, maitorahka, kerma ja sokeri reilunkokoiseen kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi, kuohkeaksi täytteeksi. Lisää lopuksi mariannerouhe ja sekoita esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  6. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kuuman veden joukkoon. Sekoita hyvin lusikalla, jotta liivatelehdet liukenevat nesteen joukkoon.
  7. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen (sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä).
  8. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
  9. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle lastojen avulla.
  10. Koristele mariannejuustokakku kekseillä ja karkeilla.



Vinkit


  • Kun suihkutat vuoan reunoihin öljyä ja jauhotat reunat tomusokerilla, saat kakkuun sileät reunat ja vuoka irtoaa helpommin valmiista kakusta.
  • Katso vinkit liivatteen käyttöön.



Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo


Katso myös

Seuraa meitä

Mariannejuustokakku

Rated 4.416666666666667 stars out of 5
4.4
(12)

ø 20 cm kakku (10 palaa)

25 min (valmistus)

+ hyytyminen yön yli

Mariannejuustokakussa yhdistyvät suklaa ja minttu.

Pohja

230 g

Domino Marianne -täytekeksejä

75 g

voita

Täyte

200 g

vaniljatuorejuustoa

1 prk (250 g)

maitorahkaa

4 dl

vispikermaa

0,5 dl

sokeria

1 pss (150 g)

Marianne crush -rouhetta

5

liivatelehteä

2 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Domino Marianne -keksejä

Marianne-karkkeja (esim. suklaarae)

Piparminttutankoja


Mariannejuustokakku koristellaan keksein ja karkein.

Ohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Käytä halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Suihkuta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta (tai voitele reunat ohuesti rypsiöljyllä). Jauhota vuoan reunat tomusokerilla. 
  3. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata voi ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  4. Painele muruseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
  5. Laita tuorejuusto, maitorahka, kerma ja sokeri reilunkokoiseen kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi, kuohkeaksi täytteeksi. Lisää lopuksi mariannerouhe ja sekoita esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  6. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kuuman veden joukkoon. Sekoita hyvin lusikalla, jotta liivatelehdet liukenevat nesteen joukkoon.
  7. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen (sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä).
  8. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
  9. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle lastojen avulla.
  10. Koristele mariannejuustokakku kekseillä ja karkeilla.



Vinkit


  • Kun suihkutat vuoan reunoihin öljyä ja jauhotat reunat tomusokerilla, saat kakkuun sileät reunat ja vuoka irtoaa helpommin valmiista kakusta.
  • Katso vinkit liivatteen käyttöön.



Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo


Katso myös