Seuraa meitä

Mansikkatorttu

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

12:lle (26 cm vuoka)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

+ jäähtyminen ennen koristelua


Mansikkatortun pohjalla on mehevä rahka- tai kermaviilitäyte. Anna sen jäähtyä hyvin ennen mansikoiden lisäämistä.

Pohja

75 g

margariinia

0,75 dl

sokeria

1

kananmuna

2 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl

leivinjauhetta

Täyte

4 dl

maitorahkaa tai kermaviiliä

2

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria

2 rkl

sitruunamehua

Pinnalle


400 g mansikoita (tuoreita)

Mansikkatorttu tehdään tuoreista marjoista.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreän piirasvuoan pohja (halkaisija noin 26 cm)  margariinilla.
  2. Ota margariini (75 g) huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä jääkaappikylmää margariinia varovasti mikrossa. Älä anna sen sulaa.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe.
  4. Sekoita margariini ja 0,75 dl sokeria hyvin keskenään. Tämä onnistuu kulhossa esimerkiksi lusikalla. Lisää kananmuna ja sekoita hieman.
  5. Lisää jauhoseos margariiniseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille.
  7. Sekoita keskenään maustamaton rahka (tai kermaviili), kananmunat, 1,5 dl sokeria, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kaada täyte pohjan päälle.
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt, mutta ei saanut ruskeaa väriä.
  9. Anna torttupohjan jäähtyä hyvin, mieluiten vähintään parin tunnin ajan. 
  10. Viipaloi mansikat ja aseta ne jäähtyneen tortun päälle.



Vinkit


  • Ohje sopii halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan.
  • Torttupohja voi jäähtyä huoneenlämmössä pari tuntia. Jos jäähdytät sitä pidempään tai säilytät valmista mansikkatorttua, laita se jääkaappiin. 
  • Kuuman tortun täyte tuntuu helposti raa’alta. Täyte asettuu, kun torttu jäähtyy hetken. 
  • Voit hyvin vaihtaa mansikat muihin tuoreisiin marjoihin. 
  • Jos teet mansikkatortun pakastemansikoista, puolita täytteen ainekset ja laita viipaloidut mansikat täytteen mukaan uuniin (200 g pakastemansikoita riittää).




Katso myös


Seuraa meitä

Mansikkatorttu

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

12:lle (26 cm vuoka)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

+ jäähtyminen ennen koristelua


Mansikkatortun pohjalla on mehevä rahka- tai kermaviilitäyte. Anna sen jäähtyä hyvin ennen mansikoiden lisäämistä.

Pohja

75 g

margariinia

0,75 dl

sokeria

1

kananmuna

2 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl

leivinjauhetta

Täyte

4 dl

maitorahkaa tai kermaviiliä

2

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria

2 rkl

sitruunamehua

Pinnalle


400 g mansikoita (tuoreita)

Mansikkatorttu tehdään tuoreista marjoista.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreän piirasvuoan pohja (halkaisija noin 26 cm)  margariinilla.
  2. Ota margariini (75 g) huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä jääkaappikylmää margariinia varovasti mikrossa. Älä anna sen sulaa.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe.
  4. Sekoita margariini ja 0,75 dl sokeria hyvin keskenään. Tämä onnistuu kulhossa esimerkiksi lusikalla. Lisää kananmuna ja sekoita hieman.
  5. Lisää jauhoseos margariiniseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille.
  7. Sekoita keskenään maustamaton rahka (tai kermaviili), kananmunat, 1,5 dl sokeria, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kaada täyte pohjan päälle.
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt, mutta ei saanut ruskeaa väriä.
  9. Anna torttupohjan jäähtyä hyvin, mieluiten vähintään parin tunnin ajan. 
  10. Viipaloi mansikat ja aseta ne jäähtyneen tortun päälle.



Vinkit


  • Ohje sopii halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan.
  • Torttupohja voi jäähtyä huoneenlämmössä pari tuntia. Jos jäähdytät sitä pidempään tai säilytät valmista mansikkatorttua, laita se jääkaappiin. 
  • Kuuman tortun täyte tuntuu helposti raa’alta. Täyte asettuu, kun torttu jäähtyy hetken. 
  • Voit hyvin vaihtaa mansikat muihin tuoreisiin marjoihin. 
  • Jos teet mansikkatortun pakastemansikoista, puolita täytteen ainekset ja laita viipaloidut mansikat täytteen mukaan uuniin (200 g pakastemansikoita riittää).




Katso myös


Seuraa meitä

Mansikkatorttu

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

12:lle (26 cm vuoka)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

+ jäähtyminen ennen koristelua


Mansikkatortun pohjalla on mehevä rahka- tai kermaviilitäyte. Anna sen jäähtyä hyvin ennen mansikoiden lisäämistä.

Pohja

75 g

margariinia

0,75 dl

sokeria

1

kananmuna

2 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl

leivinjauhetta

Täyte

4 dl

maitorahkaa tai kermaviiliä

2

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria

2 rkl

sitruunamehua

Pinnalle


400 g mansikoita (tuoreita)

Mansikkatorttu tehdään tuoreista marjoista.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreän piirasvuoan pohja (halkaisija noin 26 cm)  margariinilla.
  2. Ota margariini (75 g) huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä jääkaappikylmää margariinia varovasti mikrossa. Älä anna sen sulaa.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe.
  4. Sekoita margariini ja 0,75 dl sokeria hyvin keskenään. Tämä onnistuu kulhossa esimerkiksi lusikalla. Lisää kananmuna ja sekoita hieman.
  5. Lisää jauhoseos margariiniseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille.
  7. Sekoita keskenään maustamaton rahka (tai kermaviili), kananmunat, 1,5 dl sokeria, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kaada täyte pohjan päälle.
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt, mutta ei saanut ruskeaa väriä.
  9. Anna torttupohjan jäähtyä hyvin, mieluiten vähintään parin tunnin ajan. 
  10. Viipaloi mansikat ja aseta ne jäähtyneen tortun päälle.



Vinkit


  • Ohje sopii halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan.
  • Torttupohja voi jäähtyä huoneenlämmössä pari tuntia. Jos jäähdytät sitä pidempään tai säilytät valmista mansikkatorttua, laita se jääkaappiin. 
  • Kuuman tortun täyte tuntuu helposti raa’alta. Täyte asettuu, kun torttu jäähtyy hetken. 
  • Voit hyvin vaihtaa mansikat muihin tuoreisiin marjoihin. 
  • Jos teet mansikkatortun pakastemansikoista, puolita täytteen ainekset ja laita viipaloidut mansikat täytteen mukaan uuniin (200 g pakastemansikoita riittää).




Katso myös