Mansikkatäytekakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 22 cm kakku (10 annosta)

Kakkupohja: 

alle 1 tunti + jäähtyminen


Täyttäminen ja koristelu: 

n. 30 min 



Mansikkatäytekakku syntyy perinteiseen tapaan yksinkertaisista raaka-aineista. Täyte tehdäänkin tässä ohjeessa kermavaahdosta ja mansikoista.

Kakkupohja

(ø 22 cm)

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

- - - 

vuokaan:

margariinia ja korppujauhoja

Täyte

2 dl

vispikermaa

1 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

200 g (4 dl)

mansikoita

- - - 

1,5 dl

maitoa (kostutukseen)

Koristelu

300 g (6 dl)

mansikoita

4 dl 

vispikermaa

2 rkl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

(syötäviä kukkia)

Mansikkatäytekakku tuoreista mansikoista.

Kakkupohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuoka.
  3. Valmista sokerikakkupohja (katso tarkempi ohje ruokajakoti.fi/4+munan+kakkupohja).
  4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.


Täyte


  1. Halkaise kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa ylimpänä ollut levy tarjoilulautaselle alimmaiseksi.
  2. Vaahdota vispikerma (2 dl). Lisää sokeri ja vanilliinisokeri, sekoita.
  3. Paloittele mansikat (200 g).
  4. Kostuta tarjoiluastialle olevaa kakkulevyä 0,5 dl:llä maitoa. Lisää päälle puolet mansikoista ja levitä puolet kermavaahdosta.  
  5. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta vastaavasti ja täytä lopuilla mansikoilla ja kermavaahdolla. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta myös se.


Koristelu


  1. Halkaise mansikat (300 g).
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi (lisää sokeri ja vanilliinisokeri kun vaahto on vielä löysää ja jatka vaahdottamista). 
  3. Levitä kakun päälle ohuehko kerros kermavaahtoa (sekä päälle että reunoille). 
  4. Laita noin puolet mansikoista kakun pinnalle. Siirrä loppu kermavaahto tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota koristeita mansikkatäytekakun pinnalle. 
  5. Lisää vielä loput mansikat kakun päälle. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.   



Vinkit


  • Kakkupohjaa on helpoin käsitellä, jos leivot sen jo edellisenä päivänä. 
  • Mansikkatäytekakun maku syvenee, jos teet täytteen jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristelu on kuitenkin varmin tehdä vasta tarjoilupäivänä.
  • Käytä koristeluun vain syötäviä, myrkyttömiä kukkia.


Mansikkatäytekakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 22 cm kakku (10 annosta)

Kakkupohja: 

alle 1 tunti + jäähtyminen


Täyttäminen ja koristelu: 

n. 30 min 



Mansikkatäytekakku syntyy perinteiseen tapaan yksinkertaisista raaka-aineista. Täyte tehdäänkin tässä ohjeessa kermavaahdosta ja mansikoista.

Kakkupohja

(ø 22 cm)

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

- - - 

vuokaan:

margariinia ja korppujauhoja

Täyte

2 dl

vispikermaa

1 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

200 g (4 dl)

mansikoita

- - - 

1,5 dl

maitoa (kostutukseen)

Koristelu

300 g (6 dl)

mansikoita

4 dl 

vispikermaa

2 rkl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

(syötäviä kukkia)

Mansikkatäytekakku tuoreista mansikoista.

Kakkupohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuoka.
  3. Valmista sokerikakkupohja (katso tarkempi ohje ruokajakoti.fi/4+munan+kakkupohja).
  4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.


Täyte


  1. Halkaise kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa ylimpänä ollut levy tarjoilulautaselle alimmaiseksi.
  2. Vaahdota vispikerma (2 dl). Lisää sokeri ja vanilliinisokeri, sekoita.
  3. Paloittele mansikat (200 g).
  4. Kostuta tarjoiluastialle olevaa kakkulevyä 0,5 dl:llä maitoa. Lisää päälle puolet mansikoista ja levitä puolet kermavaahdosta.  
  5. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta vastaavasti ja täytä lopuilla mansikoilla ja kermavaahdolla. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta myös se.


Koristelu


  1. Halkaise mansikat (300 g).
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi (lisää sokeri ja vanilliinisokeri kun vaahto on vielä löysää ja jatka vaahdottamista). 
  3. Levitä kakun päälle ohuehko kerros kermavaahtoa (sekä päälle että reunoille). 
  4. Laita noin puolet mansikoista kakun pinnalle. Siirrä loppu kermavaahto tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota koristeita mansikkatäytekakun pinnalle. 
  5. Lisää vielä loput mansikat kakun päälle. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.   



Vinkit


  • Kakkupohjaa on helpoin käsitellä, jos leivot sen jo edellisenä päivänä. 
  • Mansikkatäytekakun maku syvenee, jos teet täytteen jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristelu on kuitenkin varmin tehdä vasta tarjoilupäivänä.
  • Käytä koristeluun vain syötäviä, myrkyttömiä kukkia.


Mansikkatäytekakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 22 cm kakku (10 annosta)

Kakkupohja: 

alle 1 tunti + jäähtyminen


Täyttäminen ja koristelu: 

n. 30 min 



Mansikkatäytekakku syntyy perinteiseen tapaan yksinkertaisista raaka-aineista. Täyte tehdäänkin tässä ohjeessa kermavaahdosta ja mansikoista.

Kakkupohja

(ø 22 cm)

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

- - - 

vuokaan:

margariinia ja korppujauhoja

Täyte

2 dl

vispikermaa

1 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

200 g (4 dl)

mansikoita

- - - 

1,5 dl

maitoa (kostutukseen)

Koristelu

300 g (6 dl)

mansikoita

4 dl 

vispikermaa

2 rkl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

(syötäviä kukkia)

Mansikkatäytekakku tuoreista mansikoista.

Kakkupohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuoka.
  3. Valmista sokerikakkupohja (katso tarkempi ohje ruokajakoti.fi/4+munan+kakkupohja).
  4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.


Täyte


  1. Halkaise kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa ylimpänä ollut levy tarjoilulautaselle alimmaiseksi.
  2. Vaahdota vispikerma (2 dl). Lisää sokeri ja vanilliinisokeri, sekoita.
  3. Paloittele mansikat (200 g).
  4. Kostuta tarjoiluastialle olevaa kakkulevyä 0,5 dl:llä maitoa. Lisää päälle puolet mansikoista ja levitä puolet kermavaahdosta.  
  5. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta vastaavasti ja täytä lopuilla mansikoilla ja kermavaahdolla. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta myös se.


Koristelu


  1. Halkaise mansikat (300 g).
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi (lisää sokeri ja vanilliinisokeri kun vaahto on vielä löysää ja jatka vaahdottamista). 
  3. Levitä kakun päälle ohuehko kerros kermavaahtoa (sekä päälle että reunoille). 
  4. Laita noin puolet mansikoista kakun pinnalle. Siirrä loppu kermavaahto tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota koristeita mansikkatäytekakun pinnalle. 
  5. Lisää vielä loput mansikat kakun päälle. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.   



Vinkit


  • Kakkupohjaa on helpoin käsitellä, jos leivot sen jo edellisenä päivänä. 
  • Mansikkatäytekakun maku syvenee, jos teet täytteen jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristelu on kuitenkin varmin tehdä vasta tarjoilupäivänä.
  • Käytä koristeluun vain syötäviä, myrkyttömiä kukkia.