Seuraa meitä

Mansikkasalaatti

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

4 annosta (lisukkeeksi)

15 min

Raikas mansikkasalaatti sopii lisukkeeksi tai vaikka kevyeksi iltapalaksi leivän kanssa.

Ainekset

1 ruukku

lehtisalaattia (n. 100 g)

kurkku

0,5 ruukkua

rucolaa (tai maun mukaan)

1 kg

vesimelonia (noin 0,5 pienestä melonista)

150 g

leipäjuustoa

250 g 

mansikoita

Kastike

2 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

balsamicoa (tumma)

0,5 tl

basilikaa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Mansikkasalaatti on raikas ja kesäinen.

Ohjeet

  1. Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Huuhtele lehtisalaatti, kurkku ja rucola. Kuutioi kurkku.
  3. Kuori ja kuutio vesimeloni. Kuutioi leipäjuusto.
  4. Poista mansikoista karat ja puolita ne.
  5. Revi lehtisalaatti. Yhdistä kaikki salaatin ainekset.
  6. Pirskota öljykastike mansikkasalaatin päälle.




Vinkit



  • Ohjeesta riittää reilu määrä lisukesalaattia neljälle.
  • Mansikkasalaatti toimii myös kevyenä iltapalana, jolloin sen voi tarjoilla esimerkiksi leivän kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Mansikkasalaatti

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

4 annosta (lisukkeeksi)

15 min

Raikas mansikkasalaatti sopii lisukkeeksi tai vaikka kevyeksi iltapalaksi leivän kanssa.

Ainekset

1 ruukku

lehtisalaattia (n. 100 g)

kurkku

0,5 ruukkua

rucolaa (tai maun mukaan)

1 kg

vesimelonia (noin 0,5 pienestä melonista)

150 g

leipäjuustoa

250 g 

mansikoita

Kastike

2 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

balsamicoa (tumma)

0,5 tl

basilikaa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Mansikkasalaatti on raikas ja kesäinen.

Ohjeet

  1. Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Huuhtele lehtisalaatti, kurkku ja rucola. Kuutioi kurkku.
  3. Kuori ja kuutio vesimeloni. Kuutioi leipäjuusto.
  4. Poista mansikoista karat ja puolita ne.
  5. Revi lehtisalaatti. Yhdistä kaikki salaatin ainekset.
  6. Pirskota öljykastike mansikkasalaatin päälle.




Vinkit



  • Ohjeesta riittää reilu määrä lisukesalaattia neljälle.
  • Mansikkasalaatti toimii myös kevyenä iltapalana, jolloin sen voi tarjoilla esimerkiksi leivän kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Mansikkasalaatti

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

4 annosta (lisukkeeksi)

15 min

Raikas mansikkasalaatti sopii lisukkeeksi tai vaikka kevyeksi iltapalaksi leivän kanssa.

Ainekset

1 ruukku

lehtisalaattia (n. 100 g)

kurkku

0,5 ruukkua

rucolaa (tai maun mukaan)

1 kg

vesimelonia (noin 0,5 pienestä melonista)

150 g

leipäjuustoa

250 g 

mansikoita

Kastike

2 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

balsamicoa (tumma)

0,5 tl

basilikaa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Mansikkasalaatti on raikas ja kesäinen.

Ohjeet

  1. Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Huuhtele lehtisalaatti, kurkku ja rucola. Kuutioi kurkku.
  3. Kuori ja kuutio vesimeloni. Kuutioi leipäjuusto.
  4. Poista mansikoista karat ja puolita ne.
  5. Revi lehtisalaatti. Yhdistä kaikki salaatin ainekset.
  6. Pirskota öljykastike mansikkasalaatin päälle.




Vinkit



  • Ohjeesta riittää reilu määrä lisukesalaattia neljälle.
  • Mansikkasalaatti toimii myös kevyenä iltapalana, jolloin sen voi tarjoilla esimerkiksi leivän kanssa.




Katso myös