Mansikkapannacotta

Rated 4.3 stars out of 5
4.3
(10)

6 - 8 annosta

yli 5 tuntia


Hurmaava mansikkapannacotta onnistuu niin tuoreista kuin pakastetuistakin mansikoista. Halutessasi voit hyydyttää alimman kerroksen vinoon, jolloin jälkiruoka saa hienostuneen ilmeen. Tee valkoinen kerros ensin ja valmista mansikkakerros vasta, kun alin kerros on kunnolla hyytynyt.

Valkoinen kerros

4 dl

vispi- tai kuohukermaa

2 rkl

sokeria

2

liivatelehteä

100 g

valkosuklaata

Mansikkakerros

500 g (1 litra)

mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)

0,5 dl

sokeria

4

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Tuoreita mansikoita, sitruunamelissaa

Mansikkapannacotta Kartio-lasissa tuoreilla mansikoilla koristeltuna.

Valkoinen kerros

  1. Laita liivatelehdet (2 kpl) pehmenemään reiluun määrään kylmää vettä (vähintään 5 minuutin ajaksi, ks. ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto). 
  2. Jos haluat kerrosten asettuvan vinoon (kuten kuvassa), aseta lasit tukevasti vinoon. Käytä apuna esimerkiksi silikonista muffinipeltiä tai kananmunakennoja. Aseta lasit lähelle jääkaappia, jotta niiden siirtäminen kylmään on helpompaa.
  3. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.
  4. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoitellen. Anna kiehua parin minuutin ajan, samalla sekoitellen.
  5. Ota kattila pois liedeltä. Paloittele valkosuklaa ja lisää se kattilaan. Sekoittele rauhassa, kunnes suklaa on sulanut kokonaan.
  6. Purista liivatelehdet "kuiviksi" ja lisää ne joukkoon samalla sekoitellen - pidä huolta, että liivate liukenee.
  7. Kaada seos 6 - 8 lasiin tai jälkiruokakulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tunnin ajan.
  8. Tee mansikkakerros vasta, kun vaalea pannacotta on hyytynyt kunnolla!

 


Mansikkakerros


  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) pehmenemään kylmään veteen.
  2. Soseuta mansikat (sulata ne ensin tarvittaessa). 
  3. Laita mansikkasose ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita välillä. Siirrä kattila pois kuumalta liedeltä. 
  4. Purista vesi liivatelehdistä ja lisää liivatteet yksitellen kuumaan mansikkasoseeseen, samalla huolellisesti sekoittaen.
  5. Ota hyytyneet pannacottat jääkaapista. Aseta lasit normaalisti pystyasentoon.
  6. Lusikoi mansikkakerros valkoisen kerroksen päälle varovasti, "syvältä puolelta" aloittaen, jotta lämmin sose ei vaurioita pannacottan pintaa.
  7. Anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 3 tunnin ajan.




Vinkit


  • Peitä pannacotta vasta hyvin jäähtyneenä.
  • Mansikkakerroksesta tulee liivatteesta huolimatta pehmeä, joten jämäkämmäksi hyytyvä valkoinen kerros kannattaa tehdä pohjalle (kuten ohjeessa). 
  • Kuvan pannacotta on tehty Kartio-laseihin: Jos teet 6 pannacottaa, tulee kunkin annoksen kooksi noin 1,5 dl. Jos teet pienemmät, reilun desin annokset, riittää ohjeesta 8 mansikkapannacottaa.



Mansikkapannacotta

Rated 4.3 stars out of 5
4.3
(10)

6 - 8 annosta

yli 5 tuntia


Hurmaava mansikkapannacotta onnistuu niin tuoreista kuin pakastetuistakin mansikoista. Halutessasi voit hyydyttää alimman kerroksen vinoon, jolloin jälkiruoka saa hienostuneen ilmeen. Tee valkoinen kerros ensin ja valmista mansikkakerros vasta, kun alin kerros on kunnolla hyytynyt.

Valkoinen kerros

4 dl

vispi- tai kuohukermaa

2 rkl

sokeria

2

liivatelehteä

100 g

valkosuklaata

Mansikkakerros

500 g (1 litra)

mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)

0,5 dl

sokeria

4

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Tuoreita mansikoita, sitruunamelissaa

Mansikkapannacotta Kartio-lasissa tuoreilla mansikoilla koristeltuna.

Valkoinen kerros

  1. Laita liivatelehdet (2 kpl) pehmenemään reiluun määrään kylmää vettä (vähintään 5 minuutin ajaksi, ks. ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto). 
  2. Jos haluat kerrosten asettuvan vinoon (kuten kuvassa), aseta lasit tukevasti vinoon. Käytä apuna esimerkiksi silikonista muffinipeltiä tai kananmunakennoja. Aseta lasit lähelle jääkaappia, jotta niiden siirtäminen kylmään on helpompaa.
  3. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.
  4. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoitellen. Anna kiehua parin minuutin ajan, samalla sekoitellen.
  5. Ota kattila pois liedeltä. Paloittele valkosuklaa ja lisää se kattilaan. Sekoittele rauhassa, kunnes suklaa on sulanut kokonaan.
  6. Purista liivatelehdet "kuiviksi" ja lisää ne joukkoon samalla sekoitellen - pidä huolta, että liivate liukenee.
  7. Kaada seos 6 - 8 lasiin tai jälkiruokakulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tunnin ajan.
  8. Tee mansikkakerros vasta, kun vaalea pannacotta on hyytynyt kunnolla!

 


Mansikkakerros


  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) pehmenemään kylmään veteen.
  2. Soseuta mansikat (sulata ne ensin tarvittaessa). 
  3. Laita mansikkasose ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita välillä. Siirrä kattila pois kuumalta liedeltä. 
  4. Purista vesi liivatelehdistä ja lisää liivatteet yksitellen kuumaan mansikkasoseeseen, samalla huolellisesti sekoittaen.
  5. Ota hyytyneet pannacottat jääkaapista. Aseta lasit normaalisti pystyasentoon.
  6. Lusikoi mansikkakerros valkoisen kerroksen päälle varovasti, "syvältä puolelta" aloittaen, jotta lämmin sose ei vaurioita pannacottan pintaa.
  7. Anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 3 tunnin ajan.




Vinkit


  • Peitä pannacotta vasta hyvin jäähtyneenä.
  • Mansikkakerroksesta tulee liivatteesta huolimatta pehmeä, joten jämäkämmäksi hyytyvä valkoinen kerros kannattaa tehdä pohjalle (kuten ohjeessa). 
  • Kuvan pannacotta on tehty Kartio-laseihin: Jos teet 6 pannacottaa, tulee kunkin annoksen kooksi noin 1,5 dl. Jos teet pienemmät, reilun desin annokset, riittää ohjeesta 8 mansikkapannacottaa.



Mansikkapannacotta

Rated 4.3 stars out of 5
4.3
(10)

6 - 8 annosta

yli 5 tuntia


Hurmaava mansikkapannacotta onnistuu niin tuoreista kuin pakastetuistakin mansikoista. Halutessasi voit hyydyttää alimman kerroksen vinoon, jolloin jälkiruoka saa hienostuneen ilmeen. Tee valkoinen kerros ensin ja valmista mansikkakerros vasta, kun alin kerros on kunnolla hyytynyt.

Valkoinen kerros

4 dl

vispi- tai kuohukermaa

2 rkl

sokeria

2

liivatelehteä

100 g

valkosuklaata

Mansikkakerros

500 g (1 litra)

mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)

0,5 dl

sokeria

4

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Tuoreita mansikoita, sitruunamelissaa

Mansikkapannacotta Kartio-lasissa tuoreilla mansikoilla koristeltuna.

Valkoinen kerros

  1. Laita liivatelehdet (2 kpl) pehmenemään reiluun määrään kylmää vettä (vähintään 5 minuutin ajaksi, ks. ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto). 
  2. Jos haluat kerrosten asettuvan vinoon (kuten kuvassa), aseta lasit tukevasti vinoon. Käytä apuna esimerkiksi silikonista muffinipeltiä tai kananmunakennoja. Aseta lasit lähelle jääkaappia, jotta niiden siirtäminen kylmään on helpompaa.
  3. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.
  4. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoitellen. Anna kiehua parin minuutin ajan, samalla sekoitellen.
  5. Ota kattila pois liedeltä. Paloittele valkosuklaa ja lisää se kattilaan. Sekoittele rauhassa, kunnes suklaa on sulanut kokonaan.
  6. Purista liivatelehdet "kuiviksi" ja lisää ne joukkoon samalla sekoitellen - pidä huolta, että liivate liukenee.
  7. Kaada seos 6 - 8 lasiin tai jälkiruokakulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tunnin ajan.
  8. Tee mansikkakerros vasta, kun vaalea pannacotta on hyytynyt kunnolla!

 


Mansikkakerros


  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) pehmenemään kylmään veteen.
  2. Soseuta mansikat (sulata ne ensin tarvittaessa). 
  3. Laita mansikkasose ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita välillä. Siirrä kattila pois kuumalta liedeltä. 
  4. Purista vesi liivatelehdistä ja lisää liivatteet yksitellen kuumaan mansikkasoseeseen, samalla huolellisesti sekoittaen.
  5. Ota hyytyneet pannacottat jääkaapista. Aseta lasit normaalisti pystyasentoon.
  6. Lusikoi mansikkakerros valkoisen kerroksen päälle varovasti, "syvältä puolelta" aloittaen, jotta lämmin sose ei vaurioita pannacottan pintaa.
  7. Anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 3 tunnin ajan.




Vinkit


  • Peitä pannacotta vasta hyvin jäähtyneenä.
  • Mansikkakerroksesta tulee liivatteesta huolimatta pehmeä, joten jämäkämmäksi hyytyvä valkoinen kerros kannattaa tehdä pohjalle (kuten ohjeessa). 
  • Kuvan pannacotta on tehty Kartio-laseihin: Jos teet 6 pannacottaa, tulee kunkin annoksen kooksi noin 1,5 dl. Jos teet pienemmät, reilun desin annokset, riittää ohjeesta 8 mansikkapannacottaa.