Seuraa meitä

Mansikka-raparperijuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

20 cm vuoka (10 palaa)

yli 7 tuntia


Mansikka-raparperijuustokakku on kesäinen kakku, jossa yhdistyy kaksi juhannuksen ajan suosikkia. Se onnistuu myös sesongin ulkopuolella, kun käytät pakastettua raparperia ja mansikoita. (Jos käytät ulkomaisia, pakastettuja mansikoita, kannattaa koko mansikkamäärä kuumentaa kunnolla ja antaa kiilteen jäähtyä ennen kakun päälle valuttamista.) 

Kiille on hyvä tehdä vasta tarjoilupäivänä, sillä se värjää herkästi täytteen yläosaa punaiseksi pidemmän säilytyksen aikana. Voit tehdä raparperijuustokakun myös ilman kiillettä, jolloin raparperin maku korostuu.

Pohja

150 g

digestive-keksejä

75 g

margariinia

Raparperitäyte

4 dl (200 g)

raparperia paloina

1 rkl

vettä

1,5 dl (120 g)

hillosokeria

- - -

400 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

4 dl

vispikermaa

5

liivatelehteä

2 rkl

sitruunamehua (tai vettä)

100 g

valkosuklaata

Kiille

300 g

mansikoita soseena (3 dl sosetta)

1 dl

mansikkamehua (esim. vahva mehu tiivisteestä)

0,5 dl

sokeria

5

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Myrkyttömiä kukkia, sitruunamelissaa, marenkeja

Mansikka-raparperijuustokakku on keskikesän herkku.

Ohjeet

Aloita tekemällä raparperihillo. Voit hyvin valmistaa sen jo kakun tekoa edeltävä päivänä. Tee raparperitäyte vähintään tunti ennen kiilteen valmistamista.


  1. Huuhtele ja paloittele raparperin varret (noin 1 cm paloiksi). 
  2. Laita raparperi sekä vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. 
  3. Lisää hillosokeri. Keitä noin 15 minuutin ajan, kunnes raparperi pehmenee. Sekoita välillä. Anna jäähtyä.
  4. Sileytä hillo sauvasekoittimella. 



Pohja



  1. Laita täytettä varten liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 20 cm) (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  3. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut sen joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Aseta vuokaan reunakalvo tai sivele reunat kevyesti pienellä sipaisulla rypsiöljyä.



Täyte



  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri reilun kokoisessa kulhossa. Lisää raparperihillo, sekoita hyvin.
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata valkosuklaa valmiiksi. Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman mehun joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Lisää liivateliemi juustokakkumassaan ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä sulatettu valkosuklaa ja sekoita.
  7. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  8. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tunnin ajan ennen kiilteen valmistamista.



Kiille ja koristelu



  1. Laita liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. 
  2. Soseuta mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää mansikkamehu. 
  3. Ota seoksesta 1 dl pieneen kattilaan. Lisää kattilaan sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Ota sitten kattila pois liedeltä. 
  4. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mansikkaseokseen. Sekoita hyvin. Kaada lämmin seos lopun mansikkasoseen joukkoon, sekoita huolellisesti. 
  5. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta. 
  6. Valuta kiille varovasti kakun päälle.
  7. Anna hyytyä ennen koristelua vähintään 4 tunnin ajan.
  8. Aseta mansikka-raparperijuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. Koristele esimerkiksi myrkyttömillä kukilla, marengeilla ja sitruunamelissalla.


Katso myös

Seuraa meitä

Mansikka-raparperijuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

20 cm vuoka (10 palaa)

yli 7 tuntia


Mansikka-raparperijuustokakku on kesäinen kakku, jossa yhdistyy kaksi juhannuksen ajan suosikkia. Se onnistuu myös sesongin ulkopuolella, kun käytät pakastettua raparperia ja mansikoita. (Jos käytät ulkomaisia, pakastettuja mansikoita, kannattaa koko mansikkamäärä kuumentaa kunnolla ja antaa kiilteen jäähtyä ennen kakun päälle valuttamista.) 

Kiille on hyvä tehdä vasta tarjoilupäivänä, sillä se värjää herkästi täytteen yläosaa punaiseksi pidemmän säilytyksen aikana. Voit tehdä raparperijuustokakun myös ilman kiillettä, jolloin raparperin maku korostuu.

Pohja

150 g

digestive-keksejä

75 g

margariinia

Raparperitäyte

4 dl (200 g)

raparperia paloina

1 rkl

vettä

1,5 dl (120 g)

hillosokeria

- - -

400 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

4 dl

vispikermaa

5

liivatelehteä

2 rkl

sitruunamehua (tai vettä)

100 g

valkosuklaata

Kiille

300 g

mansikoita soseena (3 dl sosetta)

1 dl

mansikkamehua (esim. vahva mehu tiivisteestä)

0,5 dl

sokeria

5

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Myrkyttömiä kukkia, sitruunamelissaa, marenkeja

Mansikka-raparperijuustokakku on keskikesän herkku.

Ohjeet

Aloita tekemällä raparperihillo. Voit hyvin valmistaa sen jo kakun tekoa edeltävä päivänä. Tee raparperitäyte vähintään tunti ennen kiilteen valmistamista.


  1. Huuhtele ja paloittele raparperin varret (noin 1 cm paloiksi). 
  2. Laita raparperi sekä vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. 
  3. Lisää hillosokeri. Keitä noin 15 minuutin ajan, kunnes raparperi pehmenee. Sekoita välillä. Anna jäähtyä.
  4. Sileytä hillo sauvasekoittimella. 



Pohja



  1. Laita täytettä varten liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 20 cm) (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  3. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut sen joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Aseta vuokaan reunakalvo tai sivele reunat kevyesti pienellä sipaisulla rypsiöljyä.



Täyte



  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri reilun kokoisessa kulhossa. Lisää raparperihillo, sekoita hyvin.
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata valkosuklaa valmiiksi. Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman mehun joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Lisää liivateliemi juustokakkumassaan ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä sulatettu valkosuklaa ja sekoita.
  7. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  8. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tunnin ajan ennen kiilteen valmistamista.



Kiille ja koristelu



  1. Laita liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. 
  2. Soseuta mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää mansikkamehu. 
  3. Ota seoksesta 1 dl pieneen kattilaan. Lisää kattilaan sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Ota sitten kattila pois liedeltä. 
  4. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mansikkaseokseen. Sekoita hyvin. Kaada lämmin seos lopun mansikkasoseen joukkoon, sekoita huolellisesti. 
  5. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta. 
  6. Valuta kiille varovasti kakun päälle.
  7. Anna hyytyä ennen koristelua vähintään 4 tunnin ajan.
  8. Aseta mansikka-raparperijuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. Koristele esimerkiksi myrkyttömillä kukilla, marengeilla ja sitruunamelissalla.


Katso myös

Seuraa meitä

Mansikka-raparperijuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

20 cm vuoka (10 palaa)

yli 7 tuntia


Mansikka-raparperijuustokakku on kesäinen kakku, jossa yhdistyy kaksi juhannuksen ajan suosikkia. Se onnistuu myös sesongin ulkopuolella, kun käytät pakastettua raparperia ja mansikoita. (Jos käytät ulkomaisia, pakastettuja mansikoita, kannattaa koko mansikkamäärä kuumentaa kunnolla ja antaa kiilteen jäähtyä ennen kakun päälle valuttamista.) 

Kiille on hyvä tehdä vasta tarjoilupäivänä, sillä se värjää herkästi täytteen yläosaa punaiseksi pidemmän säilytyksen aikana. Voit tehdä raparperijuustokakun myös ilman kiillettä, jolloin raparperin maku korostuu.

Pohja

150 g

digestive-keksejä

75 g

margariinia

Raparperitäyte

4 dl (200 g)

raparperia paloina

1 rkl

vettä

1,5 dl (120 g)

hillosokeria

- - -

400 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

4 dl

vispikermaa

5

liivatelehteä

2 rkl

sitruunamehua (tai vettä)

100 g

valkosuklaata

Kiille

300 g

mansikoita soseena (3 dl sosetta)

1 dl

mansikkamehua (esim. vahva mehu tiivisteestä)

0,5 dl

sokeria

5

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Myrkyttömiä kukkia, sitruunamelissaa, marenkeja

Mansikka-raparperijuustokakku on keskikesän herkku.

Ohjeet

Aloita tekemällä raparperihillo. Voit hyvin valmistaa sen jo kakun tekoa edeltävä päivänä. Tee raparperitäyte vähintään tunti ennen kiilteen valmistamista.


  1. Huuhtele ja paloittele raparperin varret (noin 1 cm paloiksi). 
  2. Laita raparperi sekä vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. 
  3. Lisää hillosokeri. Keitä noin 15 minuutin ajan, kunnes raparperi pehmenee. Sekoita välillä. Anna jäähtyä.
  4. Sileytä hillo sauvasekoittimella. 



Pohja



  1. Laita täytettä varten liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 20 cm) (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  3. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut sen joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Aseta vuokaan reunakalvo tai sivele reunat kevyesti pienellä sipaisulla rypsiöljyä.



Täyte



  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri reilun kokoisessa kulhossa. Lisää raparperihillo, sekoita hyvin.
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata valkosuklaa valmiiksi. Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman mehun joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Lisää liivateliemi juustokakkumassaan ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä sulatettu valkosuklaa ja sekoita.
  7. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  8. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tunnin ajan ennen kiilteen valmistamista.



Kiille ja koristelu



  1. Laita liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. 
  2. Soseuta mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää mansikkamehu. 
  3. Ota seoksesta 1 dl pieneen kattilaan. Lisää kattilaan sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Ota sitten kattila pois liedeltä. 
  4. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mansikkaseokseen. Sekoita hyvin. Kaada lämmin seos lopun mansikkasoseen joukkoon, sekoita huolellisesti. 
  5. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta. 
  6. Valuta kiille varovasti kakun päälle.
  7. Anna hyytyä ennen koristelua vähintään 4 tunnin ajan.
  8. Aseta mansikka-raparperijuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. Koristele esimerkiksi myrkyttömillä kukilla, marengeilla ja sitruunamelissalla.


Katso myös