Seuraa meitä

Mannavelli

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

15 min

Mannavelli on ihana iltapala viileinä päivinä! 
Huolellinen sekoittaminen varmistaa onnistuneen lopputuloksen, sillä velliä keittäessä maito palaa pohjaan jopa herkemmin kuin puuroa tehdessä. 

Ainekset

4 annosta

1 litra

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

30 g (2 rkl)

voita

0,75 dl 

mannasuurimoita

0,75 tl

suolaa

Mannavelli on lohturuokien klassikko.

Ohje

  1. Laita maito ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoittaen.
  2. Ripottele mannasuurimot maidon joukkoon - sekoita samalla huolellisesti vispilällä. Jatka sekoittamista pohjaa myöten.
  3. Pienennä lieden tehoa niin, että maito kiehuu juuri ja juuri. Keitä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 8 minuutin ajan. 
  4. Mausta mannavelli suolalla. Laita liesi pois päältä. 
  5. Anna mannavellin seistä kannen alla vielä pari minuuttia (jos liesi on kuuma, nosta mannavelli pois liedeltä tekeytymisen ajaksi). 



Vinkki


  •  Tarjoa mannavelli voisilmän kera. 


Katso myös

Seuraa meitä

Mannavelli

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

15 min

Mannavelli on ihana iltapala viileinä päivinä! 
Huolellinen sekoittaminen varmistaa onnistuneen lopputuloksen, sillä velliä keittäessä maito palaa pohjaan jopa herkemmin kuin puuroa tehdessä. 

Ainekset

4 annosta

1 litra

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

30 g (2 rkl)

voita

0,75 dl 

mannasuurimoita

0,75 tl

suolaa

Mannavelli on lohturuokien klassikko.

Ohje

  1. Laita maito ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoittaen.
  2. Ripottele mannasuurimot maidon joukkoon - sekoita samalla huolellisesti vispilällä. Jatka sekoittamista pohjaa myöten.
  3. Pienennä lieden tehoa niin, että maito kiehuu juuri ja juuri. Keitä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 8 minuutin ajan. 
  4. Mausta mannavelli suolalla. Laita liesi pois päältä. 
  5. Anna mannavellin seistä kannen alla vielä pari minuuttia (jos liesi on kuuma, nosta mannavelli pois liedeltä tekeytymisen ajaksi). 



Vinkki


  •  Tarjoa mannavelli voisilmän kera. 


Katso myös

Seuraa meitä

Mannavelli

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

15 min

Mannavelli on ihana iltapala viileinä päivinä! 
Huolellinen sekoittaminen varmistaa onnistuneen lopputuloksen, sillä velliä keittäessä maito palaa pohjaan jopa herkemmin kuin puuroa tehdessä. 

Ainekset

4 annosta

1 litra

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

30 g (2 rkl)

voita

0,75 dl 

mannasuurimoita

0,75 tl

suolaa

Mannavelli on lohturuokien klassikko.

Ohje

  1. Laita maito ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoittaen.
  2. Ripottele mannasuurimot maidon joukkoon - sekoita samalla huolellisesti vispilällä. Jatka sekoittamista pohjaa myöten.
  3. Pienennä lieden tehoa niin, että maito kiehuu juuri ja juuri. Keitä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 8 minuutin ajan. 
  4. Mausta mannavelli suolalla. Laita liesi pois päältä. 
  5. Anna mannavellin seistä kannen alla vielä pari minuuttia (jos liesi on kuuma, nosta mannavelli pois liedeltä tekeytymisen ajaksi). 



Vinkki


  •  Tarjoa mannavelli voisilmän kera. 


Katso myös