Seuraa meitä

Mannapuuro

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

15 min

Mannapuuron ohje muuntuu lisukkeita vaihtelemalla.

Ainekset

4 annosta

1 litra

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

1,25 dl 

mannasuurimoita

0,75 tl

suolaa

(1 tl

vanilliinisokeria)

Mannapuuro lämmittää.

Ohje

  1. Kuumenna maito kattilassa pohjaa myöten sekoitellen. 
  2. Ripottele mannasuurimot kiehuvan maidon joukkoon samalla hyvin sekoittaen (käytä esim. vispilää).
  3. Pienennä lieden tehoa niin, että puuro juuri ja juuri kiehuu. Keitä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 5 minuutin ajan. 
  4. Anna mannapuuron hautua vielä 5 minuutin ajan kannen alla (pienimmällä teholla) - sekoittele välillä.
  5. Mausta lopuksi suolalla ja halutessasi vanilliinisokerilla.



Vinkit


  • Katso neuvot maidon keittämiseen niin, että se ei pala pohjaan (ruokajakoti.fi/Maidon+keittaminen).
  • Tarjoa puuro esimerkiksi marjojen, voisilmän, kanelin tai sokerin kanssa.
  • Tällä ohjeella tehty mannapuuro on löysähköä, mutta sakenee pian jäähdyttyään. Jos haluat selvästi sakean puuron tai tarjoat sen maidon tai mehukeiton kanssa, voit käyttää 1,5 dl mannasuurimoita.


Katso myös

Seuraa meitä

Mannapuuro

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

15 min

Mannapuuron ohje muuntuu lisukkeita vaihtelemalla.

Ainekset

4 annosta

1 litra

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

1,25 dl 

mannasuurimoita

0,75 tl

suolaa

(1 tl

vanilliinisokeria)

Mannapuuro lämmittää.

Ohje

  1. Kuumenna maito kattilassa pohjaa myöten sekoitellen. 
  2. Ripottele mannasuurimot kiehuvan maidon joukkoon samalla hyvin sekoittaen (käytä esim. vispilää).
  3. Pienennä lieden tehoa niin, että puuro juuri ja juuri kiehuu. Keitä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 5 minuutin ajan. 
  4. Anna mannapuuron hautua vielä 5 minuutin ajan kannen alla (pienimmällä teholla) - sekoittele välillä.
  5. Mausta lopuksi suolalla ja halutessasi vanilliinisokerilla.



Vinkit


  • Katso neuvot maidon keittämiseen niin, että se ei pala pohjaan (ruokajakoti.fi/Maidon+keittaminen).
  • Tarjoa puuro esimerkiksi marjojen, voisilmän, kanelin tai sokerin kanssa.
  • Tällä ohjeella tehty mannapuuro on löysähköä, mutta sakenee pian jäähdyttyään. Jos haluat selvästi sakean puuron tai tarjoat sen maidon tai mehukeiton kanssa, voit käyttää 1,5 dl mannasuurimoita.


Katso myös

Seuraa meitä

Mannapuuro

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

15 min

Mannapuuron ohje muuntuu lisukkeita vaihtelemalla.

Ainekset

4 annosta

1 litra

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

1,25 dl 

mannasuurimoita

0,75 tl

suolaa

(1 tl

vanilliinisokeria)

Mannapuuro lämmittää.

Ohje

  1. Kuumenna maito kattilassa pohjaa myöten sekoitellen. 
  2. Ripottele mannasuurimot kiehuvan maidon joukkoon samalla hyvin sekoittaen (käytä esim. vispilää).
  3. Pienennä lieden tehoa niin, että puuro juuri ja juuri kiehuu. Keitä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 5 minuutin ajan. 
  4. Anna mannapuuron hautua vielä 5 minuutin ajan kannen alla (pienimmällä teholla) - sekoittele välillä.
  5. Mausta lopuksi suolalla ja halutessasi vanilliinisokerilla.



Vinkit


  • Katso neuvot maidon keittämiseen niin, että se ei pala pohjaan (ruokajakoti.fi/Maidon+keittaminen).
  • Tarjoa puuro esimerkiksi marjojen, voisilmän, kanelin tai sokerin kanssa.
  • Tällä ohjeella tehty mannapuuro on löysähköä, mutta sakenee pian jäähdyttyään. Jos haluat selvästi sakean puuron tai tarjoat sen maidon tai mehukeiton kanssa, voit käyttää 1,5 dl mannasuurimoita.


Katso myös