Seuraa meitä

Mangojuustokakku

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(14)

12 palaa (ø 22-24 cm kakku) 

30 min (valmistus)

+ kakun hyytyminen seuraavaan päivään + koristelu


Mangojuustokakku on kestosuosikki! Juustokakun kruunaa mangosta tehty kiille ja näyttävä koristelu.

Keksipohja

200 g

digestivekeksejä

75 g

voita (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (esim. maustamaton)

1,5 dl

sokeria

6 dl

vispikermaa

6

liivatelehteä

3 rkl

vettä

Mangokiille

3 prk (à 125 g)

mangososetta (esim. Piltti)

3

liivatelehteä

2 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Tuoreita marjoja, hedelmiä, marenkeja ja kermavaahtoa 

Keksipohja

  1. (Laita täytteen liivatelehdet, 6 kpl, likoamaan kulhoon, jossa on reilusti kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia, tee sillä välin pohja.)
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisijaltaan 22-24 cm vuoka). Halutessasi voit suihkuttaa reunat kevyesti vuokaspraylla ja jauhottaa tomusokerilla.
  3. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri suuressa kulhossa. Lisää kerma ja vatkaa seos sähkövatkaimella (tai yleiskoneen vispilällä) tasaiseksi ja kuohkeaksi, lähes kermavaahtomaiseksi täytteeksi.
  2. Kuumenna 3 rkl vettä. Purista liivatelehdistä vesi pois. Lisää liivatteet kuuman veden sekaan ja sekoita hyvin lusikalla.
  3. Lisää liivateseos tuorejuustotäytteeseen ohuena nauhana samalla huolellisesti sekoittaen (esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä).
  4. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen kiilteen valmistamista.



Mangokiille


  1. Laita liivatelehdet (3 kpl) likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia. 
  2. Kaada mangososeet purkeista kulhoon. 
  3. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista liivatteista vesi pois. Lisää liivatelehdet kuumaan veteen ja sekoita lusikalla, kunnes liivatelehdet liukenevat. 
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Sekoita hyvin lusikalla.  
  5. Kaada mangoseos varovasti kakun päälle. 
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Kiilteen hyytymiseen kannattaa varata vähintään 2 tuntia.
  7. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle lastojen avulla.
  8. Koristele mangojuustokakku esimerkiksi tuoreilla marjoilla, hedelmillä, marengeilla ja kermavaahdolla. 




Vinkit


  • Maustamattoman tuorejuuston tilalla voi käyttää juustokakkuun myös maustettua tuorejuustoa, esimerkiksi sitruunan-, vaniljan- tai mangon makuista. Jos käytät makeaa tuorejuustoa, voit vähentää sokerin määrää maun mukaan (noin 0,25 dl).
  • Voit valmistaa kiilteen myös 100 % mangososeesta. Katso vinkit kiilteen tekoon.
  • Tee gluteeniton mangojuustokakku vaihtamalla keksit gluteenittomiin (tarkista myös muiden raaka-aineiden gluteenittomuus).



Ohje ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös


Seuraa meitä

Mangojuustokakku

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(14)

12 palaa (ø 22-24 cm kakku) 

30 min (valmistus)

+ kakun hyytyminen seuraavaan päivään + koristelu


Mangojuustokakku on kestosuosikki! Juustokakun kruunaa mangosta tehty kiille ja näyttävä koristelu.

Keksipohja

200 g

digestivekeksejä

75 g

voita (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (esim. maustamaton)

1,5 dl

sokeria

6 dl

vispikermaa

6

liivatelehteä

3 rkl

vettä

Mangokiille

3 prk (à 125 g)

mangososetta (esim. Piltti)

3

liivatelehteä

2 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Tuoreita marjoja, hedelmiä, marenkeja ja kermavaahtoa 

Keksipohja

  1. (Laita täytteen liivatelehdet, 6 kpl, likoamaan kulhoon, jossa on reilusti kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia, tee sillä välin pohja.)
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisijaltaan 22-24 cm vuoka). Halutessasi voit suihkuttaa reunat kevyesti vuokaspraylla ja jauhottaa tomusokerilla.
  3. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri suuressa kulhossa. Lisää kerma ja vatkaa seos sähkövatkaimella (tai yleiskoneen vispilällä) tasaiseksi ja kuohkeaksi, lähes kermavaahtomaiseksi täytteeksi.
  2. Kuumenna 3 rkl vettä. Purista liivatelehdistä vesi pois. Lisää liivatteet kuuman veden sekaan ja sekoita hyvin lusikalla.
  3. Lisää liivateseos tuorejuustotäytteeseen ohuena nauhana samalla huolellisesti sekoittaen (esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä).
  4. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen kiilteen valmistamista.



Mangokiille


  1. Laita liivatelehdet (3 kpl) likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia. 
  2. Kaada mangososeet purkeista kulhoon. 
  3. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista liivatteista vesi pois. Lisää liivatelehdet kuumaan veteen ja sekoita lusikalla, kunnes liivatelehdet liukenevat. 
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Sekoita hyvin lusikalla.  
  5. Kaada mangoseos varovasti kakun päälle. 
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Kiilteen hyytymiseen kannattaa varata vähintään 2 tuntia.
  7. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle lastojen avulla.
  8. Koristele mangojuustokakku esimerkiksi tuoreilla marjoilla, hedelmillä, marengeilla ja kermavaahdolla. 




Vinkit


  • Maustamattoman tuorejuuston tilalla voi käyttää juustokakkuun myös maustettua tuorejuustoa, esimerkiksi sitruunan-, vaniljan- tai mangon makuista. Jos käytät makeaa tuorejuustoa, voit vähentää sokerin määrää maun mukaan (noin 0,25 dl).
  • Voit valmistaa kiilteen myös 100 % mangososeesta. Katso vinkit kiilteen tekoon.
  • Tee gluteeniton mangojuustokakku vaihtamalla keksit gluteenittomiin (tarkista myös muiden raaka-aineiden gluteenittomuus).



Ohje ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös


Seuraa meitä

Mangojuustokakku

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(14)

12 palaa (ø 22-24 cm kakku) 

30 min (valmistus)

+ kakun hyytyminen seuraavaan päivään + koristelu


Mangojuustokakku on kestosuosikki! Juustokakun kruunaa mangosta tehty kiille ja näyttävä koristelu.

Keksipohja

200 g

digestivekeksejä

75 g

voita (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (esim. maustamaton)

1,5 dl

sokeria

6 dl

vispikermaa

6

liivatelehteä

3 rkl

vettä

Mangokiille

3 prk (à 125 g)

mangososetta (esim. Piltti)

3

liivatelehteä

2 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Tuoreita marjoja, hedelmiä, marenkeja ja kermavaahtoa 

Keksipohja

  1. (Laita täytteen liivatelehdet, 6 kpl, likoamaan kulhoon, jossa on reilusti kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia, tee sillä välin pohja.)
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisijaltaan 22-24 cm vuoka). Halutessasi voit suihkuttaa reunat kevyesti vuokaspraylla ja jauhottaa tomusokerilla.
  3. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri suuressa kulhossa. Lisää kerma ja vatkaa seos sähkövatkaimella (tai yleiskoneen vispilällä) tasaiseksi ja kuohkeaksi, lähes kermavaahtomaiseksi täytteeksi.
  2. Kuumenna 3 rkl vettä. Purista liivatelehdistä vesi pois. Lisää liivatteet kuuman veden sekaan ja sekoita hyvin lusikalla.
  3. Lisää liivateseos tuorejuustotäytteeseen ohuena nauhana samalla huolellisesti sekoittaen (esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä).
  4. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen kiilteen valmistamista.



Mangokiille


  1. Laita liivatelehdet (3 kpl) likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia. 
  2. Kaada mangososeet purkeista kulhoon. 
  3. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista liivatteista vesi pois. Lisää liivatelehdet kuumaan veteen ja sekoita lusikalla, kunnes liivatelehdet liukenevat. 
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Sekoita hyvin lusikalla.  
  5. Kaada mangoseos varovasti kakun päälle. 
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Kiilteen hyytymiseen kannattaa varata vähintään 2 tuntia.
  7. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle lastojen avulla.
  8. Koristele mangojuustokakku esimerkiksi tuoreilla marjoilla, hedelmillä, marengeilla ja kermavaahdolla. 




Vinkit


  • Maustamattoman tuorejuuston tilalla voi käyttää juustokakkuun myös maustettua tuorejuustoa, esimerkiksi sitruunan-, vaniljan- tai mangon makuista. Jos käytät makeaa tuorejuustoa, voit vähentää sokerin määrää maun mukaan (noin 0,25 dl).
  • Voit valmistaa kiilteen myös 100 % mangososeesta. Katso vinkit kiilteen tekoon.
  • Tee gluteeniton mangojuustokakku vaihtamalla keksit gluteenittomiin (tarkista myös muiden raaka-aineiden gluteenittomuus).



Ohje ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös