Mamman marjapiirakka

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

halk 26-28 cm piirakka 

(8 palaa)

alle tunti


Perinteinen mamman marjapiirakka on klassikko! Mustikoiden ohella voit käyttää esimerkiksi vadelmia, punaherukoita tai vaikka puolukoita.

Pohja

100 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl

sokeria

1

kananmuna

1,5 dl

vehnäjauhoja

1 dl

grahamjauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)

0,5 tl

leivinjauhetta

Täyte

3 dl (150 g)

mustikoita tai muita marjoja

(1 tl

perunajauhoja)

2 dl

kermaviiliä

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

kananmuna

Mamman marjapiirakka kermaviilitäytteellä on klassikko.

Ohje

  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin (tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä sulata!). Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. (Voitele halutessasi piirakkavuoka nokareella margariinia.)
  2. Sekoita keskenään vehnäjauho, grahamjauho ja leivinjauhe.
  3. Mittaa margariini ja sokeri toiseen kulhoon. Vaahdota ne sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja jatka sekoittamista. Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu rakeiseksi), lisää hieman jauhoja ja sekoita voimakkaasti.
  4. Lisää jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  5. Painele taikina vuoan pohjalle, nosta sitä hieman myös reunoille. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja.
  6. Jos käytät pakastettuja marjoja, sekoita niiden joukkoon hieman perunajauhoa. Kaada marjat taikinan päälle.
  7. Sekoita kermaviili, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmuna keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
  8. Paista mamman marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes piirakkataikina on saanut hieman väriä ja täyte jämäköitynyt.



Vinkit



  • Ohje sopii halkaisijaltaan 26-28 cm vuokaan.
  • Perinteisesti tähän ohjeeseen käytetään graham- eli täysjyvävehnäjauhoa, joka antaa taikinaan makua, kuitua ja väriä. Voit hyvin korvata sen tavallisilla vehnäjauhoilla.
  • Voit käyttää joko tuoreita tai jäisiä marjoja. Tuoreiden marjojen joukkoon ei tarvitse sekoittaa perunajauhoja. Perunajauho sitoo marjojen sulaessa syntyvää nestettä, jolloin piirakasta tulee kauniimpi.
  • Halutessasi voit kaksinkertaistaa kermaviilitäytteen määrän. Nosta taikina kunnolla vuoan reunoille asti ja lisää marjojen määrää (yhteensä noin 4 dl). Paistoaika voi tällöin olla hieman pidempi kuin alkuperäisessä ohjeessa. 
  • Mamman marjapiirakka on parhaimmillaan, kun se saa jäähtyä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Näin kermaviili asettuu.


Mamman marjapiirakka

Rated 4.521739130434782 stars out of 5
4.5
(23)

halk 26-28 cm piirakka 

(8 palaa)

alle tunti


Perinteinen mamman marjapiirakka on klassikko! Mustikoiden ohella voit käyttää esimerkiksi vadelmia, punaherukoita tai vaikka puolukoita.

Pohja

100 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl

sokeria

1

kananmuna

1,5 dl

vehnäjauhoja

1 dl

grahamjauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)

0,5 tl

leivinjauhetta

Täyte

3 dl (150 g)

mustikoita tai muita marjoja

(1 tl

perunajauhoja)

2 dl

kermaviiliä

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

kananmuna

Mamman marjapiirakka kermaviilitäytteellä on klassikko.

Ohje

  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin (tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä sulata!). Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. (Voitele halutessasi piirakkavuoka nokareella margariinia.)
  2. Sekoita keskenään vehnäjauho, grahamjauho ja leivinjauhe.
  3. Mittaa margariini ja sokeri toiseen kulhoon. Vaahdota ne sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja jatka sekoittamista. Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu rakeiseksi), lisää hieman jauhoja ja sekoita voimakkaasti.
  4. Lisää jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  5. Painele taikina vuoan pohjalle, nosta sitä hieman myös reunoille. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja.
  6. Jos käytät pakastettuja marjoja, sekoita niiden joukkoon hieman perunajauhoa. Kaada marjat taikinan päälle.
  7. Sekoita kermaviili, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmuna keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
  8. Paista mamman marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes piirakkataikina on saanut hieman väriä ja täyte jämäköitynyt.



Vinkit



  • Ohje sopii halkaisijaltaan 26-28 cm vuokaan.
  • Perinteisesti tähän ohjeeseen käytetään graham- eli täysjyvävehnäjauhoa, joka antaa taikinaan makua, kuitua ja väriä. Voit hyvin korvata sen tavallisilla vehnäjauhoilla.
  • Voit käyttää joko tuoreita tai jäisiä marjoja. Tuoreiden marjojen joukkoon ei tarvitse sekoittaa perunajauhoja. Perunajauho sitoo marjojen sulaessa syntyvää nestettä, jolloin piirakasta tulee kauniimpi.
  • Halutessasi voit kaksinkertaistaa kermaviilitäytteen määrän. Nosta taikina kunnolla vuoan reunoille asti ja lisää marjojen määrää (yhteensä noin 4 dl). Paistoaika voi tällöin olla hieman pidempi kuin alkuperäisessä ohjeessa. 
  • Mamman marjapiirakka on parhaimmillaan, kun se saa jäähtyä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Näin kermaviili asettuu.


Mamman marjapiirakka

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

halk 26-28 cm piirakka 

(8 palaa)

alle tunti


Perinteinen mamman marjapiirakka on klassikko! Mustikoiden ohella voit käyttää esimerkiksi vadelmia, punaherukoita tai vaikka puolukoita.

Pohja

100 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl

sokeria

1

kananmuna

1,5 dl

vehnäjauhoja

1 dl

grahamjauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)

0,5 tl

leivinjauhetta

Täyte

3 dl (150 g)

mustikoita tai muita marjoja

(1 tl

perunajauhoja)

2 dl

kermaviiliä

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

kananmuna

Mamman marjapiirakka kermaviilitäytteellä on klassikko.

Ohje

  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin (tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä sulata!). Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. (Voitele halutessasi piirakkavuoka nokareella margariinia.)
  2. Sekoita keskenään vehnäjauho, grahamjauho ja leivinjauhe.
  3. Mittaa margariini ja sokeri toiseen kulhoon. Vaahdota ne sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja jatka sekoittamista. Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu rakeiseksi), lisää hieman jauhoja ja sekoita voimakkaasti.
  4. Lisää jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  5. Painele taikina vuoan pohjalle, nosta sitä hieman myös reunoille. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja.
  6. Jos käytät pakastettuja marjoja, sekoita niiden joukkoon hieman perunajauhoa. Kaada marjat taikinan päälle.
  7. Sekoita kermaviili, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmuna keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
  8. Paista mamman marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes piirakkataikina on saanut hieman väriä ja täyte jämäköitynyt.



Vinkit



  • Ohje sopii halkaisijaltaan 26-28 cm vuokaan.
  • Perinteisesti tähän ohjeeseen käytetään graham- eli täysjyvävehnäjauhoa, joka antaa taikinaan makua, kuitua ja väriä. Voit hyvin korvata sen tavallisilla vehnäjauhoilla.
  • Voit käyttää joko tuoreita tai jäisiä marjoja. Tuoreiden marjojen joukkoon ei tarvitse sekoittaa perunajauhoja. Perunajauho sitoo marjojen sulaessa syntyvää nestettä, jolloin piirakasta tulee kauniimpi.
  • Halutessasi voit kaksinkertaistaa kermaviilitäytteen määrän. Nosta taikina kunnolla vuoan reunoille asti ja lisää marjojen määrää (yhteensä noin 4 dl). Paistoaika voi tällöin olla hieman pidempi kuin alkuperäisessä ohjeessa. 
  • Mamman marjapiirakka on parhaimmillaan, kun se saa jäähtyä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Näin kermaviili asettuu.