Seuraa meitä

Makkarakastike

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

5 annosta

25 min

Makkarakastike on kotiruokaa parhaimmillaan!

Ainekset

5 annosta

500 g

lenkkimakkaraa

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

0,5 dl

vehnäjauhoja

5 dl

vettä

0,5 

lihaliemikuutio

maustekurkkua 
(yht. 200 g)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

tomaattisosetta (tai ketsuppia)

1 rkl

sinappia

(100 g

smetanaa tai 0,5 dl ruokakermaa)

Makkarakastike on perinteinen kotiruoka.

Ohje

  1. Paloittele makkara (poista tarvittaessa makkaran kuori). Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy, makkara ja sipuli.
  3. Kuullota muutamien minuuttien ajan niin, että sipuli pehmenee ja makkara ruskistuu hieman.
  4. Ripottele vehnäjauhot pannulle. Sekoittele hyvin ja jatka kuumentamista noin minuutin ajan. 
  5. Jos pannulta loppuu tila, siirrä ruoka kattilaan.
  6. Lisää vesi ja puolikas lihaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Anna makkarakastikkeen kiehua hiljalleen vähintään 10 minuutin ajan. Sekoita välillä pohjaa myöten ja mausta samalla:
  7. Hienonna maustekurkut. Lisää ne kastikkeen joukkoon. Lisää myös mustapippuri, tomaattisose ja sinappi. 
  8. Halutessasi voit lisätä loppuvaiheessa vielä smetanaa tai ruokakermaa.



Vinkit


  • Lisää tarvittaessa vettä, jos makkarakastike vaikuttaa liian paksulta. Nestettä haihtuu reilusti erityisesti silloin, jos keität kastiketta paistinpannulla ilman kantta.
  • Kastikkeen aineksissa on makueroja (esim. sinapeissa). Paras makkarakastike syntyy, kun tarkistat maun lopuksi, ja lisäät tarvittaessa esimerkiksi sinappia tai ketsuppia. 




Katso myös


Seuraa meitä

Makkarakastike

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

5 annosta

25 min

Makkarakastike on kotiruokaa parhaimmillaan!

Ainekset

5 annosta

500 g

lenkkimakkaraa

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

0,5 dl

vehnäjauhoja

5 dl

vettä

0,5 

lihaliemikuutio

maustekurkkua 
(yht. 200 g)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

tomaattisosetta (tai ketsuppia)

1 rkl

sinappia

(100 g

smetanaa tai 0,5 dl ruokakermaa)

Makkarakastike on perinteinen kotiruoka.

Ohje

  1. Paloittele makkara (poista tarvittaessa makkaran kuori). Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy, makkara ja sipuli.
  3. Kuullota muutamien minuuttien ajan niin, että sipuli pehmenee ja makkara ruskistuu hieman.
  4. Ripottele vehnäjauhot pannulle. Sekoittele hyvin ja jatka kuumentamista noin minuutin ajan. 
  5. Jos pannulta loppuu tila, siirrä ruoka kattilaan.
  6. Lisää vesi ja puolikas lihaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Anna makkarakastikkeen kiehua hiljalleen vähintään 10 minuutin ajan. Sekoita välillä pohjaa myöten ja mausta samalla:
  7. Hienonna maustekurkut. Lisää ne kastikkeen joukkoon. Lisää myös mustapippuri, tomaattisose ja sinappi. 
  8. Halutessasi voit lisätä loppuvaiheessa vielä smetanaa tai ruokakermaa.



Vinkit


  • Lisää tarvittaessa vettä, jos makkarakastike vaikuttaa liian paksulta. Nestettä haihtuu reilusti erityisesti silloin, jos keität kastiketta paistinpannulla ilman kantta.
  • Kastikkeen aineksissa on makueroja (esim. sinapeissa). Paras makkarakastike syntyy, kun tarkistat maun lopuksi, ja lisäät tarvittaessa esimerkiksi sinappia tai ketsuppia. 




Katso myös


Seuraa meitä

Makkarakastike

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

5 annosta

25 min

Makkarakastike on kotiruokaa parhaimmillaan!

Ainekset

5 annosta

500 g

lenkkimakkaraa

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

0,5 dl

vehnäjauhoja

5 dl

vettä

0,5 

lihaliemikuutio

maustekurkkua 
(yht. 200 g)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

tomaattisosetta (tai ketsuppia)

1 rkl

sinappia

(100 g

smetanaa tai 0,5 dl ruokakermaa)

Makkarakastike on perinteinen kotiruoka.

Ohje

  1. Paloittele makkara (poista tarvittaessa makkaran kuori). Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy, makkara ja sipuli.
  3. Kuullota muutamien minuuttien ajan niin, että sipuli pehmenee ja makkara ruskistuu hieman.
  4. Ripottele vehnäjauhot pannulle. Sekoittele hyvin ja jatka kuumentamista noin minuutin ajan. 
  5. Jos pannulta loppuu tila, siirrä ruoka kattilaan.
  6. Lisää vesi ja puolikas lihaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Anna makkarakastikkeen kiehua hiljalleen vähintään 10 minuutin ajan. Sekoita välillä pohjaa myöten ja mausta samalla:
  7. Hienonna maustekurkut. Lisää ne kastikkeen joukkoon. Lisää myös mustapippuri, tomaattisose ja sinappi. 
  8. Halutessasi voit lisätä loppuvaiheessa vielä smetanaa tai ruokakermaa.



Vinkit


  • Lisää tarvittaessa vettä, jos makkarakastike vaikuttaa liian paksulta. Nestettä haihtuu reilusti erityisesti silloin, jos keität kastiketta paistinpannulla ilman kantta.
  • Kastikkeen aineksissa on makueroja (esim. sinapeissa). Paras makkarakastike syntyy, kun tarkistat maun lopuksi, ja lisäät tarvittaessa esimerkiksi sinappia tai ketsuppia. 




Katso myös