Seuraa meitä

Makaronilaatikko suppilovahveroista

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(8)

5 annosta

15 min (valmistus) +

1 tunti (uunissa)


Kasvisruoka


Makaronilaatikon ohje muuntuu suppilovahveroilla herkulliseksi reseptiksi, jonka salaisuus ovat kuohukerma ja juusto. 

Ainekset

5 annosta

5 dl (300 g)

makaroneja

1 litra

vettä

1

kasvisliemikuutio

1 litra

suppilovahveroita (tuoreita)

2

kananmunaa

3 dl

maitoa

2 dl

kuohukermaa

2 tl

persiljaa (kuivattu) TAI 

2 rkl tuoretta persiljaa

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria

2,5 dl (100 g) 

juustoraastetta (kermajuusto)

Makaronilaatikko suppilovahveroista on helppo sieniruoka.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Laita makaronien keittämistä varten 1 litra vettä kiehumaan kattilaan. Lisää veteen kasvisliemikuutio.  
  3. Lisää makaronit, kun vesi kiehuu. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit lähes kypsiksi (n. 5 min). Sekoita välillä. Makaronit kannattaa keittää kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli. 
  4. Kun makaronit ovat lähes kypsiä, valuta niistä vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  5. Käsittele makaronien kiehuessa suppilovahverot: Puhdista ja hienonna sienet. Kuumenna niitä paistinpannulla niin, että sienten neste haihtuu.
  6. Laita kananmunat, maito, kerma, persilja, suola ja valkopippuri kulhoon ja sekoita vispilällä.
  7. Raasta juusto. 
  8. Yhdistä makaronit ja suppilovahverot (makaronien kattilassa). Kaada niistä puolet uunivuokaan (vuoan halkaisija noin 20 cm, korkeus 8 cm). Ripottele vuokaan juustoraaste ja lisää loppu makaroni-sieniseos. 
  9. Kaada päälle munamaito-seos.
  10. Paista makaronilaatikkoa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.



Vinkit 


  • Voit korvata tuoreet suppilovahverot n. 100 grammalla (1,5 dl) kypsennettyjä suppilovahveroita. Ruokaan käyvät hyvin myös pakastetut sienet.
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy hieman nopeammin. 
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös


Seuraa meitä

Makaronilaatikko suppilovahveroista

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(8)

5 annosta

15 min (valmistus) +

1 tunti (uunissa)


Kasvisruoka


Makaronilaatikon ohje muuntuu suppilovahveroilla herkulliseksi reseptiksi, jonka salaisuus ovat kuohukerma ja juusto. 

Ainekset

5 annosta

5 dl (300 g)

makaroneja

1 litra

vettä

1

kasvisliemikuutio

1 litra

suppilovahveroita (tuoreita)

2

kananmunaa

3 dl

maitoa

2 dl

kuohukermaa

2 tl

persiljaa (kuivattu) TAI 

2 rkl tuoretta persiljaa

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria

2,5 dl (100 g) 

juustoraastetta (kermajuusto)

Makaronilaatikko suppilovahveroista on helppo sieniruoka.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Laita makaronien keittämistä varten 1 litra vettä kiehumaan kattilaan. Lisää veteen kasvisliemikuutio.  
  3. Lisää makaronit, kun vesi kiehuu. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit lähes kypsiksi (n. 5 min). Sekoita välillä. Makaronit kannattaa keittää kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli. 
  4. Kun makaronit ovat lähes kypsiä, valuta niistä vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  5. Käsittele makaronien kiehuessa suppilovahverot: Puhdista ja hienonna sienet. Kuumenna niitä paistinpannulla niin, että sienten neste haihtuu.
  6. Laita kananmunat, maito, kerma, persilja, suola ja valkopippuri kulhoon ja sekoita vispilällä.
  7. Raasta juusto. 
  8. Yhdistä makaronit ja suppilovahverot (makaronien kattilassa). Kaada niistä puolet uunivuokaan (vuoan halkaisija noin 20 cm, korkeus 8 cm). Ripottele vuokaan juustoraaste ja lisää loppu makaroni-sieniseos. 
  9. Kaada päälle munamaito-seos.
  10. Paista makaronilaatikkoa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.



Vinkit 


  • Voit korvata tuoreet suppilovahverot n. 100 grammalla (1,5 dl) kypsennettyjä suppilovahveroita. Ruokaan käyvät hyvin myös pakastetut sienet.
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy hieman nopeammin. 
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös


Seuraa meitä

Makaronilaatikko suppilovahveroista

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(8)

5 annosta

15 min (valmistus) +

1 tunti (uunissa)


Kasvisruoka


Makaronilaatikon ohje muuntuu suppilovahveroilla herkulliseksi reseptiksi, jonka salaisuus ovat kuohukerma ja juusto. 

Ainekset

5 annosta

5 dl (300 g)

makaroneja

1 litra

vettä

1

kasvisliemikuutio

1 litra

suppilovahveroita (tuoreita)

2

kananmunaa

3 dl

maitoa

2 dl

kuohukermaa

2 tl

persiljaa (kuivattu) TAI 

2 rkl tuoretta persiljaa

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria

2,5 dl (100 g) 

juustoraastetta (kermajuusto)

Makaronilaatikko suppilovahveroista on helppo sieniruoka.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Laita makaronien keittämistä varten 1 litra vettä kiehumaan kattilaan. Lisää veteen kasvisliemikuutio.  
  3. Lisää makaronit, kun vesi kiehuu. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit lähes kypsiksi (n. 5 min). Sekoita välillä. Makaronit kannattaa keittää kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli. 
  4. Kun makaronit ovat lähes kypsiä, valuta niistä vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  5. Käsittele makaronien kiehuessa suppilovahverot: Puhdista ja hienonna sienet. Kuumenna niitä paistinpannulla niin, että sienten neste haihtuu.
  6. Laita kananmunat, maito, kerma, persilja, suola ja valkopippuri kulhoon ja sekoita vispilällä.
  7. Raasta juusto. 
  8. Yhdistä makaronit ja suppilovahverot (makaronien kattilassa). Kaada niistä puolet uunivuokaan (vuoan halkaisija noin 20 cm, korkeus 8 cm). Ripottele vuokaan juustoraaste ja lisää loppu makaroni-sieniseos. 
  9. Kaada päälle munamaito-seos.
  10. Paista makaronilaatikkoa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.



Vinkit 


  • Voit korvata tuoreet suppilovahverot n. 100 grammalla (1,5 dl) kypsennettyjä suppilovahveroita. Ruokaan käyvät hyvin myös pakastetut sienet.
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy hieman nopeammin. 
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös