Maa-artisokkakeitto

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

25 min valmistus +

30 min kypsyminen


Kasvisruoka


Täydellisen pehmeä maa-artisokkakeitto on hienostunut alkuruoka! Vanajanlinnan keittiömestarina työskennelleen Mika Jokelan reseptillä tehty keitto hurmaa vaativammankin herkkusuun.

Keittiömestari Mika Jokela.


Ainekset

4 annosta

500 g 

maa-artisokkaa

200 g (3-4 kpl)

jauhoista perunaa (esim. puikula)

2

salottisipulia

2 rkl

voita (kuullotukseen)

8 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

2 dl

kuohukermaa

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

Maa-artisokkakeitto on hieno alkuruoka.

Ohje

  1. Kuori ja paloittele maa-artisokat, perunat ja sipulit. 
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää maa-artisokat, perunat ja sipulit. Kuullota niitä sekoitellen parin minuutin ajan. Älä anna kasvisten ruskistua, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  3. Lisää kattilaan vesi ja kanaliemikuutio.
  4. Anna kiehua kannen alla noin 30 min, tai kunnes kasvikset ovat hyvin pehmeitä ja helposti soseutuvia.  
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Vaahdota kerma löysäksi kermavaahdoksi. Lisää se maa-artisokkakeiton joukkoon. Tarkista maku (lisää suolaa maun mukaan). Kuumenna vielä tarvittaessa.



Vinkit


  • Maa-artisokan ja perunan pinta tummuu nopeasti kuorimisen jälkeen - säilytä ne tarvittaessa kylmässä vedessä ennen kuullottamista. 
  • Keittoa tulee noin 16 desilitraa, joten siitä riittää pienempi alkuruokakeitto useammallekin kuin neljälle ruokailijalle.
  • Kuvan maa-artisokkakeitto on koristeltu maa-artisokkasipseillä (ohuet maa-artisokkalastut on uppopaistettu rapeiksi). 


Maa-artisokkakeitto

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

25 min valmistus +

30 min kypsyminen


Kasvisruoka


Täydellisen pehmeä maa-artisokkakeitto on hienostunut alkuruoka! Vanajanlinnan keittiömestarina työskennelleen Mika Jokelan reseptillä tehty keitto hurmaa vaativammankin herkkusuun.

Keittiömestari Mika Jokela.


Ainekset

4 annosta

500 g 

maa-artisokkaa

200 g (3-4 kpl)

jauhoista perunaa (esim. puikula)

2

salottisipulia

2 rkl

voita (kuullotukseen)

8 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

2 dl

kuohukermaa

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

Maa-artisokkakeitto on hieno alkuruoka.

Ohje

  1. Kuori ja paloittele maa-artisokat, perunat ja sipulit. 
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää maa-artisokat, perunat ja sipulit. Kuullota niitä sekoitellen parin minuutin ajan. Älä anna kasvisten ruskistua, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  3. Lisää kattilaan vesi ja kanaliemikuutio.
  4. Anna kiehua kannen alla noin 30 min, tai kunnes kasvikset ovat hyvin pehmeitä ja helposti soseutuvia.  
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Vaahdota kerma löysäksi kermavaahdoksi. Lisää se maa-artisokkakeiton joukkoon. Tarkista maku (lisää suolaa maun mukaan). Kuumenna vielä tarvittaessa.



Vinkit


  • Maa-artisokan ja perunan pinta tummuu nopeasti kuorimisen jälkeen - säilytä ne tarvittaessa kylmässä vedessä ennen kuullottamista. 
  • Keittoa tulee noin 16 desilitraa, joten siitä riittää pienempi alkuruokakeitto useammallekin kuin neljälle ruokailijalle.
  • Kuvan maa-artisokkakeitto on koristeltu maa-artisokkasipseillä (ohuet maa-artisokkalastut on uppopaistettu rapeiksi). 


Maa-artisokkakeitto

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

25 min valmistus +

30 min kypsyminen


Kasvisruoka


Täydellisen pehmeä maa-artisokkakeitto on hienostunut alkuruoka! Vanajanlinnan keittiömestarina työskennelleen Mika Jokelan reseptillä tehty keitto hurmaa vaativammankin herkkusuun.

Keittiömestari Mika Jokela.


Ainekset

4 annosta

500 g 

maa-artisokkaa

200 g (3-4 kpl)

jauhoista perunaa (esim. puikula)

2

salottisipulia

2 rkl

voita (kuullotukseen)

8 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

2 dl

kuohukermaa

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

Maa-artisokkakeitto on hieno alkuruoka.

Ohje

  1. Kuori ja paloittele maa-artisokat, perunat ja sipulit. 
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää maa-artisokat, perunat ja sipulit. Kuullota niitä sekoitellen parin minuutin ajan. Älä anna kasvisten ruskistua, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  3. Lisää kattilaan vesi ja kanaliemikuutio.
  4. Anna kiehua kannen alla noin 30 min, tai kunnes kasvikset ovat hyvin pehmeitä ja helposti soseutuvia.  
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Vaahdota kerma löysäksi kermavaahdoksi. Lisää se maa-artisokkakeiton joukkoon. Tarkista maku (lisää suolaa maun mukaan). Kuumenna vielä tarvittaessa.



Vinkit


  • Maa-artisokan ja perunan pinta tummuu nopeasti kuorimisen jälkeen - säilytä ne tarvittaessa kylmässä vedessä ennen kuullottamista. 
  • Keittoa tulee noin 16 desilitraa, joten siitä riittää pienempi alkuruokakeitto useammallekin kuin neljälle ruokailijalle.
  • Kuvan maa-artisokkakeitto on koristeltu maa-artisokkasipseillä (ohuet maa-artisokkalastut on uppopaistettu rapeiksi).