Lusikkaleivät

Rated 4.714285714285714 stars out of 5
4.7
(7)

n. 50 kpl

yli 1 tunti

Lusikkaleivät voit leipoa hyvissä ajoin ennen herkkuhetkeä. Valitse väliin esimerkiksi vadelma- tai omenamarmeladia.

Ainekset

n. 50 kpl

200 g

voita

1,5 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

Väliin


Vadelma- tai omenamarmeladia


Pinnalle


Sokeria 

Lusikkaleivät sopivat tarjottavaksi vaikka juhlien pikkuleipinä.

Ohje

  1. Mittaa voi kattilaan. Sulata ja anna kiehahtaa. Pienennä lieden tehoa. Jatka voin kuumentamista hyvin pienellä teholla tai jopa jälkilämmöllä sekoitellen. Kuumenna yhteensä noin 10 minuuttia. Ole tarkkana, että voi ei ruskistu.
  2. Lisää sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi, noin 40 minuuttia.
  3. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja ruokasooda. Sekoita jauhoseos jäähtyneen voi-sokeriseoksen joukkoon. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita valmiiksi 2 - 3 peltiä ja leivinpaperia.
  4. Muotoile lusikkaleivät painelemalla taikinaa pikkulusikan pesään. Kumoa muotoillut pikkuleivät lusikasta pellille leivinpaperin päälle.  
  5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Ota uunista viimeistään, kun ensimmäiset pikkuleivät alkavat saada vähänkin väriä reunoilta. Anna jäähtyä.
  6. Laita joka toiselle pikkuleivälle marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain. 
  7. Pyörittele täytetyt lusikkaleivät sokerissa.



Vinkit



  • Parhaimmat lusikkaleivät teet aidosta voista. Voi vaikuttaa reseptissä sekä makuun että rakenteeseen. Ole tarkkana, että voita kuumennettaessa se ei ruskistu. Ota tarvittaessa kattila pois liedeltä.
  • Jos taikina tuntuu kovin löysältä, anna sen jäähtyä ennen muotoilua. Lusikkaleipiä muotoiltaessa ohuehko määrä taikinaa riittää. Pikkulusikkaa ei kannata täyttää kukkuroilleen.
  • Lusikkaleivät ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä täyttämisestä. Ne voi hyvin myös pakastaa (pakattuna tiiviiseen rasiaan). Sulaminen käy nopeasti.


Lusikkaleivät

Rated 4.714285714285714 stars out of 5
4.7
(7)

n. 50 kpl

yli 1 tunti

Lusikkaleivät voit leipoa hyvissä ajoin ennen herkkuhetkeä. Valitse väliin esimerkiksi vadelma- tai omenamarmeladia.

Ainekset

n. 50 kpl

200 g

voita

1,5 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

Väliin


Vadelma- tai omenamarmeladia


Pinnalle


Sokeria 

Lusikkaleivät sopivat tarjottavaksi vaikka juhlien pikkuleipinä.

Ohje

  1. Mittaa voi kattilaan. Sulata ja anna kiehahtaa. Pienennä lieden tehoa. Jatka voin kuumentamista hyvin pienellä teholla tai jopa jälkilämmöllä sekoitellen. Kuumenna yhteensä noin 10 minuuttia. Ole tarkkana, että voi ei ruskistu.
  2. Lisää sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi, noin 40 minuuttia.
  3. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja ruokasooda. Sekoita jauhoseos jäähtyneen voi-sokeriseoksen joukkoon. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita valmiiksi 2 - 3 peltiä ja leivinpaperia.
  4. Muotoile lusikkaleivät painelemalla taikinaa pikkulusikan pesään. Kumoa muotoillut pikkuleivät lusikasta pellille leivinpaperin päälle.  
  5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Ota uunista viimeistään, kun ensimmäiset pikkuleivät alkavat saada vähänkin väriä reunoilta. Anna jäähtyä.
  6. Laita joka toiselle pikkuleivälle marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain. 
  7. Pyörittele täytetyt lusikkaleivät sokerissa.



Vinkit



  • Parhaimmat lusikkaleivät teet aidosta voista. Voi vaikuttaa reseptissä sekä makuun että rakenteeseen. Ole tarkkana, että voita kuumennettaessa se ei ruskistu. Ota tarvittaessa kattila pois liedeltä.
  • Jos taikina tuntuu kovin löysältä, anna sen jäähtyä ennen muotoilua. Lusikkaleipiä muotoiltaessa ohuehko määrä taikinaa riittää. Pikkulusikkaa ei kannata täyttää kukkuroilleen.
  • Lusikkaleivät ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä täyttämisestä. Ne voi hyvin myös pakastaa (pakattuna tiiviiseen rasiaan). Sulaminen käy nopeasti.


Lusikkaleivät

Rated 4.714285714285714 stars out of 5
4.7
(7)

n. 50 kpl

yli 1 tunti

Lusikkaleivät voit leipoa hyvissä ajoin ennen herkkuhetkeä. Valitse väliin esimerkiksi vadelma- tai omenamarmeladia.

Ainekset

n. 50 kpl

200 g

voita

1,5 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

Väliin


Vadelma- tai omenamarmeladia


Pinnalle


Sokeria 

Lusikkaleivät sopivat tarjottavaksi vaikka juhlien pikkuleipinä.

Ohje

  1. Mittaa voi kattilaan. Sulata ja anna kiehahtaa. Pienennä lieden tehoa. Jatka voin kuumentamista hyvin pienellä teholla tai jopa jälkilämmöllä sekoitellen. Kuumenna yhteensä noin 10 minuuttia. Ole tarkkana, että voi ei ruskistu.
  2. Lisää sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi, noin 40 minuuttia.
  3. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja ruokasooda. Sekoita jauhoseos jäähtyneen voi-sokeriseoksen joukkoon. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita valmiiksi 2 - 3 peltiä ja leivinpaperia.
  4. Muotoile lusikkaleivät painelemalla taikinaa pikkulusikan pesään. Kumoa muotoillut pikkuleivät lusikasta pellille leivinpaperin päälle.  
  5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Ota uunista viimeistään, kun ensimmäiset pikkuleivät alkavat saada vähänkin väriä reunoilta. Anna jäähtyä.
  6. Laita joka toiselle pikkuleivälle marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain. 
  7. Pyörittele täytetyt lusikkaleivät sokerissa.



Vinkit



  • Parhaimmat lusikkaleivät teet aidosta voista. Voi vaikuttaa reseptissä sekä makuun että rakenteeseen. Ole tarkkana, että voita kuumennettaessa se ei ruskistu. Ota tarvittaessa kattila pois liedeltä.
  • Jos taikina tuntuu kovin löysältä, anna sen jäähtyä ennen muotoilua. Lusikkaleipiä muotoiltaessa ohuehko määrä taikinaa riittää. Pikkulusikkaa ei kannata täyttää kukkuroilleen.
  • Lusikkaleivät ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä täyttämisestä. Ne voi hyvin myös pakastaa (pakattuna tiiviiseen rasiaan). Sulaminen käy nopeasti.