Seuraa meitä

Lohkoperunat uunissa

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(15)

4 annosta

10 min (valmistus) +

25 min (uunissa)


Gluteeniton, vegaaninen


Lohkoperunat sopivat monen ruoan lisukkeeksi ja kypsyvät uunissa vähällä vaivalla.

Ainekset      4:lle 

1 kg

perunoita (yleis- tai kiinteä peruna)

0,5 dl

rypsiöljyä

1 tl

yrttisuolaa

1 tl

paprikajauhetta

1 tl

valkosipulijauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lohkoperunat paistuvat uunissa.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Pese perunat hyvin juuresharjalla tai kuori ne halutessasi.
  3. Leikkaa perunat lohkoiksi: ensin pitkittäin puoliksi ja sitten puolikkaat vielä noin 3 osaan (perunoiden koosta riippuen).
  4. Sekoita öljy, perunalohkot ja mausteet isossa kulhossa.
  5. Levitä perunat pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista lohkoperunoita 225 asteessa noin 25 minuuttia tai hieman pidempään, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet sopivasti väriä.




Vinkit 


  • Lohkoperunoihin kannattaa yleensä valita yleis- tai kiinteä peruna (keltainen tai vihreä pussi). Jauhoinen peruna hajoaa helpommin uunissa kypsennettäessä.
  • Voi muunnella mausteita ja mausteiden määrää makusi mukaan. Yrttisuolan ja paprikajauheeen voit esimerkiksi vaihtaa tavalliseen suolaan ja rosmariiniin, tai voit käyttää niiden sijaan grillausmaustetta.
  • Lohkoperunat sopivat monen ruoan lisukkeeksi. Voit tarjota ne myös sellaisenaan esimerkiksi kermaviilipohjaisen kastikkeen kanssa.



Katso myös


Seuraa meitä

Lohkoperunat uunissa

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(15)

4 annosta

10 min (valmistus) +

25 min (uunissa)


Gluteeniton, vegaaninen


Lohkoperunat sopivat monen ruoan lisukkeeksi ja kypsyvät uunissa vähällä vaivalla.

Ainekset      4:lle 

1 kg

perunoita (yleis- tai kiinteä peruna)

0,5 dl

rypsiöljyä

1 tl

yrttisuolaa

1 tl

paprikajauhetta

1 tl

valkosipulijauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lohkoperunat paistuvat uunissa.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Pese perunat hyvin juuresharjalla tai kuori ne halutessasi.
  3. Leikkaa perunat lohkoiksi: ensin pitkittäin puoliksi ja sitten puolikkaat vielä noin 3 osaan (perunoiden koosta riippuen).
  4. Sekoita öljy, perunalohkot ja mausteet isossa kulhossa.
  5. Levitä perunat pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista lohkoperunoita 225 asteessa noin 25 minuuttia tai hieman pidempään, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet sopivasti väriä.




Vinkit 


  • Lohkoperunoihin kannattaa yleensä valita yleis- tai kiinteä peruna (keltainen tai vihreä pussi). Jauhoinen peruna hajoaa helpommin uunissa kypsennettäessä.
  • Voi muunnella mausteita ja mausteiden määrää makusi mukaan. Yrttisuolan ja paprikajauheeen voit esimerkiksi vaihtaa tavalliseen suolaan ja rosmariiniin, tai voit käyttää niiden sijaan grillausmaustetta.
  • Lohkoperunat sopivat monen ruoan lisukkeeksi. Voit tarjota ne myös sellaisenaan esimerkiksi kermaviilipohjaisen kastikkeen kanssa.



Katso myös


Seuraa meitä

Lohkoperunat uunissa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

10 min (valmistus) +

25 min (uunissa)


Gluteeniton, vegaaninen


Lohkoperunat sopivat monen ruoan lisukkeeksi ja kypsyvät uunissa vähällä vaivalla.

Ainekset      4:lle 

1 kg

perunoita (yleis- tai kiinteä peruna)

0,5 dl

rypsiöljyä

1 tl

yrttisuolaa

1 tl

paprikajauhetta

1 tl

valkosipulijauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lohkoperunat paistuvat uunissa.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Pese perunat hyvin juuresharjalla tai kuori ne halutessasi.
  3. Leikkaa perunat lohkoiksi: ensin pitkittäin puoliksi ja sitten puolikkaat vielä noin 3 osaan (perunoiden koosta riippuen).
  4. Sekoita öljy, perunalohkot ja mausteet isossa kulhossa.
  5. Levitä perunat pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista lohkoperunoita 225 asteessa noin 25 minuuttia tai hieman pidempään, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet sopivasti väriä.




Vinkit 


  • Lohkoperunoihin kannattaa yleensä valita yleis- tai kiinteä peruna (keltainen tai vihreä pussi). Jauhoinen peruna hajoaa helpommin uunissa kypsennettäessä.
  • Voi muunnella mausteita ja mausteiden määrää makusi mukaan. Yrttisuolan ja paprikajauheeen voit esimerkiksi vaihtaa tavalliseen suolaan ja rosmariiniin, tai voit käyttää niiden sijaan grillausmaustetta.
  • Lohkoperunat sopivat monen ruoan lisukkeeksi. Voit tarjota ne myös sellaisenaan esimerkiksi kermaviilipohjaisen kastikkeen kanssa.



Katso myös